Takk for salget!

Garnius.no hadde salg på garn – og siden jeg fikk penger til bursdagen min – benyttet jeg sjansen…

Å velge var ikke enkelt, men jeg klarte til slutt å bestemme meg. Så etter en kjip opplevelse med dekkbytte (ikke selve dekkbyttet – det gikk fint) – hvor de måtte fikse det ene dekket fordi jeg hadde klart å kjøre fast en spiker i det? kunne jeg dra innom og hente pakke på posten 😊

Et av årets mål er å bruke opp (lage ting) mest mulig av garnet jeg har, så å kjøpe mer var ikke egentlig en del av den planen for å si det sånn. På den annen side – det var salg, jeg har spesifikke ting jeg skal lage og det var en perfekt ting å bruke bursdagspenger på.

Siden jeg alltid er kald på rumpa – spesielt om vinteren – tenkte jeg at jeg skulle prøve å strikke en ullshorts. Dette garnet vet jeg allerede at jeg liker fordi jeg har strikket flere pulsvarmere av det (i andre farger). Shorts er noe jeg aldri har prøvd å strikke før, så kryss fingrene for meg… 😊

Fargen på dette garnet klarer jeg ikke få frem ordentlig på bilde (jeg tok sikker 20 bilder uten at det hjalp – det ble faktisk bare værre og værre…så dette er så bra farge jeg klarer å vise frem). Jeg har totalt strikket tre gensere (alle ble strikket i fjor); to av de passer perfekt og jeg har brukt de masse hele vinteren. Så jeg innså at jeg ville ha en ullgenser til – og jeg har strikket sokker av dette garnet før så jeg vet jeg liker garnet. Siden det er 100 % ull var det en dårlig ide å strikke sokker fordi de ble slitt ut etter sånn fem gangers bruk eller noe, men jeg tror det vil bli supert i en genser.

Det siste garnet jeg kjøpte var et jeg har strikket mange par sokker av tidligere. Denne gangen skal det få et nytt mål: et ullteppe i rillestrikk. Så det er nok det største prosjektet, men også det enkleste.

Siden jeg har mye garn tenker jeg at alt dette garnet skal få ligge på gledesvent – altså at jeg gleder meg til å bruke det, men det må ligge på vent litt fordi jeg har kilovis av annet garn jeg også gjerne skulle brukt.

Kanskje disse prosjektene kan bli belønningsprosjekter? Så for hver kilo med bomullsgarn jeg bruker får jeg lov av meg selv til å gjøre noe på en av disse prosjektene?

Uansett så er jeg veldig fornøyd med innkjøpene fra salget som Garnius.no hadde (og gleder meg som en fire-åring som kan velge hva som helst i godtebutikken til å starte prosjektene!).

#garnius @garnius.no

Hvordan spise noe grønt hver dag 😊

Kostholdsråd er det mange av rundt omkring. Jeg gjør det ofte enkelt for meg selv – spis variert, ikke godteri/kaker/snacks hver dag og drikk nok (denne feiler jeg kostant på tror jeg).

Noe av det viktigste er vel å spise det som er riktig for den kroppen du har. Riktignok er det ikke alltid like lett å høre på kroppen, så det er en tilpasning som tar tid.

Å spise noe grønt hver dag er noe jeg har tro på, men selv om jeg sier grønt betyr det ikke at det må være grønnfarget. Grønt i denne sammenhengen tenker jeg på som grønnsaker – det kan for så vidt også være frukt. Jeg tror det regnes som sunt å spise en god del av det, men som sagt – variasjon er viktig.

Grønt/grønnsaker/frukt syns jeg generelt det er enklere å få spist i sommerhalvåret. Spesielt om det er lett tilgjengelig – minst mulig styr med det gjør at det er enklere å få i seg.

Gressløk for eksempel – det er grønt og kan spises uten å gjøres noe som helst med. Jeg har gressløk i en potte på verandaen – så hver morgen når jeg går ut for å se hvordan det går med de få tingene som har spirt (med mindre det regner, da holder jeg meg inne) – så tar jeg meg en bit med gressløk.

