Hvor lang tid tar det egentlig??

Paprikaen min er grønn og har vært det en liten stund – mon tro når den begynner å endre farge?

Jeg har filmet hagen min på morgenen i dag og under her er videoen om du har lyst til å se. Det er også mulig å abonnere på YouTube-kanalen min om du ønsker å høre fortsettelsen om både paprika, tomater, blomster og snegler…

Mangler strikkefisk og maskemarkører

Strikkepinner er det viktigste og eneste en må ha når en strikker – tross alt vanskelig å strikke uten pinner… Noe annet som kan være kjekt å ha (avhenging av hva en strikker selvfølgelig) er strikkefisker og maskemarkører. Nå hadde jeg ikke engang hørt om strikkefisk før en uke eller to siden da det ble nevnt på Vibbedille sin blogg. Først skjønte jeg ikke hva det var, men så tittet jeg innom en video som forklarte og jeg så lett hvor genialt det var. Så nå ønsker jeg meg strikkefisk – for det jeg bruker for øyeblikket er korte tråder for å markere antall runder.

Noe annet jeg heller ikke har, men har funnet min egen måte på, er maskemarkører. Joda, maskemarkører som er lagd for det er sikkert noe enklere og mer behagelig å bruke, men sikkerhetsnåler (som jeg bruker) kan brukes til så mangt – også maskemarkører. Det går faktisk så bra å bruke de to tingene at jeg har kommet veldig langt på armen jeg strikker til genseren jeg holder på med.

Gjorde meg helt ferdig med bolen i går med å felle i sidene der armene skal komme på – det brukte jeg 55 minutter på. Armen er jeg nå kommet så langt på at jeg er ferdig med å legge ut – nå er det bare sjarmøretappen igjen for å få lengden på den. Så tiden jeg brukte på å komme dit i går var totalt 3 timer og 20 minutter. Det tar mye tid å strikke, men jeg koser meg – har jo ferie tross alt (så strikketiden vil drastisk reduseres når jeg starter å jobbe igjen etter ferien). Armen er blitt 36 cm lang og lenger skal den bli, men som sagt – resten av den er sjarmøretappe (før jeg begynner på den andre armen selvfølgelig).

Her jeg bor er det strålende sol i dag, så hvor mye strikking det blir er jeg usikker på da hagearbeid også står på planen. Heldigvis er det mulig å sitte på verandaen og strikke i sola 🙂

Bokhylla tømmes…

Vanligvis har jeg mest bøker i bokhyllene mine, men jeg har hatt litt opprydning de siste årene. Dermed er mange bøker forsvunnet – enten fordi jeg innså at jeg aldri kom til å lese de eller fordi jeg hadde lest dem og visste at jeg aldri kom til å lese de igjen. Likevel har det vært fullt i hyllene mine (fordi før var det dobbelstabling).

Nå har jeg tatt tak – begynt å pakke sammen noe av det som var i bokhyllen min som ikke nødvendigvis trenger å være der. Det føles som jeg klargjør til flytting – noe som ville vært helt fantastisk. Eneste er at jeg foreløpig ikke har funnet og kjøpt hus enda, men jo mer klar jeg er jo fortere vil det gå å flytte når jeg først finner noe? Det er lov å håpe at det er sånn det fungerer. I mellomtiden har den forholdsvis nyinnkjøpte garnet fått hedersplass 🙂

Armen vokser

Genseren fortsetter å ta form, eller, egentlig er det armen som gjelder akkurat nå. Den første armen, må jo strikke en til etterpå. Uansett, i går var det nydelig vær og jeg satt også litt ute i sola og strikket – av en eller annen grunn virker jeg til å strikke saktere ute i sola. Spiller ingen rolle hvor fort eller sakte jeg strikker, så lenge jeg koser meg når jeg gjør det. Jeg satt ikke lange strekk og strikket fordi jeg vil ikke risikere å bli solbrent (brukte solkrem, men likevel greit å være litt ut og inn av sola). Dermed ble total strikking i går 2 timer og 40 minutter. Armen er nå 26 cm lang, men jeg er ikke ferdig med å legge ut de maskene som skal legges ut enda.

