God, solrik morgen til alle

God morgen alle sammen. Håper du har sovet godt i natt!

Foreløpig har jeg ikke vært utenfor døren; først vil jeg ha en kopp te, men det ser veldig lovende ut ute. Sola skinner fra en omtrent skyfri himmel, det er omtrent ti grader i skyggen og det ser ganske så vindstille ut (en av naboene har flaggstang med vimpel – veldig praktisk for å sjekke vindforholdene).

I går startet jeg dagen med en gåtur, eller, startet og startet fru Blom, det var blitt formiddag før jeg kom så langt at jeg gikk tur. Så det ble en varm gåtur i går morges. I dag tenker jeg å ta turen på ettermiddagen – selv om det også sikkert blir varmt. Grunnen er enkel: planen i dag er å starte med studiene – eksamensforberedelser er viktig når det er under to uker igjen til eksamen.

Vår fantastiske natur!

Naturen er som et eventyr

om våren så går alt over styr

Det blomstrer, det støver

et sus overalt

Livet vi lever

det er ikke galt

En løvetanneng

så blomstrende vakker

i midten av mai

for jorden vi takker

Shorts og ull-lue?

Tidligere i dag fant jeg fram sommerklærne!

Følte meg heldig som faktisk fant dem, spesielt siden det var skikkelig sommerfølelse i dag. Solbriller, solhatt, shorts, solkrem og sitte ute i sola. Noe av tiden ute i solveggen brukte jeg til å lese på pensum – eksamen nærmer seg med stormskritt.

Å sitte ute i short og strikke på en ull-lue derimot – kan innrømme at jeg tror det er første gangen det skjer.

Strikker med Tynn Merinoull fra Sandnes garn – en lys blå/turkis farge (7213). På en måte er det andre gang jeg bruker det garnet, men jeg strikker det samme en gang til. Eller, jeg jobber med å lage et mønster og jeg har gjort noen endringer i denne versjonen som jeg håper blir enda bedre enn første versjon.

Målet er å bli så fornøyd med mønsteret at jeg må lete etter teststrikkere. På den måten kan jeg kanskje legge ut et mønster for salg? Det vil ta tid, men det er viktig å ha mål å jobbe mot 🧶

Tid for sommerklær!

For tiden bor jeg fremdeles på pikerommet hos mine foreldre mens jeg leter febrilsk etter hus. Noe som betyr at mesteparten jeg eier er pakket i ørten esker og jeg ikke har oversikt over noe som helst. Det er tidvis utfordrende.

Heldigvis fant jeg noen av sommerklærne mine i en koffert. Korte sokker, et par shortser og et par kortbukser. Diverse andre ting var det også der, men de tre nevnte tingene var de viktigste.

Så nå er det bare å få på seg mindre klær og sette seg ut i sola og lese pensum for harde livet. HUSK SOLKREM!!

Eksamen er ikke før onsdag 29. mai, men å skumme gjennom pensum før det tror jeg kan være lurt.

Skulle gjerne hatt litt mer sommerklær. Har bare en shorts som er greit å bruke blant folk, så burde nok dra på shopping…men etter å ha sett litt på nettsidene til H&M, Cubus, Floyd, Vero Moda og XXL begynner jeg å lure – må jeg virkelig ha shorts? Kanskje jeg ville blitt mer overbevist om jeg hadde fysisk dratt til butikkene? Uansett, enn så lenge får jeg holde meg til den ene shortsen jeg har…

Jakten på huset: dagens visning

Jeg har vært på visning. Sol og litt vind på stedet. Fin utsikt over jordene og skogen som lå i nærheten.

Huset, vel, jeg hadde ikke fått med meg at det var dekket av eternitt-plater. Ups? Litt vannlekkasje her og der, en del andre ting som måtte ville blitt fikset (men i prisklassen jeg er, vil det alltid være en del ting å skulle fikse på huset jeg eventuelt kjøper).

Vindu på badet kunne åpnes. Det var kjeller – riktignok bare med inngang innenfra. Ingen garasje, men plass til minst fire biler på grusplassen så besøk ville vært mulig.

Tomta var litt skrånende med et par gamle epletrær, men absolutt god nok plass til masse grønnsakshage – og noen bærbusker.

Totalen var en av de bedre jeg har sett, men likevel tror jeg det blir en nei denne gangen også. Dessverre.

Så jakten fortsetter; mon tro hvor neste tur går? (etter at jeg kanskje burde på verksted en gang til med bilen for nå har den nok en rar lyd…yikes?)

Jeg tok jordlappen i går!

Riktignok har jeg ikke egen jord (foreløpig) hvor jeg kan dyrke masse mat og blomster, men jeg fikk lov til å grave litt i hagen til foreldrene mine.