Fordelen med gressløk er at den vokser nesten som ugress og den starter tidlig. Persillen jeg har sådd derimot, den er treg – så der må jeg vente lenge før jeg kan momse i meg. På en måte er det heldig fordi jeg er ikke så glad i å momse persille uten noe annet…

Gjør noe annet!

Å gjøre det samme om igjen og om igjen fører stort sett til samme resultat – kanskje med små variasjoner, men hovedsakelig samme resultat hver gang.

Om du har lyst til å endre resultatet så må du gjøre noe annet. Kanskje noe du ikke har gjort før. Eller noe du har gjort før, men ikke fullført.

Noen ganger må det store endringer til, mens andre ganger er det de små endringene som kan gjøre endringer du trenger. For ofte er det ikke store endringen som egentlig må til, men en liten justering for at ting skal være bedre.

I det siste har jeg gjort mye av det samme og jeg begynner å bli lei av å hele tiden få samme resultat. Er dagen i dag den dagen hvor jeg klarer å starte små endringer med å gjøre noe annet for å få andre resultater enn jeg har fått til nå?

Tiden vil vise. Dessuten – om det ikke går i dag, så kommer det alltids en ny dag. Selv om ettermiddagen skulle komme er ikke dagen over – dagen er ikke over før jeg legger meg og helt frem til da er det muligheter for endringer.

Om du ikke har skjønt det enda: jeg føler meg litt fastlåst om dagen og har behov for endring. Akkurat hvilke endringer føles variabelt, men uansett må det endring til. Så da føler jeg det er best å starte med små endringer – de føles mer overkommelig enn å skulle endre store ting helt plutselig (skjønt, noen av de store tingene ville absolutt ikke vært plutselig, men ting jeg har tenkt på i veldig lang tid – det kommer etterhvert).

Det nærmer seg slutten på mai-måned og etter litt overskyet og vindfullt i går, føles det litt som om sommeren er kommet i dag. Så håper du får en fin snart-sommer-dag der du er i verden og husk at om du vil ha andre resultater, må du gjøre andre ting.

Er ikke så glad i det…

Hadde nettopp besøk som ikke fikk komme inn i huset mitt – ei heller var jeg interessert i å snakke med personen (men det visste jeg jo ikke før jeg hadde åpnet døren).

Det er mye jeg ikke er glad i (og det er mye jeg er glad i, men det kan vi ta en annen gang). Snegler som spiser opp hagen min bit for bit. Så masse vind at jeg føler at jeg blåser bort. Tullinger som presser ideene sine på andre selv om en ikke vil ha dem. At priser hele tiden går opp så jeg føler jeg får mindre igjen for pengene mine.

Akkurat nå var det ingen av de tingene jeg egentlig tenkte på, men heller den personen som ringte på døren min. Eller, det var ikke den spesifikke personen, heller hva som skjedde.

Skjedde det noe spesielt? Vel, ikke egentlig. “Problemet” mitt er dørselgere generelt. Heldigvis er de få og de kommer sjeldent. Hadde en fyr som skulle selge støvsugere en gang, han var nesten inne i gangen min før jeg rakk å lukke opp døra for å se hvem det var som ringte på.

Denne gangen var det en fyr fra alarmselskap. Mulig de ikke helt hvordan de skal fortsette samtalen når jeg er veldig bastant på at jeg ikke kjøper noe på døra uansett hva det skulle være. Denne gangen tok jeg en spansk en og sa at jeg ikke hadde tid til det. Han ønsket meg høflig en god kveld, god pinse og sa ha det når han snudde og gikk. Så jeg syns det gikk veldig bra.

Kan ikke komme på en eneste gang hvor jeg har kjøpt noe fra noen som har hatt dørsalg – og sannsynligheten for at jeg kommer til å begynne med det er minimal (men disse menneskene kjenner meg jo ikke, så det kan ikke de vite). Uansett er jeg ikke så glad i det, så jeg er fornøyd med at det skjer ytterst sjeldent.

Håper du har hatt en fin pinsehelg og at resten av kvelden din blir bra!

Jeg har strikket og heklet og er fremdeles dårlig på å feste tråder når jeg er ferdig med arbeider – det liker jeg også dårlig.

Prøver noe nytt

Det er viktig å prøve å nye ting.

