Snart rød paprika!

Er det noe jeg har ventet på lenge, så er det at paprikaene jeg gror skal bli rød. Jeg vet at det er fullt mulig å spise de mens de er grønne, men jeg foretrekker røde paprika – så hagen lærer meg tålmodighet…eller, den prøver i alle fall? Det er blitt en liten stund siden forrige gang, men nå er det endelig en ny video ute hvor jeg viser frem hagen min – både bra og dårlig…

Jeg håper du har hatt en fin helg og at du avslutter den på en måte du koser deg med!

Det har begynt!

Nå er det enkelte blomster (og grønnsaker) som er over middagshøyden og det er da neste prosjekt starter. Frøinnsamling! Blomkarse varer ikke nødvendigvis lengst som blomster (i alle fall ikke når det kommer larver og spiser de opp…), men frøkapslene er utrolig enkle og samle inn. Tagetes (fløyelsblomst) blomstrer gjerne lenge, men nå en blomst er ferdig er det mulig å spare frøene selv om det fremdeles er mange blomster igjen på planten. En blomst fra tagetesen har haugevis av frø til nye planter – noe jeg alltid syns er gøy (tross alt spirer sjeldent alle frøene så det er greit å ha mange). Ringblomst er samme greia – veldig enkel å spare frø av.

Alle disse tre har jeg spart frø av før, men kornblomsten er ny for meg i år. Noe mer kålete å spare frøene fordi jeg har ikke lyst til å ta vare på alt bøsset, så det er litt mer pirking. Når jeg tenker meg om kan dette være en fin vinteraktivitet egentlig. Samle sammen blomsterhodene etter at de er avblomstret, og så bare vente med pirkearbeidet med å skille frø og bøss til senere – så lenge en har et sted å ha dem er det jo ikke noe problem.

Uansett; jeg liker å samle frø – ta vare på dem for så å kunne så dem til neste år. Reddikene mine gikk i blomst i år, så jeg har spart frø fra dem også. Løvemunnen er snart klar for frøsparing – de er jeg litt spent på. Jeg sparte nemlig frø fra løvemunn i fjor – lilla – men i år har de blomstret med lilla, lys rosa, mørk rosa med gult og en mer burgunderfarge – så hvorfor årets ble så ulike fra utgangspunktet aner jeg ikke, men jeg kommer til å være veldig spent på hvilke farger det blir på løvemunnen neste år…

Forberedelse til kjølige dager…

Selv om det fremdeles er godt å varmt ute, så vet vi alle at vinteren kommer. Riktignok blir det først høst, men den kan også være kald. Med tanke på hvor dyr strømmen er om dagen kan det være viktig for mange å ha alternativer når kulden begynner å sige innover. For mange av oss er det god hjelp med å holde oss varme på føttene – da er det enklere at resten av kroppen også holder varmen lettere. Å sitte på sofaen under et pledd er jo fint det, men med en gang en beveger seg litt rundt…vel, en del bruker tøfler og innesko av ulike slag – jeg holder meg til hjemmestrikkede ullsokker.

I går vasket jeg noen av mine og hang de til tørk. De bruker alltid litt tid på å tørke etter at jeg har vasket de for hånd (vil jo ikke risikere at de krymper). Så derfor er det greit å gjøre det i god tid før jeg har behov for å bruke de. Om en dag eller to er de tørre nok til å ryddes bort i en skuff frem til jeg får bruk for de

Bruker du ullsokker, tøfler, sko eller ikke noe ekstra på føttene når kulden kommer?

Myke plagg

Reklame | Bubbleroom

En gang i blant legger jeg ved reklame på bloggen – og det tar meg lang tid…For jeg blir alltid sittende å lete for å finne det jeg ønsker og andre ganger er det målet når jeg starter, men så er det så mye fint å se på at jeg bare blir sittende og drømme meg bort uten å faktisk gjøre det jeg tenkte jeg skulle gjøre… Jeg kan jo ikke legge ut alle bildene av det jeg syns er fint, så det blir et par ting en gang i blant.

Selv om det er godt og varmt i dag, har jeg stadig vekk en forkjærlighet for mye gensere – og disse så myke og gode ut. Kjolen var passe lang syns jeg og jeg ble sittende og lure på om den har lommer? Jeg har innsett at jeg gjerne vil ha lommer på skjørt og kjoler, men innser også at det ikke passer for alle (hverken klesplagg eller menneske).

