Gå tur med meg

Jeg vet ikke med deg, men jeg er glad i å gå tur i naturen.

Det blåser innimellom og noen ganger høres det mer enn andre.

Pleier du å møte på mange andre når du går tur, eller går du turer litt mer utenfor allfarvei?

Husker du å høre på fuglekvitringen og se på blomstene når du er ute og går?

En ting jeg syns er viktig er å prøve nye ting, og det er nettopp det jeg har gjort her.

Så hva syns du? Var dette for mye annerledes, eller likte du det?

Bibliotekkjærlighet

For mange er tiden nå og litt fremover brukt hjemme, og ofte inne. Så her er et lite forslag over noe å gjøre:

Nå i disse koronatider

finn en bok, les noen sider.

Har du ikke noen i ditt hjem

bruk nettsiden til biblioteket, der finner du frem.

Vet du ikke hva du lese vil

spør en bibliotekar, de hjelper gjerne til.

Har du ikke ennå truffet den rette

last ned, logg inn, det finnes på nettet.

Søk opp ditt lokale bibliotek på internett og de har mange muligheter å tilby selv om de nå om dagen generelt fysisk er stengt. De digitale mulighetene er mange; så det er opp til oss å benytte oss av dem.

Bruker du de digitale tilbudene fra ditt lokale bibliotek? (og hva er eventuelt favoritten?)

I disse koronatider…

Det kan være lurt å holde seg oppdatert ved å sjekke ut helsenorge.no.

For min egen del tilbringer jeg mye tid på internett (som vanlig). Jeg har ikke barn jeg må aktivisere, men jeg er heller ikke en person som kjeder meg. Heldigvis. Da jeg var liten og klaget over at jeg kjedet meg fikk jeg stort sett beskjed om at det var da synd, jeg burde finne på noe så jeg slapp å kjede meg…

Ofte oppfatter jeg det som om vi hele tiden må underholdes – gjerne av andre; har vi glemt hvordan vi underholder oss selv?

Vasking er ikke akkurat favoritthobbyen min, men noen ganger er det kjekt med litt ekstra tid til å få vasket de stedene du vanligvis ikke rekker. Rydding gjelder også her. Tross alt er det ikke alt som er like gøy, men mye av det er faktisk greit å få gjort så hvorfor ikke ta en liten sjau nå?

Så kan du slappe av med å gå en tur i skogen i frisk luft etterpå – med god nok avstand til andre mennesker selvfølgelig.

Bor du sammen med noen, hvorfor ikke spille et spill? Eller se på en film eller TV-serie?

Selv koser jeg meg med å legge puslespill, drikke te, se masse på YouTube og lese bøker. Prøver også å skrive litt fordi jeg liker det og føler at jeg nå kanskje har noe ekstra tid til å gjøre det.

Rett og slett gjør mer av det du liker som du ofte føler at du ikke har tid til. Skype eller facetime med venner og familie (dra fysisk på besøk er jo noe av de vi prøver å unngå om dagen); de fleste har tross alt internett så dette er en mulighet.

Årets første!

Etter noen dager med litt gråvær var det endelig litt sol. Så da gikk jeg en tur i lysløypa og så årets første hestehov – i alle fall for min del.

De var små, søte og gule. Våren er her! (kanskje…)

Jeg stoler aldri helt på at våren helt er her. Jeg venter på en måte alltid litt på et ekstra overraskende snøfall når de fleste er sikre på at våren er her. På den annen side; i år har det nesten ikke vært snø her jeg bor, så om den siste krampetrekningen med snøfall skjer i år er jo ikke sikkert.

Tror du at våren er kommet for å bli nå, eller er du som meg og tror at det kommer et snøfall før vi er helt i mål med våren?

Regnfull søndag

Jeg er veldig glad i sola, men noen ganger er det herlig med regnvær og grå skyer. Spesielt nå i overgangen fra vinter (uten særlig snø) til vår. Da kan jeg fyre i peisen, sitte under et pledd og lese en bok mens jeg koser meg med en kopp te.

Eller jeg kan gjør noe jeg ikke har gjort på lenge.

I løpet av det siste året har jeg ikke puslet så mye, men jeg har kvittet meg med noen puslespill. Jeg har likevel noen igjen, så jeg koser meg denne regnfulle gråværsdagen med peisvarme og puslespill.

Ofte syns jeg det kan være dyrt å kjøpe puslespill, men jeg pusler stort sett alltid puslespillene mine flere ganger. Dessuten, det tar lang tid å pusle et puslespill med 1500 brikker så prisen sett i forhold til hvor lenge det underholder meg er faktisk ikke så værst.

Har du en hobby hvor du kan gjenbruke noe du har kjøpt som gjør at det føles stadig billigere for hver gang du holder på med hobbyen din?

Håper du har en fin dag!

Matregnskap for februar

De siste månedene har jeg ikke ført budsjett, men jeg vet også at jeg har stort sett grei kontroll. Noen ganger er det like vel en god ide å sjekke om jeg er der jeg ønsker med pengebruken min.

I forhold til mat er det alltid noe variasjon, men jeg prøver å holde gjennomsnittet ikke for høyt. Stort sett går det greit.

Noen måneder bruker jeg mer penger, mens andre bruker jeg mindre. Noe av grunnen til ulikeheter mellom måneder er selvfølgelig hva som skjer i løpet av måneden. Den andre grunnen til ulikhet har en god del å gjøre med hvor flink jeg har vært til å planlegge.

Har jeg bakt brød og horn som jeg bruker som niste? Det sparer meg penger. Har jeg planlagt middagene mine på en måte som gjør at jeg kan lage store porsjoner og så fryse ned og på den måten har “frysemiddager” uten at jeg trenger å kjøpe porsjonspakker fra butikken når jeg er sulten på vei hjem fra jobb? I dette punktet inngår også om jeg husket å ta middagen ut av fryseren enten kvelden i forveien eller på morgenen. Disse tingene gjør at jeg kan spare en del penger på mat. Ofte kan jeg ikke peke på akkurat en ting, men det er totalen som sparer meg.

I februar hadde jeg noen egenlagde ferdigmåltider igjen fra januar. Dessuten prøver jeg å følge med på salg og rabatter på mine to nærbutikker (Rema 1000 og Meny) og utnytte det så godt jeg kan.
Alle disse grepene har gjort at jeg brukte kr 1.801,46 på mat i februar.

Ifølge SIFO budsjettet (link) er vanlig budsjett for en måned på mat og drikke kr 2.360 for en kvinne på min alder. Så i februar gjorde jeg en meget god jobb etter min mening. Andre måneder derimot, bruker jeg definitivt mer enn i februar, så totalt sett pleier det å jevne seg ut.

Har du sett hvordan du ligger ann i forhold til SIFO budsjettet på de vanlige utgiftspostene dine? og – hva er dine beste sparetips for matbudsjettet?