Tanker kan være slitsomt

Noen ganger føles hjernen helt tom og jeg kan bli sittende og stirre ut i lufta i flere minutter før verden plutselig kommer inn i fokus igjen. Ofte vet jeg ikke helt hvor jeg forsvant. Andre ganger er det så mange tanker i hodet på en gang at jeg blir sliten. Litt som om hjernen løper maraton uten å ha verken trent eller varmet opp (eller sagt ifra til meg). Det er nesten så jeg blir fysisk sliten av det innimellom – er det egentlig mulig?

For noen kan dette høres merkelig ut, men noen ganger er jeg så sliten at jeg ikke orker noenting uten at det virker til å ha noen spesiell grunn. Når jeg da setter meg ned og tenker over hva jeg har gjort, har jeg ikke gjort noe uten om det vanlige.

Når jeg derimot prøver å finne ut av hva jeg har tenkt på den siste tiden, da er det ofte mer forståelig. Stort sett kommer den slitenheten fra alle tankene som svirrer rundt i underbevisstheten min. Alle tanker om ting som har skjedd, hva jeg har gjort som jeg tenker jeg kunne gjort annerledes, ting ved meg selv som irriterer meg, alle bekymringer, håp og drømmer, alt jeg ønsker å gjøre som jeg ikke vet hvordan, ting jeg ikke ønsker å gjøre, men ikke vet hvordan jeg skal komme unna, ting jeg burde ha gjort allerede og helt sikkert flere andre tanker jeg ikke kommer på nå. Alt dette ligger i underbevisstheten min og gjør meg sliten. Skulle gjerne visst hvordan jeg kunne styrt underbevisstheten min så den ikke gjorde meg så sliten.

Det jeg har funnet ut i det siste er at jeg må ta meg tid til å faktisk tenke gjennom denne typen ting. Jeg må fokusere på dem en stund, ikke bare skyve dem bakover i tankene så de blir liggende og kverne. Det kan være vanskelig å fokusere på dem fordi jeg vil helst unngå dem, men noen ganger er det lurt å finne ut av dem, det kan gjøre dem litt lettere å bære.

Har du noen tips for at tankene og underbevisstheten ikke skal ta over hele livet ditt? Hva gjør du med de av tankene dine du ikke vil ha eller ikke liker?

#tanker #selvutvikling

Uke 43

Jeg kommer stadig lenger i boka jeg leser fordi jeg nå har startet å ta buss til og fra jobb 🙂

Husk å still klokka (for de som har duppeditter som ikke gjør det av seg selv, som PC’er og mobiler) i dag.

Studier

Oblig 2 i grunnleggende regnskap er blitt godkjent, og oblig 3 ble levert denne uka, så der venter jeg på dommen. Lånte med en ekstra bok fra jobb fordi jeg ikke forsto alle forklaringene i pensumboka, den boka ble et smart valg!

Fysisk aktivitet

Denne uka har jeg også gått til og fra busstoppet, og jeg fikk gått en liten tur på torsdag morgen før jobb 🙂 Har gjort et par styrkeøvelser denne uka til og med!

Økonomi

Regnskapet et tilnærmet oppdatert, og jeg har begynt å fundere på hvordan jeg skal dele inn nedbetalinger av ulike lån.

Håndarbeider

Ferdig med sokkene 🙂

Mål for neste uke

Gå tur torsdag og søndag.

Se forelesningsstreamer. Gjøre oblig 4 i virksomhetens økonomi.

#studier #ukemål #planlegging

2017 – planleggingsmuligheter

Jeg elsker å planlegge. Derfor bruker jeg alltid lang tid når jeg skal velge ut almanakken jeg skal bruke det kommende året. I flere år har jeg hatt en ganske liten en, men har ofte følt at jeg ikke får plass til alt jeg ønsker i den. Det har gjort at jeg nå har kjøpt en større bok til 2017.


Den er mindre enn A5, den har litt tykkelse, og den er lilla 🙂

Noe av det jeg likte ved denne er at den har en månedsoversikt før måneden starter (kan sees på bildet over).

En annen grunn til at jeg valgte akkurat denne boka var fordi den hadde like store sider for alle dager inkludert lørdag og søndag. Veldig mange av denne typen bøker har nemlig like stor plass for lørdag og søndag tilsammen som de har for de andre dagene enkeltvis.Jeg jobber fulltid, studerer ved siden av, og liker å gjøre andre ting med venner på fritiden. Dette gjør at det ofte skjer like mye i helgene som det gjør i ukedagene. Derfor ville jeg ha en bok hvor jeg fikk plass til alt på et sted.