ICHI//Happy Holly//VERO MODA

Skolestarten er i gang!

Reklame | Jollyroom; Shopping4Net

Jeg jobber på en skole og i dag var første skoledag for elevene. I løpet av denne uka har allerede mange hentet skolebøker – noe som er veldig praktisk, bortsett fra når det gjelder de bøkene vi enda ikke har fått inn selvfølgelig… Uansett, skolestart er både gøy og slitsomt, men å jobbe (selv om det er på en skole) har aldri helt samme effekten som skolestart som student (eller elev).

Selv har jeg lenge hatt en forkjærlighet for en spesifikk del av skolestarten – nye notatbøker – og penner. Riktignok er jeg ikke student lenger så jeg trenger ikke notatbøker på samme måte, men nye notatbøker er likevel alltid gøy. Jeg bruker en god del notatbøker, men de siste årene har jeg ikke kjøpt så mye. Grunnen er enkel – jeg har mange ubrukte notatbøker som jeg tenker det er lurt å bruke i alle fall mesteparten av før jeg kjøper flere… Likevel – jeg har skikkelig lyst til å ta en runde og bare handle i vei – notatbøker, penner, kalendere (denne forstår jeg ikke, men har likevel lyst til å ha flere kalendere?) og andre gøy duppeditter. Jeg får prøve å la være – holde meg fornuftig mens jeg sparer så mye jeg bare kan så jeg kan kjøpe hus (eller ny fryser – alt ettersom lissom…).

Håper alle som starter noe nytt om dagen (og alle andre også) har en strålende kveld!

Løvenes Konge//Disney Princess//Creartive Notatbok A5 Grå Linjert//Blyant Noris Premium WOPEX//Harry Potter Notatbok A6 Hogwarts 3-P

Null hull! (men likevel mange penger…)

Tannlege er noe det er lurt å gå til innimellom – for å sjekke ståa på tennene. Noe av grunnen til at jeg pleide å utsette det var fordi jeg har hatt litt tannlegeskrekk. Heldigvis har jeg nå en veldig bra tannlege – noe som har hjulpet mye på tannlegeskrekken. Denne gangen var resultatet null hull – noe som alltid er hyggelig. Å gå til tannlegen er dyrt nok som det er om det ikke skulle vært ting som måtte fikses – da ville det vært mye dyrere. Så for de som har dårlig råd forstår jeg at å ta seg råd til å gå til tannlegen kan sitte langt inne – men om det er hull så vil å utsette det gjøre det enda værre… Denne gangen betalte jeg kr 1.390,- om det er dyrt eller billig i forhold til andre tannleger aner jeg ikke. Hadde jeg vært sikker på å kun gå til tannlegen en gang i året og at det aldri var noe ekstra greier – ville jeg måtte satt av kr 116,- hver måned for gårsdagens regning. Utfordringen der ville jo vært at alle priser går opp (spesielt nå om dagen), så en måtte nok satt av noe mer enn det hver måned (eller bare betale hele summen på en gang om å se på det månedsvis ikke hjelper deg på noe vis).

Gårsdagens tannlegebesøk var bilder, rensing og saltblåsing (vanligvis er det sandblåsing, men nå er det nye tider?). Saltblåsingen gjorde at jeg måtte ha på vernebriller og følte meg litt våt i ansiktet etterpå. Sandblåsingen jeg er vant til føles som om jeg har tatt peeling i halve ansiktet. Dommen er vel at jeg tror faktisk jeg foretrekker saltblåsingen selv om jeg ikke likte smaken…

Heldigvis er jeg ferdig for denne gangen – både med besøket og betalingen. Jeg bruker elektrisk tannbørste – noe som gjør tannlegen fornøyd, men er ytterst dårlig med tanntråd (som ikke gjør tannlegen fornøyd). Med andre ord så har jeg et forbedringspotensiale, men jeg kan leve en stund på null hull! 🙂

Helgen er nesten ferdig, men det er ikke jeg

Søndag kveld og helgen er nesten omme. Jeg er ikke helt klar for arbeidsdag i morgen – jeg er nemlig ikke ferdig med å potte om alle plantene mine som må stelles med. Vel, sånt skjer noen ganger. Ble ferdig med en god del i alle fall (halvparten kanskje?). Om det er jeg som er treg, for omstendelig, eller rett og slett bare nyter prosessen kan sikkert diskuteres, men siden jeg vet at jeg koser meg når jeg holder på er det kanskje ikke nødvendig å diskutere det?