Siden jeg satt ute i sola og strikket var jeg litt usikker på hvor varmt det ville bli – ikke på grunn av sola, men jeg strikker i ullgarn… Heldigvis var ikke det noe problem i det hele tatt, men innser at jeg ikke kommer til å ta med bolen ut og strikke på den i sola – den ville jo blitt liggende i fanget mitt og det blir varmt.

Vel, det er nydelig sol ute i dag så det blir nok litt hagearbeid i tillegg til strikking – som nok vil foregå både ute og inne (strikkingen altså).

Ha en fantastisk lørdag og ta deg en tur ut i den friske luften som finnes 🙂

Kveldstur i skogen

Reklame | Gymgrossisten

Kom nettopp hjem fra en herlig liten kveldstur i skogen. Tok ingen bilder i skogen, men heller fra blomsterbedet når jeg kom hjem. De bildene får dere se senere (det er litt styr å få de fra kameraet og over til PC’en). La merke til at i blomsterbedet har jeg løvemunn som hovedsakelig er lilla, men et par av blomstene som kommer er rosa – lurer litt på hva som er skjedd, men rosafargen er nydelig så vet dermed om flere frø jeg må spare på til neste år.

Jeg har lyst til å bli bedre til å gå tur – dørstokkmila er både høy og lang og vanskelig noen ganger, men når jeg først har startet… beste følelsen (så lenge været holder seg pent).

Under Armour//ICANIWILL//ICANIWILL//ICANIWILL

Bolen nærmer seg ferdig

Jeg har vært litt usikker på lengde på bolen på genseren jeg strikker. Den første genseren jeg strikket syns jeg ble litt i korteste laget og dermed ville jeg at denne genseren skulle være litt lenger. Hvor mye lenger var det store spørsmålet og jeg fikk flere gode tips i gårsdagens bloggpost. Så jeg strikket litt mer på bolen i går og den nærmer seg nå lengden  jeg håper jeg vil være fornøyd med. Enn så lenge er jeg kommet til 43 cm, så jeg tenker det blir en cm til der. Armen som jeg har startet på er allerede på 13 cm så det går fortere fremover med den – det er kanskje ikke så rart da det er mye færre masker rundt armen enn rundt bolen.

Totalt sett strikket jeg 4 timer og 20 minutter i går. Av det ble det 2 timer på bolen og på armen ble det 2 timer og 20 minutter. Så det var mye strikking i går også, men ferietid er strikketid?

Følelsen av tid

Tid er et merkelig konsept. Det er supert at vi alle har en referanse vi kan gå ut fra, men det føles ikke alltid likt. Noen ganger føles det som om tiden går fort, mens andre ganger går den uendelig sakte – selv om den hele tiden egentlig går likt med seg selv.

For eksempel om morgenen. Tiden fra seks til halv syv om morgenen syns jeg alltid går i perfekt tempo, ikke uendelig sakte, men så lenge jeg er våken i det tidsrommet går tiden bedagelig. Tiden fra syv til halv åtte derimot – går alltid fort enten jeg skal på jobb eller bare være hjemme den dagen. Hvorfor det er sånn har jeg ingen god forklaring på, men noen ganger skulle jeg ønske at de tidsrommene føltes mer like…gjerne som tiden fra seks til halv syv fordi den er mer behagelig…

Uansett, jeg håper du har (hatt) en fin morgen og at du stikker nesa utenfor døren i løpet av dagen så du får deg litt frisk luft.

Manglende før- og etterbilder

Reklame | Gymgrossisten

Har jeg strikket i dag? Selvfølgelig – satt til og med litt ute i sola og gjorde det (ja, jeg husket solkrem). Det har vært et nydelig vær ute i dag så jeg har fått jobbet noe i hagen. Riktignok i bukse og genser – noe som ble litt i varmeste laget etterhvert. Hvorfor tok jeg ikke bare på meg t-skjorte og shorts? Enkelt, selv med varmen var det mer behagelig med bukse og genser – når jeg klipper hekk blir jeg ofte ganske oppskrapet på bein og armer fordi en halvklipt hekk har mange skarpe greiner. Med bukse og genser ble det ingen skrapemerker og armer og ben er fremdeles like hele – hvorfor jeg ikke har tenkt på det før…vel, tanken slo meg rett og slett ikke.

