Å finne feilen…

…i et strikketøy er ikke alltid like enkelt. Heldigvis strikker jeg med et garn som er tvinnet nok og har en lys nok farge til at mønsteret blir godt nok definert. Jeg startet nemlig å strikke dette mønsteret i et mørkeblått garn – det ble stadig feil og jeg endte med å rekke opp hele greia. Så startet jeg på nytt i dette rosa garnet (Drops Baby Merino – farge 08) – og ja, jeg sliter med å få røde og rosa farger til å dukke opp riktig med kameraet. Mønsteret er Sunrise av Drops Design og så lenge en ikke plutselig hopper over å lage et kast når en skal, så er det overraskende enkelt. Dekorativt blir det også.

Ulempen med å ikke oppdage feil med en gang er at det blir å strikke bakover…denne gangen hele fem rader!! Sånn er det når jeg ikke følger godt nok med. Heldigvis er ikke dette et pusete garn – da er det nesten mulig jeg ville gitt opp. Så med det sier jeg også at pusete garn ikke er helt for meg… Jeg strikker en del om dagen fordi jeg har (tydeligvis) begrenset med energi etter jobb. På den positive siden – jeg liker å strikke!

“Lillelørdag” eller bare en vanlig onsdag?

På jobb i dag var det en helt vanlig onsdag, men nå i ettermiddag har følelsen av lillelørdag sneket seg inn.

Nysgjerrig som jeg er, begynte jeg plutselig å lure – hvorfor kalles det lillelørdag? Ja, jeg vet det var et humorprogram som het Lille Lørdag, men tenkte også at det sikkert var noe mer enn det. Det ser litt ut som jeg hadde rett (og hvem liker ikke å ha rett?). Nå skal jeg ikke påstå at Wikipedia alltid har rett og er den beste kilden, men jeg har ikke mer energi til research – så om du er mer nysgjerrig enn meg får du lete selv. Ifølge Wikipedia er det nemlig en god grunn til at onsdag ble kalt lillelørdag og det var fordi tjenestefolk hadde fri på kvelden fordi de hadde jobbet i helgen.

Navnet til dagen onsdag kommer forresten fra Odins dag fra den norrøne guden Odin. Så da vet du det om du ikke allerede visste det fra før.

Det har vært litt sol ute i dag, men jeg har vært inne på jobb og nå er det mørkt igjen – det er tross alt fremdeles vinter… Så nå blir det middag og så strikking og tekopp(er?).

Et tryggere hjem

Jeg bor i et borettslag og der har vi brannvernrunde en gang i året. Da blir batterier i røykvarslere byttet, brannslukningsapparatet sjekket og småting som kan være lurt å bli påminnet (ikke lad mobilen i senga for eksempel…) blir sagt høyt. I dag var den dagen i året. Så nå satser jeg på at hjemmet mitt er trygt når det gjelder de tingene i nok et år.

Tross alt er dette små, enkle ting som kan gjøre et hjem tryggere – og det er sagt at de fleste ulykker skjer i hjemmet… Har du sjekket hvordan ståa på disse tingene er i ditt hjem i det siste?

Ellers har det blitt lite blogging på meg i det siste. Når det føles som om kroppen er som et bilbatteri som er gått tom for strøm og jeg har feil startkabler – så blir ting litt tungt noen ganger. Å leve med “minus-energi” tapper meg for energien jeg ikke engang har i utgangspunktet. Heldigvis er jeg en (realistisk) optimist, så jeg regner med at på et eller annet vis vil det ordne seg – jeg bare håper det skjer snart… Enn så lenge er det mye strikking på sofaen, men heldigvis er det noe jeg koser meg med så ingenting er så galt at det ikke er godt for noe 🙂

Produksjon denne uken…

Denne uken gikk utrolig fort, så fort at jeg ikke rakk å blogge engang – ups? Jaja, sånt skjer noen ganger. Det jeg derimot rakk, var å strikke en del. Selv om det kanskje ikke ser så mye ut, tar det tid og det var mer enn det ser ut til.

Kluten gjorde jeg veldig lite med da den egentlig var ferdig – bortsett fra å feste trådene selvfølgelig. Hvorfor jeg alltid utsetter å feste trådene vet jeg: det er det jeg liker minst med håndarbeid…Så det lureste ville absolutt vært å gjøre det med en gang jeg er ferdig med å strikke (eller hekle) og før jeg starter noe nytt…Dessverre er jeg ikke alltid like smart, så å feste tråder utsetter jeg – lenge…