Det er heller andre ting som bør diskuteres. Ytringsfrihet for eksempel. Jeg har ikke lest boken Sataniske vers av Salman Rushdie, ei heller Koranen, men å knivstikke noen fordi de har skrevet en bok (eller utgitt den for den saks skyld) syns jeg er å dra det litt i overkant langt. Å være overrasket over at sånt skjer, er jeg dessverre ikke. Ytringsfriheten er ikke absolutt, men grensene burde være så vide så mulige tenker jeg. Tross alt er ingen like; vi tenker ulikt, har ulike meninger og ulike måter å uttrykke oss på – å overfalle andre mennesker på brutale måter derimot – vil jeg påstå ikke er innenfor når det gjelder ytringsfriheten… Vi kan ikke alle være enige om alt, så noen ganger må vi bite i oss ting og være enige i at vi er uenige – om vi ikke klarer det vil etterhvert hele verden falle sammen i kaos – og det er vel ikke det vi ønsker??

Et veldig usikkert prosjekt…

I går fikk jeg startet å potte om plantene – og noen ganger ser noe av det ganske brutalt ut. Sånn som aloe veraene – de omtrent renner ut av pottene og da blir det til at jeg går drastisk til verks. For så vidt helt greit – jeg har mange av dem og de popper gjerne opp som sopp når de får ny potte og jord. Ingen fare for å slippe opp for de med det første (heldigvis!). Så lenge bladene sitter på plantene er det ikke noen utfordring med å bruke dem – om jeg har brent meg eller har et lite sår, bryter jeg bare av litt av et blad og smører gelene på der jeg har behov.

Utfordringen når jeg potter om er jo at det blir mye “avkutt” med bladene. Når jeg så stod og gjorde dette i går fikk jeg en tanke jeg ikke helt vet hvordan jeg skal effektuere – det må jo være mulig å bruke alle de avkappede bladene? Geleen inni bladene er jo helt fin foreløpig, men de tørker jo ut ganske fort når de ikke lenger sitter på planta. Så prosjektet blir å finne ut hvordan jeg kan ta vare på geleen – kan jeg skrape den av bladene og lagre den på glass? Må det stå i kjøleskapet for ikke å bli dårlig? Vil effekten av geleen holde seg nå som den ikke lenger vokser på en plante? Må den blandes med noe for å holde seg? Med andre ord – jeg har mange spørsmål og foreløpig ingen svar – så om du har noen tips og ideer mottas de med STOR takk! (og ja, det blir googling for å prøve å finne noen løsninger, men jeg har fremdeles mange planter igjen å potte om så jeg må ta en ting av gangen her…)

Nyt søndagen!

Kvelden er kommet

Reklame | Lyko

Lørdagskvelden er kommet og jeg ble langt fra ferdig med dagens plan. På den annen side, jeg tok livet med ro og slappet av etter en hektisk uke. Noen ganger er det viktig å ikke følge en plan slavisk, men heller ta vare på seg selv og nyte livet. Dessuten, å plante om mange planter tar lang tid…jeg fikk i det minste startet. Fortsette kan jeg gjøre i morgen om jeg ønsker. Resten av kvelden blir på sofaen og å se litt på youtube. Er forresten ferdig med selve strikkingen av genseren jeg har holdt på med, men feste trådene utsetter jeg alltid en stund fordi jeg ikke er så glad i den delen av håndarbeidet.

Håper du har en herlig kveld og helg!

bareMinerals//Bravehead//Parlux//Bravehead

En plan for dagen

Det er lørdag morgen. Av en eller annen grunn våknet jeg veldig tidlig idag, men det er greit – da fikk jeg den stille tiden på morgenen som jeg liker så godt. Denne uka har vært den første fulle uka på jobb etter sommerferie og det har vært litt slitsomt – mye å gjøre sånn like før skolestart. Selvfølgelig har jeg en del småting jeg gjerne vil ha gjort i løpet av dagen og helgen, men den ene store ting for dagen i dag: potte om alle plantene som har behov for det. De fleste av plantene mine har nå stått midt på stuebordet i rundt en uke og ventet – det er litt i overkant fullt der… Siden de alle trenger omsorg tenke jeg det var lurt å samle de – jeg angret litt, men når jeg først begynner vil det være enkelt å se fremgangen…

Så dagens plan er hyggelig, men tidkrevende – så kanskje greit å starte tidlig? (må bare spise litt frokost først….)