Siden jeg klipper hekken med en hekkesaks – manuell variant – har jeg tatt det i etapper. Så i dag ble jeg endelig ferdig og hekken ser så mye bedre ut! Når jeg ikke har før-bilder ser jeg ingen grunn til etter-bilder fordi da er det i alle fall ingen som virkelig kan se jobben jeg har gjort. For det er en jobb! Poenget er uansett at jeg (endelig) ble ferdig – og nei, jeg er ikke glad i tujahekk.

Jeg ryddet litt mer i hagen – jeg har en hekk med buskmure – eller jeg har teknisk sett to foran huset og en bak – og innimellom de blir det alltid mye grass som er umulig å klippe med gressklipperen. Så der satt jeg på kne – med rumpa i været og hodet og armer stukket langt innimellom murene og luket så mye grass jeg klarte. Snakk om god trening for rumpa! Tross alt måtte jeg klare å holde balansen så jeg ikke tippet inn i hekken med buskmure (min har gule blomster) – noe som ikke alltid var like enkelt. Jeg er absolutt ikke ferdig med den delen av prosjektet, men jeg kom et stykke på vei. Godt mulig det blir mer rumpa i været i morgen…

ICANIWILL//ICANIWILL//ICANIWILL//GASP

 

Usikker på lengde og starten på en arm

Genser nummer to er godt igang, men jeg har et usikkerhetsmoment. På min første genser fulgte jeg oppskriften til punkt og prikke, men jeg syns den ble noe kort fordi jeg liker litt lengre gensere. Usikkerheten min er hvor mye lenger jeg burde strikke denne genseren – hvor mange flere centimeter burde jeg strikke på lengden på genseren for at den skal bli akkurat som jeg ønsker? Hvordan måler jeg på meg selv? Jeg bøyer meg jo litt når jeg måler så jeg klarer ikke å få det nøyaktig (men det er kanskje ikke så viktig?). I oppskriften står det 39 cm før jeg setter sammen og starter med raglanfelling; for øyeblikket har jeg kommet til 41 cm.

Siden jeg er så usikker har jeg nå lagt bolen fra meg litt og rakk akkurat å starte på den første armen i går kveld. På armen la jeg opp og strikket 1,5 cm. Totalt sett ble det mye strikking i går – hele fire timer på bolen og 20 minutter på armen.

En sen (?) morgen

I går kveld ble jeg sittende å se en film på YouTube så det ble litt sent til sengs. Helt greit å kunne gjøre sånt når det tross alt er sommer og ferie (i alle fall for min del). Ulempen med å gjøre sånt er jo at jeg føler jeg våkner sent om morgenen – på den annen side kjenner jeg mange som ville sagt at jeg fremdeles er våken tidlig. Alt handler jo om hvordan vi selv føler og oppfatter ulike ting av disse variantene. Heldigvis er det ingen fasit så det spiller sånn  sett ingen rolle.

For min egen del liker jeg tidlige morgener så lenge det ikke er vekkeklokken som vekker meg. En tidlig morgen føles som den varer så lenge – på en god måte. Tidlige morgener nyter jeg gjerne med å strekke ut, drikke en kopp te, skrive litt og strikke litt og bare lytte til naturen som er rundt meg – det er en perfekt morgen. Nå som det er senere på morgenen er det mange flere biler ute og mindre enkelt å høre naturen så det blir ikke helt samme følelsen. Uansett, jeg starter dagen i dag sakte og sikkert. Nå blir det te og litt frokost før jeg sikkert gjør andre ting jeg ikke har bestemt meg for foreløpig.

Lag deg en fin dag i dag med noe du trives med!