Lite fremgang med bakoverstrikking… [strikkegenser – dag for dag]

I går skjedde det veldig lite med strikkegenseren jeg jobber med. Faktisk gikk det bakover.

Etter å ha unngått å få med meg at det var en knute i garnet, ble det til at jeg bestemte meg for å strikke bakover. Jeg vil jo ikke ha en knute midt i genseren min.

Bakoverstrikk er vel den delen av strikking jeg liker minst (faktisk enda mindre enn å feste tråder…). Så å måtte ta opp ganske mange runder (jeg vet ikke helt hvor mange fordi jeg telte ikke).

Siden det ble lite håndarbeid i går ble jeg ikke ferdig med å strikke bakover, så det må jeg fortsette med i dag.

Det heter seg at fram og tilbake er dobbelt så langt, men når en strikker bakover blir det vel mer som trippel langt? Jeg mener, først frem en gang, så tilbake og så frem en gang til.

Uansett, bare litt bakoverstrikk på bolen i går og ingen fremgang på armen. Hvordan tilbake- og fremgang blir i dag, finner vi ut av i morgen.

Strikkespørsmål – hva er lurt? [strikkegenser – dag for dag]

I går strikket jeg mer på den grønne genseren (og det kommer jeg til å forsette med hver dag frem til jeg er ferdig). Både første armen ble lenger, og bolen (for- og bakstykket).

Da jeg la det fra meg for kvelden, så jeg det. Hvordan jeg kan ha unngått å legge merke til det når jeg strikket er jeg noe usikker på, men jeg strikket på bolen mens jeg så på “Oppsynsmannen” på NRK i går så det kan ha skjedd da. For så lenge det er rettstrikk på rundpinne trenger jeg ikke se så mye på strikketøyet for å kunne strikke og kose meg.

Greia er at det er en knute på garnet – to trådender knytt sammen. Eller, jeg tror ikke det er to trådender, men en av delen av garnet. Så da blir jo spørsmålet: burde jeg ta opp igjen, så jeg ikke har knute i genseren?

Jeg føler kanskje at det blir best – spesielt siden jeg nå har lagt merke til knuten og dermed ikke klarer å ignorere den..

Er det irriterende at jeg ikke oppdaget det tidliger så jeg kunne strikke bakover, fikse og fortsette forover igjen med en gang? Ja, absolutt. Sånn er livet noen ganger – noen ganger må en flere skritt tilbake for å komme seg riktig fremover igjen.

Så får jeg vel heller være litt mer oppmerksom en annen gang så jeg ikke gjør samme feilen igjen.

Enn så lenge har jeg ikke strikket noe i dag fordi jeg har vært opptatt med andre ting. Kan vel si at jeg har spart det til i kveld?

“Klikk, klikk, klikk” sa pinnene [Strikkegenser – dag for dag]

Å gjøre noe hver dag og se utviklingen er ikke alltid like enkelt. Små endringer kan være vanskelig å se fordi de er små. Større endringer tar ofte lenger tid.

Så å se en strikkegenser ta form dag for dag, kunne vært kjedelig. På den annen side – det var søndag i går og da har en ofte mer tid til hobbyer. Sånn er det i alle fall for mitt vedkomne. Dermed ble det mye strikking i går (i tillegg til andre ting selvfølgelig).

Pinnene er i metall, så det klinker og klikker når jeg strikker. Kanskje spesielt når jeg starter på armer hvor jeg bruker strømpepinner (altså har fire pinner med garn og masker og bruker en femte til å strikke med – rundt og rundt). Jeg syns det er en hyggelig lyd. Rene godlyden.

Gårsdagens strikking ble det mye av. Jeg startet og kom langt på første armen, og jeg fortsatte på bolen. Merket på bolen ble satt før jeg startet å strikke for dagen – da er det enklere å se hvor mye jeg faktisk har gjort i løpet av en dag.

Kan absolutt si meg fornøyd med fremgangen for strikkingen i går!

De andre genserne jeg har strikket har vært strikket på tynnere pinner med tynnere garn, så det føles som om denne strikkingen bare flyr avgårde med hvor fort det går.

Kanskje dette “Strikkegenser – dag for dag” blir færre dager enn jeg innbiller meg? Eller kanskje ikke, for jeg har egentlig ikke tenkt over når jeg tror jeg vil være ferdig…

Strikkegenser – dag for dag

Jeg har tydeligvis startet en greie – å se hvor mye jeg strikker hver dag.

Riktignok startet det ikke med denne genseren, men så vidt jeg husker startet det (utrolig nok?) ikke med det heklede bomullsteppet heller. Jeg tror jeg hadde en dag-for-dag greie med den brune strikkede ullgenseren min?

Nå er vi på dag fire av genserstrikk. Den ble påbegynt onsdag 24. januar. En liten sving innom usikkerhet gjorde at jeg startet på nytt igjen torsdag 25. januar med flere masker. Fredag 26. januar gikk jeg tilbake til original-starten og derfra gjorde jeg mye jobb den dagen og litt mindre jobb i går.