Dagssidene er delt opp i flere deler; dagens avtaler, dagens notater, dagens oppgaver, kontakt og privat. Det eneste jeg ikke tror jeg kommer til å bruke noe særlig er kontakt, resten kommer til å bli brukt på ulikt vis.

Jeg er som jeg er, så jeg gleder meg til jeg skal begynne å bruke den 🙂

#planlegging #almanakk #7.sans

Gåtur blant høstfarger


Jeg har nesten ikke gått tur i det siste fordi livet har vært hektisk med jobb og studier. Likevel, her om dagen var jeg bare nødt til å la alt bare ligge og gå meg en tur. Vanligvis gjør det godt for sjelen, men det har vært så mye i det siste at turen faktisk ikke helt strakk til. Været var litt grått og det var regndråper i lufta, men det var likevel godt å kunne puste inn den friske lufta.

Dette gjorde meg bare enda mer sikker på at dette er noe jeg må ta meg tid til. Få tankene til å roe seg og finne fred i sjelen ved å klare å nyte den vakre naturen. Utsikten, fargene, stillheten – alt dette gjør livet godt å leve.

#natur #høstvær #høstfarger #gåtur #utevær

Renter og lån…

Fram til nå har jeg hatt fastrente på studielånet på 2,869% rente. Fra 1. november har jeg ikke det lenger. Så vidt jeg kan skjønne kommer da renta på mitt studielån til å være 1,794% – noe som for øyeblikket ser ut til å gjøre mitt studielån kr 88,- billigere pr måned. En annen fordel blir jo at jeg faktisk kan betale inn ekstra på det lånet også om jeg ønsker det.

En hører hele tiden at studielån er et bra lån, ikke bare på grunn av forholdsvis lav rente, men det har også andre fordeler. For min del tenker jeg at det er jo også et lån som skal betales tilbake, men ser også en annen ulempe med det. Når en spør om lån til å kjøpe hus, så regnes all gjeld med i regnestykket som avgjør hvor mye en kan få i lån til hus. Stort studielån betyr dermed mindre lån til hus siden alt skal regnes med og (selvfølgelig) betales tilbake.

På huset har jeg delt lånet mitt i to (80/20), hvorav den største delen har fastrente og den minste har flytende rente. Dette gjorde jeg fordi jeg ville ha forutsigbarhet. I alle fall i starten så jeg fikk kjent litt på det å ha et avskrekkende stort lån. Renta på den minste deler er nå 2,15% og på den største delen er den 4,20%. Forskjeller der er dermed ganske stor. Jeg har klart å betale ned en del ekstra på den minste delen, så der gjenstår det 16 år og 5 måneder, mens største delen har 21 år og 1 måned igjen med nedbetaling. Fastrenta på 4,20% har jeg fram til juni 2018.

Det jeg nå sitter og funderer på er hvor lønner det seg å nedbetale mest? På huslånet eller på studielånet? For øyeblikket er nemlig selve lånesummen på delene med flytende rente veldig lik, men renta er jo ulik…men så var det jo det med studielån vs huslån, men jeg tenker jo også på veien videre.

Jeg er veldig glad i huset mitt og naboene er supre, men jeg ønsker meg en enebolig med større hage hvor jeg kan ha epletre, gulrøtter og poteter (her er beviset på at jeg kommer fra landet :p ). Så nå sitter jeg og lurer på hvordan jeg skal komme meg dit hvor jeg faktisk kan kjøpe meg en enebolig…

#penger #økonomi #personligøkonomi #studielån #huslån

Når frustrasjonen tar overhånd

Jeg vet jeg burde jobbe med oppgaven som har frist torsdag, men jeg er en smule frustrert. Jeg føler ikke at jeg rekker å lese alt av pensum jeg trenger til skolen, og det holder ikke alltid å se på forelesningsstreamene. Dermed burde jeg lese pensum, men jeg er nødt til å være på jobb for å tjene penger, og jeg må sove og spise også.

Nå er jeg så stresset for oppgaven at jeg ikke får gjort noe som helst med den. Greia er jo at jeg vet jeg må jobbe med den, men å lære seg et helt nytt språk tar tid, og jeg sliter. Jeg har etterhvert lært meg selv å kjenne til en viss grad, og jeg vet at om jeg har for mye å gjøre blir jeg så stressa og frustrert at jeg ikke får gjort noe som helst. Har du det sånn noen ganger?

