To-do liste til ferien

Jeg elsker lister og ferie – selv om jeg gjerne skulle gjort de fleste av tingene på denne listen utenom ferien. Likevel blir det i ferien jeg gjør denne typen ting, for det er da jeg har tid til det.

 • Male ferdig dørkarmene på soverommet og badet
 • Male gulvlistene i gangen (fra mørk brun til hvitt… – det blir noen strøk for å si det sånn)
 • Grunne og male rekkverket på verandaen
 • Vaske kjøkkenskap og skuffer
 • Håndvask av ullsokker
 • Feste tråder på ferdige håndarbeider
 • Montere et sengeteppe jeg har heklet
 • Rive filler av gammelt sengetøy og diverse så det kan brukes til å veve filleryer med
 • Plante om planter (de fleste trenger mer jord, noen trenger større potter)
 • Klippe busker og kjøre det på fyllinga
 • Vaske og støvsuge bilen
 • Rydde kottet
 • Rydde papirer på kontoret
 • Rydde og sortere (og kvitte meg med noe?) sko, klesskap og kommode
 • Lufte og banke tepper
 • Tørke støv
 • Vaske kjøleskapet
 • Ta aske ut av vedovnen (dette burde nok vært gjort i våres, men bedre sent enn aldri)
 • Vaske vinduer

I tillegg til denne lista som ble mye lenger enn jeg trodde vil jeg jo slappe av; sitte i sola og lese, være sammen med venner og gå tur – det er tross alt ferie…

Jeg er faktisk usikker på hvordan jeg skal rekke over alt som står på lista (forslag tas imot med takk 🙂 )

Kjersti

Stranda – helt fantastisk!

Jeg er ikke en person som drar mye på stranda, men i dag ble jeg med noen venner en liten tur. Det var kanskje på tide siden jeg ikke har vært på stranda på flere år? Vi gikk en sti gjennom noe busker og kratt, over litt steiner og kom helt ytterst på tuppen. Rett og slett helt fantastisk!

Jeg holdt meg på land og leste litt i en bok mens de andre snorklet.

Hvor idyllisk er ikke dette?

Kjersti

Bøkenes verden – juli

Jeg leser en del bøker. Skjønt, det blir nok mindre romanlesing når jeg starter å studere om noen få uker. Likevel, jeg kommer nok aldri til å slutte å lese. Derfor har jeg lyst til å gjøre “Bøkenes verden” til et fast innslag en gang i måneden hvor jeg skriver noen ord om de bøkene jeg likte best den måneden.

Denne måneden har jeg lest totalt 12 bøker! (utrolig, men sant) Jeg har vært innom hekser, krim, vampyrer, klassikere, fantasy, dystopi, science fiction og en jeg ikke helt hvordan jeg skal klassifisere. Jeg er superdårlig på å velge en favorittbok; så her kommer de jeg har likt best denne måneden:

Jeg har tydeligvis hatt en forkjærlighet for forsider med blåtoner denne måneden… Uansett; The novice av Matharu er første bok i en fantasyserie; Spleiset er andre boka i en dystopisk serie av Shusterman (det er fire bøker i serien) og Think twice av Mlynowski er andre bok i en duologi/serie.

Spleiset foregår i fremtiden hvor abort på foster er ulovlig, men tenåringer kan fragmenteres… Uhyggelig hvordan tankene til folk utvikler seg i denne boka, men på samme tid litt fascinerende hvor gale mennesker kan bli og hva de godtar. Opprør er en selvfølge i denne boka…

Think twice er som sagt bok to; i første boka “Don’t even think about it”  får en klasse telepati på grunn av en vaksine; Think twice foregår et par år etter når de begynner å bli vant til å kunne høre alle…

Hva har vært din favorittbok denne måneden?

Kjersti

Skolebøkene! og endelig ferie :)

Når jeg fikk vite at jeg hadde kommet inn på skole ble jeg litt ivrig og bestilte bøkene på nett med en gang. Så nå har jeg skolebøkene og kan begynne å se i dem 🙂 Dagen i dag var dessuten siste dagen jeg jobbet før sommerferien starter. Offisielt starter jo ikke ferien min før på mandag, men siden jeg ikke jobber denne helgen, så velger jeg å tenke at ferien nå har startet. Det er en helt egen følelse, å vite at jeg har tre uker foran meg uten jobb. Jeg lånte dessuten med meg enda en bok som omhandler, vel, jeg kaller det selvdisiplinering.