I det siste har det for min del blitt mest nye ting med håndarbeid – strikking og hekling. Skulle gjerne lært enda mer, men læring tar ting om en skal lære ting ordentlig (i alle fall mange ganger).

Hageting er noe jeg har likt hele livet, så jeg prøver stadig nye ting der også.

Denne gangen er det ikke mye nytt, men jeg har aldri prøvd å starte frø i en eggkartong før. Så nå tenkte jeg at jeg skulle teste det. Noe av grunnen er at om jeg bare sår frø ute i blomsterbedet hender det at sneglene spiser opp plantene i det de dukker opp av jorda.

Om plantene er noe større vil jeg tro de har noe større overlevelsesmulighet. Det er i hvertfall tanken. Om det stemmer vil tiden vise.

Hvorfor jeg bruker en eggkartong er enkelt – det var det jeg hadde. En eller annen gang skal jeg få kjøpt meg såbrett, men enn så lenge får jeg bruke ting jeg har. Ulempen med eggkartongen er vanning og at jeg ikke har noe skål/brett til å ha under. Så det blir en utfordring.

Burde jeg gjort dette tidligere så plantene allerede hadde vokst nok til å bli plantet ut nå? Vel, det ville vært lurt, men jeg har ikke rukket det før nå. Bedre sent enn aldri er det noe som heter…

Så nå kommer jeg til å stirre i en eggkartong flere ganger om dagen i håp om at noe vil spire (noe som garantert ikke skjer de første dagene, men likevel).

Pinseaften og mat…

Det er pinse!

Noe som betyr fri på mandagen for mange, men det betyr også stengte butikker (inkludert matbutikker). Jeg har alltid mat i huset så det er ikke noe problem (med mindre jeg går tom for melk – jeg tror jeg er avhengig?).

Det som kan være litt utfordrende med pinsen er pinseaften. Spesielt om du glemmer at butikken ofte stenger tidligere denne dagen.

Heldigvis kom jeg på det i går kveld – for planen var å gå på butikken i kveld. Nå har jeg allerede vært på matbutikken i dag så jeg trenger ikke bekymre meg.

Butikken stenger nemlig vanligvis klokka åtte, men siden det er pinseaften stenger de klokka fire i dag. Glad jeg kom på det i går for å si det sånn.

Så mathandling (det lille jeg trengte) er handlet inn og jeg er klar for stengte matbutikker i flere dager. Hele to dager med stengte butikker og at de også stenger tidligere i dag? Helt sikkert noen som har glemt det. Jeg gjorde nemlig den “feilen” for en del år siden – som student som ikke hadde plass til å ha ekstra mat tilgjengelig…Så den gangen var det kjipt. Heldigvis er jeg ikke i den situasjonen lenger nå. Eller, student kan jeg godt være igjen.

Uansett, jeg vet at det er pinse. Jeg har ikke satt meg inn i hva det egentlig er og hvorfor vi har fri, men jeg setter pris på en langhelg en gang i blant 🙂

Ha en flott pinse og kjør forsiktig om du skal ut med bil….!

Henge eller snurre?

Hva gjør du med klesvasken for å tørke den?

Henger du den opp på et tørkestativ eller lar du den få en omgang i tørketrommelen? Det er fordeler og ulemper med begge delene.

Selv henger jeg opp klesvasken på tørkestativet fordi jeg har ikke tørketrommel så det er ikke et alternativ for min del. Noen ganger skulle jeg ønske at jeg hadde tørketrommel (sengetøy om vinteren for eksempel), men de få gangene jeg har hatt behov for tørketrommel (måtte vaske en jakke) har jeg heldigvis fått lov til å ta det med hjem til mine foreldre (som har tørketrommel).

Endelig litt nye planter

Bilen min måtte på verksted og jeg ville ikke kjøre særlig før det var gjort, så nå som det er over fikk jeg endelig handlet litt planter.

Kjøpte en del jord for å fylle på i blomsterbed og i potter (og så jeg etterhvert får suset meg til å potte om en del stueplanter – det trengs også). Det ble også litt planter.