Leggvarmerne ble et noe større prosjekt enn jeg først så for meg. Kanskje ikke så rart. Jeg hadde to nøster igjen fra når jeg strikket genseren min og tenkte at de blir kanskje ikke helt så lange som jeg tenker, men de burde bli lange nok. Siden jeg strikker litt stramt, brukte pinne 3 mm (som var anbefalt for garnet) og egentlig hadde bittelitt mindre garn enn jeg skulle ønske (ja, jeg vet kunne kjøpt et nøste til, men målet er å ikke kjøpe ekstra garn, men heller bruke opp det jeg har…) – kom jeg faktisk halvveis før jeg innså at jeg burde brukt en tykkere pinne. Så halvveis på første leggvarmeren tok jeg ut strikkepinnen og rakk opp alt sammen. Så la jeg opp på nytt, men denne gangen på pinne 4 mm – og resultatet ble veldig bra etter min mening. 33 cm lange ble de og det holder akkurat. På en måte har jeg dermed strikket en halv leggvarmer mer enn det som vises på bildet…

Uansett, i dag er det sol og kaldt og verden her jeg bor er dekket av et tynt snølag og det hele ser ut som “Winter wonderland” – superidyllisk!

Mandag? Idag?

Ble visst ikke noe blogging denne helgen – når jeg kom hjem fra jobb på fredag sovnet jeg på sofaen! Det pleier jeg ikke å gjøre, men jeg trengte det sikkert? Hva gjorde jeg egentlig denne helgen som gjorde at den bare “forsvant”? Jeg mener, det er allerede langt utpå dagen på mandag – faktisk så langt utpå dagen at arbeidsdagen er over for flere timer sidern…

Godt spørsmål…Jeg tok oppvasken flere ganger (har ikke oppvaskmaskin), skiftet sengetøy og ordnet klesvasken, puslet litt, redigerte videoer, filmet, leste litt og strikket en god del. Så det var en bra helg – hvorfor jeg ikke fikk puttet blogging også inn der skjønner jeg ikke. Kanskje jeg manglet inspirasjon? Ikke leste jeg blogger heller. Kanskje jeg hadde behov for en full bloggpause – både når det gjaldt skriving og lesing? En skikkelig time-out?

Noen ganger trengs det – en skikkelig time-out. Sånn er i alle fall jeg. Det kan for så vidt ha sammenheng med hvor introvert jeg er. På den annen side så er mennesker gøy – det er så utrolig mange varianter av oss! Selv så gøy jeg syns mennesker er, så kan jeg ikke påstå at jeg liker alle – og det tror jeg ikke at jeg er alene om.

Uansett, det var dagens tanker fra meg (misforstå meg rett – jeg har hatt mange flere tanker i løpet av dagen – flesteparten av de var på jobb fordi det er der jeg har brukt lengst tid i dag og dermed så var også flesteparten av om om jobb). Flere tanker kommer sikkert snart, men om de bare surrer rundt i mitt eget hode eller om de dukker opp her på bloggen – vel, det vil tiden vise 🙂

 

En overraskende lett start

En nyhet for meg i fjor var at det er mulig å strikke sokker fra tåen og opp for å avsluttet med skaftet. Hvorfor den tanken og muligheten ikke hadde slått meg før vet jeg ikke, men sånn er det noen ganger. Jeg lærte en gang, for lenge, lenge siden, å strikke sokker og da startet jeg med skaftet. Så siden den gang har jeg bare tenkt at sånn gjøres det.

Når jeg i fjor lærte å strikke genser (som var mye lettere enn jeg noen gang hadde forestilt meg) gjorde jeg det fra bunn og opp. Allerede før jeg strikket den første visste jeg at det var mulig å strikke en genser overfra og ned. Likevel valgte jeg å lære varianten med nedenfra og opp når det gjaldt genser. En gang skal jeg sikkert teste ovenfra og ned på genser, men nå skulle det handle om sokker.

Lenge har jeg irritert meg over alt restegarnet jeg alltid sitter igjen med når jeg strikker sokker – jeg kan jo ikke risikere å ikke ha nok, så det blir til at jeg sitter igjen med garn istedefor. Når jeg da kommer over noen videoer på YouTube som viser at det er mulig å strikke sokker fra tåen og opp innså jeg at jeg ikke ville la frykten for det ukjente skremme meg som det gjorde med å strikke genser. Så nå har jeg allerede startet. Min første sokk (og etterhvert par) som strikkes fra tåen og opp. Jeg kjøpte nemlig et garnnøste som skulle holde til et par med sokker, så det første jeg gjorde var å dele garnnøstet i to. På den måten kunne jeg bare strikke fra tå og opp til garnet var brukt opp. Så nå er jeg ganske spent på hvor lang sokkene faktisk vil bli.

Akkurat hvordan helen strikkes blir også en ny opplevelse for meg – den må jo strikkes andre veien sånn som resten av sokken…Heldigvis finnes det gode videoer som forklarer hvordan det gjøres… Ønsk meg lykke til likevel? 🙂

Et firkantet liv?

Jeg fikk et puslespill til jul – og allerede har det tatt mye tid uten at jeg har kommet veldig langt. Grunnen til det er enkel – kanten rundt var en bord og den var lik hele veien så ingen holdepunkter som gjorde det enklere. Nå er jeg kommet til delen som blir gøyere. Sortering er riktignok ikke så spennende, men selve puslingen derimot – det er derfor jeg legger puslespill.