Jeg har foreløpig ikke rukket å starte å lese bøkene jeg har lånt om det å få litt mer selvkontroll, så jeg kjøpte to lys. Selv om det ikke kommer fram på bildet her, har de en nydelig isgrønn farge. Jeg er veldig glad i stearinlys, men det er sjelden jeg bruker det om sommeren – da er det jo så lyst. Om høsten og vinteren derimot – da kommer stearinlys virkelig til sin rett syns jeg. Spesielt sammen med en kopp te eller kakao og en god bok eller film/tv-serie.

Fordelen med å kjøpe lys på årstider jeg ikke bruker så mye av det, og ikke alltid følge fargetrenden – de er ofte på salg 🙂

Kjersti

 

Studieforberedelser

Det er en del år siden forrige gang jeg studerte, og da var jeg fulltidsstudent med en liten ekstrajobb ved siden. Nå har verden snudd litt – jeg har nå full jobb og skal studere deltid. Jeg både gleder og gruer meg. Jeg gruer meg fordi jeg vet at det kommer til å tidvis bli hardt og slitsomt, men jeg gleder meg fordi jeg liker å lære nye ting. Nye ting jeg skal lære kommer både til å være spennende og nyttig og for øyeblikket gjør det meg motivert. Jeg har som mange ikke alltid vært verdens beste student, og det kommer jeg nok heller aldri til å bli, men det betyr ikke at jeg ikke har tenkt til å gjøre en innsats for å bli så god jeg bare kan.

Så nå kommer nerden i meg ut; jeg skal kose meg med å lese bøker om studieteknikk, tidsplanlegging og rydding og håpe at jeg klarer å benytte meg at det jeg leser meg opp til på en god og fornuftig måte. Jeg har allerede fått noen tips, men tar gjerne imot flere! Det er jo ikke alle tips som passer til alle, derfor tenker jeg at om jeg får mange tips å velge mellom kan jeg prøve ut litt forskjellige og finne ut av hva som passer best til meg.

Kjersti

Leveringsfrister…

Jeg prøver stadig å ikke lese flere bøker på en gang. Stort sett klarer jeg å holde meg til en roman av gangen, men med en gang det kommer til faglitteratur av noe slag kan jeg godt lese fire stykker samtidig. Lesing i seg selv er ikke noe problem – utfordringen kommer når bøkene jeg leser er lånt på biblioteket og innleveringsfristen nærmer seg…

Heldigvis har jeg to av disse bøkene i flere uker til. Boken av Schepp derimot (hvor jeg så langt bare har rukket å lese omtrent 80 av 400 sider) – den må leveres på fredag. Så kvelden kommer til å bli brukt til lesing av bok.

Leser du flere bøker av gangen? Eller kanskje du ikke leser bøker i det hele tatt?

Kjersti

Listemani

Jeg elsker å skrive lister (for de som ikke er listeelskere kan nok det høres rart ut). Jeg har lister over ting jeg øsker å gjøre generelt; lister for ting jeg må gjøre i løpet av en viss tid; egne lister over hva jeg må gjøre i løpet av uka; og lister over hva jeg skal gjøre hver dag. Dessuten har jeg lister over bøker jeg ønsker å lese generelt og bøker jeg ønsker å lese i løpet av måneden. Jeg har lagd meg skjema-lister med sparemål for penger, og andre lister igjen som går på nedbetaling av lån. Jeg har også en liste over bøker jeg har lest (startet med den i 2008!).

Jeg har noen av listene lagret på ulike nettsider – spesielt bøkene (Goodreads.com for bøker generelt, og FictFact.com for å ha orden over hvor langt jeg er kommet i engelskspråklige serier). Pengelistene mine har jeg lagret i excel-ark fordi jeg liker formelfunksjonene som gjør at jeg bare kan fylle inn når jeg bruker penger. Alle de andre “to-do”-listene mine er enten på papirlapper, blokker, ark eller i notatbøker.