På bildet kan du se to maskemarkører, og resultatet av gårsdagens strikk er mellom de to markørene.

Fargen på bildet stemmer fremdeles ikke med virkeligheten, men er det egentlig så nøye? Fargen er uansett en klar grønnfarge og heter skogsgrønn – så den passer jo med der jeg ønsker å være (må bare skaffe meg småbruk så jeg kan bo i eller i nærheten av skogen).

Ellers i går så lagde jeg hjemmelagd pizza til middag – mesteparten ble spist for å si det sånn. Jeg var på nippet til å få vondt i magen fordi jeg spiste så mye, så den lille resten som var igjen blir til dagens frokost/formiddagsmat – snakk om luksus som dagens første måltid!

Kameraet fanger ikke fargen og glattstrikk

Etter å ha startet på prosjekt genser, trodd at den ble for liten, og så endret mening om at første utgangspunkt blir nok riktig likevel, er jeg nå på glattstrikken allerede.

Å se på noe mens jeg strikker glattstrikk er enkelt, så enkelt at det går fort å strikke. At jeg i tillegg strikker med et noe tykkere garn (Karisma) enn jeg er vant til, på pinner som er tykkere enn jeg er vant til (4 mm) har nok mye å si…

Nøste en  har jeg flydd forbi, og er nå godt i gang med nøste to. Genseren strikkes nedenfra og opp og jeg føler at jeg har god fart på bolen (eller for- og bakstykket som det står i mønsteret).

Selve genseren er helt enkel – uten mønster. Jeg tenkte å strikke kabler på armene, men jeg har slått fra meg tanken fordi jeg har innsett at jeg liker ensfargede gensere uten mønster.

Fargen er en klar grønnfarge som jeg ikke helt klarer å fange i riktig nyanse når jeg tar bildet av prosjektet (og aner heller ikke hvordan jeg skal få det til, så det får bli som det blir).

Nye takter

Musikk er en viktig del av livet mitt, og hva slags type musikk jeg hører på varierer alt etter humør og hva jeg holder på med. Studier = musikk uten tekst eller klassisk musikk. Vasking og ryddig = 90-talls popmusikk. Dårlig humør = triste sanger eller bråkete rockemusikk. Godt humør = 90-talls popmusikk, country, r’n’b og alt mulig annet.

Det var egentlig ikke musikk jeg tenkte å skrive om, men håndarbeid (som om det er noe nytt). I går la jeg ut en post med at jeg, etter 25 dagers jobbing, var ferdig med det heklede bomullsteppet mitt.

Siden jeg var ferdig med et stort prosjekt, var det på tide med noe nytt. Begge deler er håndarbeid, men hekling og strikking er ulike teknikker – derav “nye takter”. Etter å ha heklet å såpass mange dager, var det greit å bytte det ut med litt strikking.

På den annen side – å skulle strikke en genser med et nytt garn jeg ikke helt vet hvordan er, kan være et sjansespill siden jeg aldri har strikket en prøvelapp… Så jeg startet greit. La opp mange masker, strikket vrangborden så lang jeg ville ha den, og innså at jeg trodde genseren ville bli for smal. Tross alt må jeg ha plass til en skjorte under for jeg kan ikke bruke en ullgenser rett på kroppen (da ville jeg nok klort meg til blods ganske raskt). Så jeg la opp flere masker fra andre enden av garnet og startet på nytt og håpet det ble bedre.

Garnet er Karisma fra Drops i farge nummer 47: skogsgrønn. Mønsteret er fra Sandnes garn og genseren strikkes nedenfra og opp.

Tada!

Etter mange timers trådfesting (omtrent 4-4,5 tror jeg!), er jeg endelig ferdig med det store prosjektet jeg startet på nyttårsaften 😊

Sikk-sakk-mønsteret er fra en gammel bok, og selv om det var litt skrivefeil i boka, fant jeg ut av det. Så nå er sikk-sakk-mønsteret en av mine nye favoritter. Dette er jo et bomullsteppe for sommerbruk. Så jeg “må” vel få tak i nok ullgarn så jeg kan hekle et vinterteppe også? Tross alt er vi ikke ferdig med vinteren. Eller så kan jeg vente med det og heller bruke noe av garnet jeg allerede har før jeg kjøper mer nytt…

Målene ble 101 cm i bredden og 130 cm i lengden, så det er en passende størrelse å ha over beina eller rundt seg på kjølige sommerkvelder. Joda, jeg må få skyllt det opp så kantene legger seg og ikke krøller seg så sammen, men det kommer ikke til å skje før det er såpass varmt ute at det kan tørke ute på snora.

Veldig fornøyd med resultatet!