Åtte av dem kjøpte jeg som “redningsplanter” i går. Redningsplanter er planter som har store prisavslag for de ser sørgelig ut. Det er alltid litt gøy å teste sånne for da får jeg ting jeg kanskje ikke ellers ville kjøpt. Dessuten har jeg hatt overraskende gode opplevelser med den typen planter. Selvfølgelig er det ikke alle det går like bra med, men det går ikke alltid like bra med fullprisplanter heller.

Så ved å kjøpe redningsplanter”blir det billigere – og det hender at jeg lærer noe nytt.

Når jeg kjøpte jord i dag ble det også to seks-pakninger med på lasset: en med lavendel og en med nellik. Lavendel er supert i mine blomsterbed da jeg vet at sneglene ikke liker de. Sneglene liker heller ikke roser, men det gjør maurene så der holder jeg meg foreløpig til de to rosene som allerede er i blomsterbedene. Hva snegler syns om nellik vet jeg foreløpig ikke, men jeg lærer nok.

Av de åtte redningsplantene var det to nelliker, en pelargonia, to margeritter og tre scaevola. Så vidt jeg kan huske har jeg ikke testet noen av de før, så i år blir det mye nytt og mye læring.

Selvfølgelig satser jeg på at alt overlever, men jeg er først og fremst spent på hva sneglene gjør.

Jeg hadde skikkelig lyst til å kjøpe petunia fordi jeg syns de er så herlige – så mange varianter og farger, men jeg vet at det er sneglesnacks så det lot jeg være.

Et par av plantene vil havne i potter, mens mesteparten skal i blomsterbedene. Jeg tar nok å gjør litt av gangen – da drar jeg ut kosen jeg har med hagearbeidet 🙂

God morgen alle sammen!

Sola skinner fra en ganske så blå himmel. Jeg skal straks spise frokost før jeg etterhvert skal på verkstedet med bilen. Kryss fingrene for at det er en enkel jobb som blir billig 🤞Det kan gjerne gå fort også.

Jeg kan alt for lite om bil til å kunne gjøre noe. Kanskje det er noe jeg burde lære meg?

Hva jeg gjør når jeg venter på et bilverksted er litt varierende. Siden det er et ganske nyåpnet hagesenter rett ved siden tenkte jeg at dit kan jeg gå, men de åpner ikke så tidlig. Kanskje jeg heller bare må gå og bytte inn flax-loddet jeg kjøpte her om dagen. Vant kr 25,- og når jeg gjør det bytter jeg det alltid inn i et nytt lodd.

Selv om jeg ikke har mye flasker å pante er det sånn jeg “tjente” penger til å kjøpe flax-loddet. Mulig at noen ville sett rart på meg, men om jeg er ute og tusler og ser panteflasker liggende – så tar jeg de med meg og panter. Jeg får penger og får ryddet opp litt i naturen samtidig – hva kan være bedre enn det? Kanskje jeg har flaks og finner panteflasker på min vei i dag?

Uansett, jeg håper du får en fin dag i dag – stopp opp et øyeblikk og pust inn frisk luft – gjerne med blomsterduft om du kan!

Filler’n!

En ulempe med enkelte heklegarn er at de har en kjerne med papp. At jeg heller ikke hadde lappen på det gule garnet hjalp ikke akkurat saken det heller.

Så nå sitter jeg her da. Med et nesten halvferdig design, men jeg har ikke nok garn til å fullføre. At jeg dessuten har sett et par småting jeg vil endre, vel, det er det minste problemet.

Jeg har aldri lagt eget heklemønster før, så dette er uansett et prøveprosjekt. På den lyse siden vil det bli veldig bra om jeg har nok garn og kan gjøre det ferdig!

Uheldigvis er det nok kanskje ikke så mange som ville kjøpt et heklemønster til en løper – ganske påskespesifikk med sine søte kyllinger på. Eller kanskje det er flere potensielle kjøpere enn jeg innbiller meg?

Det er lov å håpe. Både at jeg blir fornøyd med designet og at noen vil kjøpe mønster av meg.

Tenk å kunne jobbe med det – lage strikke- og heklemønster for salg. Allerede er det mer matematikk enn jeg tror jeg innbillte meg, og definitivt utfordrende, men fascinerende, gøy og utfordrende. Mon tro om det ville være mulig å leve av noe sånt??