Dette er et lite utvalg at de papirskrevne listene jeg har…
 

Problemet med listene er ikke å vite hva som er hvor – der har jeg faktisk god oversikt (det overrasker meg stadig). Utfordringen er at selvdisiplinen ikke alltid er best, noe som gjør at alt på listene ikke alltid fullføres… Sistnevnte har jeg jobber en del med i sommer, og jeg føler at jeg er blitt flinkere 🙂

Er det andre med listemani der ute?

Hva skriver du lister over? Om det er “to-do”-lister – er du flink til å gjennomføre? Er det noen som har prøvd Bullet Journal? (jeg har vurdert det, men følte at det var mye å holde styr på – ja, jeg får med meg ironien her…) Hvilke system bruker du til listene dine? Bruker du penn og papir eller er du mer digital eller er du en miks sånn som meg?

Kjersti

Siste uka før ferien

Nok en myk start på uka; senvakt på mandag. Dessuten er i dag siste mandag før ferien. Jeg liker mange ting med jobben min, men syns også det er deilig å ha fridager og ferie. Siden dette er siste uke på jobb før ferie, så det er mye som skal gjøres i løpet av denne uka. Med andre ord blir dette ikke en stille og rolig jobbuke for meg… Hjemme er det også litt å gjøre fordi jeg har vært litt lat. Jeg vet det er ting jeg burde gjøre oftere, for eksempel å ta oppvaska. Jeg har nemlig ikke oppvaskmaskin, og selv om jeg skyller av ting etter å ha brukt det er det ikke alltid jeg vasker det opp med en gang – og sånn ser det ut noen ganger også…

Ofte liker jeg å gå tur på mandagsmorgen før jobb – masse frisk luft 🙂

Andre dager er jeg nødt til å ta oppvaska og rydde en del, og om jeg har tid igjen pleier jeg å lese litt. Med andre ord: det er kanskje ikke så vanskelig å gjette seg til hva dagens plan før jobb er…

Kjersti

I en annen persons seng…

Jeg har etterhvert blitt veldig vant til å alltid sove i min egen seng. Så når jeg våkna i dag var det veldig uvant. I går feiret jeg nemlig bursdagen til ei god venninne av meg, og jeg fikk overnatte der. Hun har et gjesterom som ikke er mest i bruk, men det er genialt at jeg kan overnatte der fremfor å ta taxi hjem på natta. Uansett måtte jeg jo kommet til henne på et vis.

Jeg har ikke stått opp enda fordi det ble veldig seint i natt  (men begynner å bli litt sulten). Siden det er sjelden jeg overnatter hos andre, og alle folk er forskjellige, blir jeg alltid litt usikker. Skal jeg vente med å stå opp til jeg tror de enten er våkne eller våkner snart; eller skal jeg stå opp når jeg våkner og føle meg som hjemme? 

Jeg vil tro at dette har mye å gjøre med både hvor godt en kjenner de en overnatter hos, og hvordan en er som person. Jeg liker å ha tid for meg selv, så søndagen regner jeg stort sett som “min dag”. Derfor drar jeg nok veldig snart hjem til meg selv.

Hva er dine tanker når det kommer til å overnatte hos andre? Og hva med å ha overnattingsgjester selv? 

Kjersti 

Dekorativt håndarbeide

Det er et mønster jeg har helt dilla på når jeg hekler; det heter Hardangerløper (funnet i en bok for lenge siden, men husker desverre ikke hvilken bok). Jeg har heklet både løpere og brikker i det mønstert.

Jeg bare elsker denne blåfargen!

Løperen har jeg så langt laget i sort, hvit og blå. Jeg er i ferd med å bli ferdig med en i gul – der må jeg bare feste trådene. Har egentlig litt lyst til hekle en i rød også. Utfordringen nå er jo at selv om jeg liker mønsteret veldig godt, og heklingen, så har jeg rett og slett ikke plass til flere. Om jeg lager flere (veldig sannsynlig), blir de nok desverre bare liggende i en skuff…. (Kanskje jeg må begynne å selge dem?) Jeg tror noe av grunnen til at jeg liker dem så godt er fordi de passer til det meste, de er dekorative og siden jeg har flere farger kan jeg bytte dem med årstidene (gul til påske, rød til jul, osv.).

Kjersti