Om jeg får for mange valg eller har for mange forskjellige ting å gjøre bare stopper det for meg. Jeg prøver for harde livet å si til meg selv at jeg må fokusere på en ting av gangen, men det er til tider en umulig jobb. Tro meg. Oppgaven min mangler fremdeles så utrolig mye og nå vet jeg snart ikke helt hva jeg gjør med meg selv. Frem til nå har det endt sånn det ofte gjør, jeg sitter og stirrer ut i lufta og lurer på hvordan jeg skal klare å fikse det. Hvordan skal jeg klare å lære meg mye av språket og fagkunnskapen jeg trenger på kort nok tid til at jeg får bestått på oppgaven?

Jeg er delvis skippertakmenneske; først samler jeg all informasjonen jeg tror jeg trenger (og gjerne litt til), og så har jeg gjerne noen dager på meg til å skrive oppgaven. Denne gangen sliter jeg med å samle den relevante informasjonen. Noe som gjør skriveprosessen ganske ulidelig.

Mye klaging. På den lyse siden har jeg nå fått bestått på oppgaven hvor jeg ved første innlevering bare var på god vei 🙂

Dessuten har jeg lånt med meg to ekstra bøker hjem fra biblioteket, så kanskje de har en litt annen forklaring på ting enn det som står i pensumboka mi og hva som blir sagt på forelesningsstreamen? Jeg krysser fingrene for det, for nå er det bare å kjøre på så jeg blir ferdig med oppgaven.

#skole #studier #studentlivet #stress #hverdagsliv

Busslesing

Har byttet fra min vanlige veske til sekk. Bedre å gå med når jeg tar buss, og det har jeg nå gjort i mange dager. Totalt sett har jeg regnet på at det blir billigere å ta buss enn å kjøre bil så lenge jeg bruker buss 14 av 30 dager busskortet gjelder 🙂

En annen grunn til å bruke sekk (bortsett fra at det er bedre for ryggen) er at jeg syns det er enklere når jeg sitter og leser på bussen. Det er nemlig en annen veldig god grunn til å ta buss, jeg har med bok og leser på busstoppet og på bussen. Endelig får jeg lest litt igjen. Den siste tiden har det jo bare gått i skole omtrent når jeg er hjemme, så lystlesingen har vært nesten ikke-eksisterende de siste to månedene. Jeg brukte togturen til og fra Drammen forrige uke til å lese mye av en bok (som jeg leste ferdig når jeg kom hjem for det var ikke mange sidene igjen).

Jeg har savnet å lese bøker, og nå har jeg beste unnskyldningen til å gjøre det. Jeg sparer penger, bruker kanskje litt mer tid, men ikke mye, og jeg får lest 🙂

Totalt sett vil jeg dermed påstå at buss var en veldig god ide for meg, og jeg er glad for at jeg tok det valget (selv om bussen innimellom er litt forsinka om du sammenligner med de faktiske rutetidene).

Boka jeg leser nå: Soulless av Gail Carriger. Det er første boka i serien Parasol Protectorate og jeg liker den veldig godt. Så godt faktisk enkelte steder at jeg nesten lo høyt på bussen hjem i dag, klarte heldigvis å holde meg. Jeg takler ikke så godt å bli flau, og om jeg plutselig hadde begynt å le høyt for meg selv på bussen fordi jeg leste en bok, vel….

 

#buss #bøker #lesing

Tung morgen

Planen i dag var å stå opp på et bra tidspunkt, spise frokost og jobbe med studiene. Vel… Sitter i pysjen og skriver, har ikke spist frokost og tiden for når jeg må dra på jobb nærmer seg.

Enkelte morgener er kroppen så utrolig tung, senga så utrolig myk og god, og jeg vil bare bli liggende der halve dagen. Har du også det sånn noen ganger?

Været ute er grått og uinnspirerende, men jeg har stearinlys og te inne, så det blir koselig stemning likevel. Hører på musikk og tenker på ting jeg burde få gjort, men jeg har en evne til å utsette ting mange ganger. Ikke den beste evnen, men jeg er likevel ganske god på det.

I går ettermiddag og kveld fikk jeg jobbet masse med oppgaven som har frist på torsdag, men det er masse igjen å gjøre. Jeg tror nok at noe av grunnen til at jeg utsetter det er fordi jeg er usikker på hva jeg skal skrive som vurderinger og kommentarer på de ulike spørsmålene. Studiene er interessante, men til tider veldig vanskelig. Jeg har ikke noe imot vanskelige ting, men jeg bruker definitivt lenger tid på det.