Dette puslespillet er på en måte delt i fire – det samme huset avbildet i de fire årstidene. Innmari pent bilde, men puslespillet har noen utfordringer. Kanten var den første utfordringen – og den neste er jo at det er samme huset i alle fire firkantene.

Livet kan fort bli like firkantet som det er på puslespillet, mens andre ganger slår det litt krøll på seg. Mitt liv skal snart endres, men enn så lenge er det fremdeles ganske firkantet.

Endelig klar til bruk!

Genseren har tørket og er nå endelig klar til bruk – kanskje i morgen allerede? At den var tørr nå var gledelig av flere grunner: jeg kan begynne å bruke den og jeg kunne få gjort litt annen klesvask. Jeg har bare ett tørkestativ så det er begrenset med hvor mye vask som kan gjøres av gangen.

Har fremdeles dilla på håndarbeid – både strikking og hekling og har skikkelig lyst til å strikke enda en genser. Riktignok burde jeg bruke opp litt av alt garnet jeg har, men ingenting av det jeg har er nok til å strikke en genser av…så om jeg skal strikke en genser til må jeg kjøpe garn først, men hvilket garn og hvilken farge? Jeg fikk noen penger til jul som jeg kan bruke til det, men jeg har også veldig lyst til å faktisk bruke opp litt av alt garnet jeg har – det er tross alt en god del av det selv om det er lite som er likt… Så får strikke (og hekle) litt andre ting først så lageret blir mindre.

Tenkte jeg skulle gå en bitteliten tur i kveld så det ikke bare ble sofa og strikk, men det regner så mye at jeg lar være. Skjønt, selv om jeg gjerne skulle hatt snø ute, er jeg litt glad for at det er regn – det ville blitt mye å måke. På den annen side – når alt det våte fryser i løpet av natten føler jeg det blir litt mye Bambi på isen om morgenen.

Easy come, easy go…

Dette har vært en værrik uke her jeg bor. På onsdagen snødde det så mye at jeg klarte å kjøre meg fast med bilen på parkeringsplassen! Var ute og måket flere dager – som er helt greit, men det kom litt mye på en gang. Hadde satt pris på om snøen hadde fordelt seg utover litt flere dager heller enn å slippe ut alt på en gang. Jeg kunne vært ute og måkt i går morres, men jeg lot være fordi jeg viste hva slag vær som var meldt….flere varmegrader og regn.

Hvor mange cm vi fikk i løpet av bare et par dager er jeg ikke sikker på, men når jeg vasset til inngangsdøren min på fredag etter jobb rakk snøen meg til kneet… og det var i innkjørselen som hadde blitt måket torsdag kveld/fredag morgen… Nå derimot er det tilnærmet bart der det er måket og høyden på snøen er sikkert mer enn halvert.. Easy come, easy go antar jeg med snøen… Jaja, lurer på hvordan været vil fortsette å være denne vinteren.

Fra å være lyst og fint på grunn av snøen, var det veldig mørkt når jeg tittet ut når jeg våknet i dag. Så foreløpig holder jeg meg inne i dag – blir sikkert litt håndarbeid (og puslespill?) om jeg kjenner meg selv rett – og det burde jeg jo 🙂

Bare skylling igjen!!

Endelig. Å feste tråder og sy sammen under armer og i halslinningen tok lenger tid enn jeg beregnet (eller, egentlig ikke – for jeg gjorde ingen beregninger…). Uansett. Nå er det bare ett skritt igjen før jeg kan bruke genseren jeg har strikket. Den må bare skylles opp. Dette er den tredje genseren jeg noen gang jeg har strikket – og jeg strikket alle tre i fjor (ja, jeg kan si det nå – tross alt startet et nytt år).

Det var et lite (eller stort – kommer ann på hvordan du ser på det) spenningsmoment når jeg var ferdig med festing av tråder – jeg hadde nemlig ikke prøvd den på mens jeg strikket. Nå derimot, nå har jeg prøvd den på og den passer! Heldigvis!

Så nå er det bare å få skyllt den opp og så er den klar til bruk. Grunnen til at jeg skyller den er fordi da ser det ut til at garnet legger seg bedre – og for å få av mest mulig av “ullfølelsen” som får meg til å klø. Hvorfor jeg klør av ull er jeg ikke sikker på, men satser på at garnet på denne genseren fungerer like bra som den andre genseren jeg strikket som jeg nå bruker med en skjorte under (for å slippe å klø meg ihjel…).

Garnet jeg har brukt er Rauma garn Babygarn 100% merinoull superwashbehandlet. Vrangbordene er strikket på pinne 3 og resten er strikket på 3,5. Det er raglanfelling og jeg brukte totalt 8 nøster. Jeg strikket i størrelse L fordi jeg strikker litt stramt – og nei, jeg strikket ikke prøvelapp (det har jeg aldri gjort – enn så lenge har det alltid gått bra).