På studiet jeg tar på deltid, økologisk landbruk, hadde vi en oppgave – vi skulle ta “Jordlappen“. Med andre ord: vi skulle ut og grave og bli bedre kjent med jorda. Absolutt fornuftig å kjenne til jorda når en ønsker å dyrke ting.

Så i det nydelige været i går, gravde jeg to hull i hagen hos foreldrene mine. Det å få opp en stor klump med jord – i ganske så tung leirjord – er god trening (jeg er støl i rumpa i dag…).

Å finne ut av hvordan jorda er, og hva som eventuelt kan gjøres for å forbedre den, er en viktig del av å gro ting. Meitemark er den absolutt beste arbeideren en bonde kan ha, og heldigvis var det meitemark i hagen til mine foreldre.

Tydeligvis er det flere ulike arter meitemark, men selv om jeg ikke kan nok om det (enda) er det lett å se at disse mest sannsynlig er to varianter – syns du ikke?

Uansett, senere i dag skal jeg på visning – ønsk meg lykke til?

Grønt som grasset?

I går satt jeg ute i sola (ja, jeg husket solkrem) og strikket ferdig en lue jeg holdt på med.

Riktignok ble ikke lua som jeg originalt hadde tenkt, men jeg er likevel veldig fornøyd med resultatet. Brukt opp alt garnet fikk jeg også.

Startet nemlig å strikke fra toppen, så da var det “bare” å tilpasse på slutten så jeg hadde nok garn til å felle av (og feste tråden selvfølgelig). En helt enkel lue med glattstrikk, en viss grad av rund økning på kronen og enkel vrangbord som er nok til å brette dobbelt – da blir det totalt tre lag over ørene.

Når den ikke er brettet opp, syns jeg den ser ganske rar ut – men garnet (Baby Merino fra Drops) er innmari mykt!

Klar for sola 🌞

Et par ærender ble utført i dag; blant annet et veldig viktig ett: kjøp av solkrem!

Solkremen min var nemlig tom på morgenen i dag, sånn sett var det veldig flaks at det var en del av dagens planer.

Tanken var å kjøpe solkrem et annet sted, men der var de utsolgt så jeg havnet på apoteket. Innså der at solkrem er dyrt og kanskje jeg heller burde prøvd et annet sted, men nå er det i alle fall kjøpt. Satser på at jeg ikke blir solbrent i år. Denne solkremen har jeg ikke testet før, men jeg håper den er bra?

Med tanke på hvor lys jeg er i huden, og hvor lett jeg blir solbrent, er det viktig med god solkrem. Årets mål er å ikke bli solbrent en eneste gang – tror du jeg vil klare det? (i så fall tror jeg det ville vært det første året….)

Dagens møte med NAV gikk greit – tror jeg? Alltid litt usikker på det greie, men vi får se hvordan det tar i vei.

God fredags morgen alle sammen!

Noen ganger føles det som om en “ny dag truer” – som om det er noe ikke bra.

Sånn føles det heldigvis ikke i dag 😊

Riktignok en god del skydekke ute, men også små flekker hvor blå himmel skinner gjennom – jeg tror det vil bli noe sol i dag?

Senere i dag skal jeg på et møte med NAV – den biten føles alltid litt nervepirrende, men når det er over kan jeg ta helg.

Et ærend jeg må huske i dag er å kjøpe ny solkrem. Tross alt er det vår, sola skinner og årets mål er å ikke bli solbrent (tror jeg bare ble solbrent en gang i fjor – noe som er fremskritt, men jeg har skikkelig lyst på et ut uten å bli solbrent i det hele tatt!).

Eksamen nærmer seg med stormskritt, men først har jeg en siste oppgave som må gjøres og leveres.

Håper dagen bringer deg lykke og hell 😊

Opprekk og ny start

Noen ganger må en ha flere forsøk før det blir som en har tenkt.

En grønn lue med litt mønster burde ikke være så vanskelig, men så var det det å ha nok garn…Så da ble det ikke første tanken. På den lyse siden fikk jeg testet ut et mønster, så det var positivt.

Andre start gikk heller ikke som tenkt. Vanskelig å få tatt godt bilde av, men formen ble heller pussig. Ganske flat på toppen, og så plutselig nedover – noe som gav toppen på lua en såpass pussig form at jeg ikke likte den.

Så nå blir det tredje lue-start med samme garnet. En litt mer avrundet krone og lite mønster. Forhåpentligvis blir tredje utgave en jeg liker nok til å gjøre helt ferdig. Om du lurte så er garnet fra Drops – Baby merino i en knall grønn farge som ser bedre ut i virkeligheten enn på bildet jeg har klart å ta 😊