Det at kroppen bare føles som en tung klump som er slitsom å få til å gjøre ting gjør nok heller ikke saken bedre. Jeg skjønner jo at jeg må gi den energi, men enkelte dager føles det bare som for mye jobb. Hvordan gir en kroppen mer energi? Mat, bevegelse og frisk luft vil jeg tro.

Et lyspunkt på morgenen i dag var mail fra venninna mi 🙂 De er ikke alltid lange, men hun kommer ofte med gode ideer som i mange tilfeller gir meg energi. Hun vet tilnærmet alt om meg tror jeg, og vet hva jeg trenger å høre 🙂

#studier #livet #vennskap

Uke 42

Jeg har kjøpt busskort og startet å ta bussen denne uka, med varierende hell. Det å stenge et busstopp på grunn av veiarbeider – helt ok. Det som ikke var greit var når varslingen var fjernet fra alle steder og flere med meg trodde bussen hadde startet å gå fra busstoppet igjen, og en tilfeldig forbipasserende måtte informere. Var ganske sint faktisk, fordi den dagen hadde gått tidligere fra jobb for å rekke en buss, og måtte vente i omtrent 45 minutter på en buss som teoretisk sett skal gå hver halvtime – lurer fremdeles på hvor den første bussen ble av… Ellers i uka har det vært helt greit å ta buss. Tog også, det tok jeg når jeg skulle til Drammen på Ungdomsbokgildet i forbindelse med jobb. På fredagen kjørte jeg til jobb da jeg skulle rett til Tønsberg og spille rollespill etter jobb. Rollespill er en veldig nerdete ting som er utrolig gøy 🙂

Ellers har jeg fri denne helga, noe som er helt fantastisk etter tre uker hvor jeg har vært på hver dag. Dermed endte jeg med å gjøre ingenting i går, noe som nok ikke var helt det smarteste valget på grunn av skoleoppgave, men jeg følte jeg trengte det. Noen gang (helst ofte) er det viktig å høre på kroppen. Er den sliten? Ta en liten pause så du får hentet deg litt inn igjen.

Studier

Oblig 2 i grunnleggende regnskap ble levert på nytt da den bare var på god vei, men har foreløpig ikke fått svar på den nye versjonen.

Fysisk aktivitet

Har gått til og fra busstoppet og butikken et par ganger.

Økonomi

Har endelig vært flink og ført inn kvitteringer i regnskapet mitt, så nå er det oppdatert 🙂

Håndarbeider

Nesten ferdig med sokkene, må bare feste trådene 🙂

Mål for neste uke

Gå en kort tur på lørdagen.

Gjøre og levere oblig 3 i grunnleggende regnskap. Se forelesningsstreamer.

Hvordan har din uke vært?

#studier #ukemål #planlegging

Omtrent to minutter…

For en uke side nevnte jeg at jeg ville bli flinkere til å føre regnskapet mitt igjen. Så nå har jeg vært flink jente og skrevet inn det jeg har brukt denne uka. Det tok meg omtrent to minutter…

Jeg har ikke brukt mest penger denne uka, det har jeg rett og slett ikke hatt tid eller energi til. Det eneste jeg har brukt penger på denne uka er mat, og at jeg kjørte på jobb en dag så jeg måtte betale parkering. Resten av uka tok jeg buss!

Når det gjelder regninger, så kommer jeg til å måtte betale noe mer for mobilabonnementet mitt fra nå av. Grunnen til det er at jeg stadig bruker mer 4G på mobilen, og jeg har hatt et abonnement hvor det ikke har vært mest datatrafikk inkludert for å si det sånn… Fra november kommer det derfor til å koste meg kr 249 i måneden (mot kr 199 som det har vært til nå). Likevel får jeg mindre utgifter hver måned. Jeg har nemlig byttet linser, og prisen på de nye linsene mine er kr 105 billigere per måned sammenlignet med det jeg har hatt til nå. Så jeg sparer totaltsett likevel penger 🙂

Denne uka har jeg også lastet ned appen til Meny, og gjort så jeg dessuten får Trumf-bonus. Veldig spent på om det kommer til å fungere for meg. Kommer jeg til å klare å samle en fin liten bonus jeg kan bruke?

#penger #privatøkonomi #personligøkonomi #sparing