Totalt brukte jeg 17 nøster (med rester av alle sammen). Hver stripe er 8 rader. Med unntak av første rad (som jeg gjorde tre ganger – matematikken og tellingen var litt vanskelig?), brukte jeg omtrent 45 minutter per rad. Jeg startet på nyttårsaften og festet de siste trådene i går, så jeg brukte totalt 25 dager. Antall timer brukt, vel, matematikken: ((8 x 17) – 1 (første rad)) x 45 min + 4,5 timer (trådfesting) + ca 3 timer (første rad) = 108,75 timer. Rund det av til omtrent 109 timer totalt (yikes – det er mange timer!). Hm, det blir over 4 timer hver dag: (109/25) 4,36 = 4 timer og 22 minutter.

Kan det virkelig stemme??

Jeg vet jeg har sittet med det hver eneste kveld, og innimellom på dagtid når jeg har hørt på forelesninger – og mer i helgene…så da stemmer vel det. Riktignok har jeg ikke brukt 4 timer og 22 minutter hver eneste dag – noen dager mindre og andre dager mer, men kan innrømme at det var mer tid enn jeg trodde. Heldigvis har jeg kost meg med alle timene (og minuttene)!

Så da er det bare å starte på neste prosjekt 😊

Jeg hadde håpet…

… at jeg kunne vise fram et ferdig heklet bomullsteppe i dag. På en måte er jeg ferdig – selve heklingen er over.

Grunnen til at jeg ikke kan vise det frem enda er alle trådene. Jeg har ikke festet alle trådene, og det vil tydeligvis ta en stund.

I går kveld satt jeg i to og en halv time (=2,5 timer) (!) og festet tråder. Nei, jeg er ikke rask, men jeg gjør alltid så godt jeg kan for at de skal bli så usynlige som mulig. I løpet av tiden jeg brukte (2,5 timer) kom jeg halvveis. Halvveis!

Med andre ord har jeg omtrent 2,5 timer igjen… Noe jeg innrømmer er mye mer tid enn jeg forventet.

Så håpet om å kunne vise frem et ferdig heklet bomullsteppe i dag er borte, men jeg har et nytt håp for i morgen. Jeg har dessuten gledet meg til neste prosjekt, så det kan jeg glede meg til i en dag til før jeg får startet på det…sånn går håndarbeidslivet – sakte… 🤪🤣

Snart bare å feste tråder!

I går fikk jeg heklet hele 9 (!) rader på bomullsteppet mitt. Har hatt dilla helt siden jeg startet, så litt trist nesten at det nærmer seg slutten. Bare to rader til på den mørke fargen og så er det å feste tråder.

En skulle kanskje tro at det ble 26 tråder å feste siden jeg har brukt 13 nøster, men det blir 28 tråder å feste fordi det ene garnet hadde en knute i seg. Jeg er ikke en sånn som lar knuter være i håndarbeidet – jeg er alltid redd for at noe skal rakne, så jeg fester alle tråder godt.

Det gjør at det å feste tråder kommer til å ta litt tid.

Så dette er kanskje siste dagen jeg hekler på bomullsteppet, men kanskje ikke siste dagen jeg jobber på det?

Jeg trodde dette kom til å ta lenger tid, men jeg gleder meg også til å ta fatt på nye prosjekter 😊

De siste dagene (etter at jeg målte det når det var et kvadrat) har jeg ikke brettet ut teppet for å se på helheten. Jeg tror faktisk jeg vil vente til jeg har festet alle trådene og så ha en liten avsløring for meg selv (og håpe det nå har størrelsen jeg ønsker).

Gårsdagen var sittende

Dagen i går hadde ikke akkurat vær som innbød til å være ute og bevege seg. Selv om været i dag ikke er det samme, er det ikke fristende i dag heller. Så vi får se hva dagen bringer – kanskje jeg ikke stikker nesa utenfor døra i det hele tatt i dag?

Siden jeg ikke var ute i går, ble jeg sittende inne. Når jeg sitter inne har det en tendens til å bli blant annet håndarbeid. Akkurat det er ingen hemmelighet. Så jeg fikk heklet mye på bomullsteppet mitt i går. Om det er ny rekord husker jeg ikke, men jeg er kom lenger i går enn jeg trodde.

Hele ti rader fikk jeg faktisk heklet i går. Jeg tok tiden på en rad for en stund siden og da havnet jeg på rundt 35-40 minutter. Nå bruker jeg lenger tid på hver rad. Virker kanskje litt pussig, men jeg trener på å holde armene mer avslappet og ikke så spent, og med to fokus (heklingen og armavslappingen) tar det lenger tid. Akkurat hvor mye lenger tid aner jeg ikke, men jeg har lagt merke til at det tar mer tid. Noe som er helt greit – jeg kommer ikke til å bruke teppet noe særlig før sommeren uansett så jeg har god tid.

På den annen side – jeg har garn til tre spesifikke prosjekter som ligger og venter på meg (en ullgenser, en ullshorts og et par ullsokker). De tre ullprosjektene er sikkert lurt å gjøre ferdig mens det fremdeles er kaldt…