Pengesjekk for juni

Med tanke på at jeg fremdeles ikke har gjort ferdig regnskapet for mai, er det kanskje litt optimistisk å skulle gjøre regnskapet for juni? Spesielt siden jeg ofte liker å ta en ting av gangen (jeg har hørt at det er gjort forskning på at multitasking ikke gjør deg mer effektiv – heller mindre).

Vel, jeg trenger ikke ta hele regnskapet på en gang, men å sjekke nettoverdiene mine i alle fall. Den biten tar ikke så lang tid. Bare å sjekke ståa på bankkontiene, boliglånet, studielånet og fondsparingen. Nå om dagen tar jeg det for gitt at nettoverdien øker for hver måned – i alle fall frem til den måneden jeg finner og kjøper meg hus – da vil det gå umiddelbart langt ned. Heldigvis er det mulig å jobbe seg oppover. Så å ha et best mulig utgangspunkt før det blir en rask (og på et vis ønsket) nedgang tenker jeg er en fordel. Så får jeg heller starte på en ny runde med sakte og sikkert jobbe meg oppover igjen.

Jeg håpet egentlig å dra for å se på et hus førstkommende søndag – det så lovende ut. Tydeligvis var ikke jeg den eneste som syntes det, for fikk nettopp melding om at det var solgt…direktebud til selger før visning… jaja, får være raskere ute neste gang?

Må jeg begynne på nytt?

Jeg har heklet i mange år, men det er noen ting jeg fremdeles sliter med. Å få alt helt jevnt så det blir pent og rett. Hvordan jeg skal få til det er jeg veldig usikker på, men jeg har ikke tenkt å gi meg (jeg er tross alt ganske sta til tider). Denne gangen er det en spisebrikke i et mønster jeg har innsett at jeg liker godt. Starten er mye løsere og bredere enn slutten. På en måte er det ganske bra og jevnt, bortsett fra de første fem centimeterne som er mye løsere enn resten. For resten er ganske jevn.

Det syns ikke best på bildet, men den nederste kanten (som er der jeg startet) er omtrent to centimeter bredere enn slutten (toppen). Jeg har (foreløpig) ikke klippet trådene fordi jeg er usikker på hva jeg skal gjøre – dessuten skal den ha en picot-kant rundt hele før den er ferdig.

Nå var det riktignok en god stund siden forrige gang jeg heklet, men jeg kan ikke skylde på det fordi det blir sånn nesten hver gang jeg lager noe. Det kan være at det er mulig å strekke det til riktig størrelse og fasong, men jeg har ikke noe godt sted å gjøre det på (ei heller har jeg gjort det før og er dermed usikker på hvordan det rent praktisk gjøres). Så nå er det store spørsmålet – tar jeg opp alt sammen og starter helt på nytt? Eller vil det være greit at det ble som det ble? Må jeg begynne helt på nytt? Tross alt syns jeg ikke det er noe pent når det ikke er jevnt (nei, jeg forventer ikke 100% perfeksjon – det er tross alt hjemmelagd, men likevel…).

Hva ville du gjort og har du noen gode tips som kan hjelpe meg til å lage det jevnt helt fra starten av?

Klementintre og andre trær?

Jeg liker å få ting til å gro og vokse – grønne ting, blomstrende ting og spiselige ting. Riktignok går ikke alt like bra til enhver tid, mens andre ganger er det nye og spennende overraskelser på gang. Så på morgenen i dag tok jeg en liten runde i hagen med kameraet mitt og lagde en liten video hvor jeg viser frem hagen og det som gror (og blir spist av snegler).

Rasere natur for å redde klimaet?

Natur og klima er noe som opptar meg, uten at jeg kan påstå at jeg har mye og god kunnskap om det. Likevel gjør jeg meg opp meninger fordi det er to sider av samme sak og begge delene har en påvirkning på oss alle.

For meg er naturen det som er rundt meg; hagen min, sjøen, fugler og insekter, steder jeg liker å gå tur. Klima er været – sol, regn, snø, lyn og torden, vind. Lenge har jeg sagt at det føles feil å skulle rasere naturen for å redde klimaet – de henger tross alt sammen – raserer du den ene delen blir ikke den andre delen noe bedre – heller værre. Så hvorfor virker det til at så mange er opptatt av å redde klimaet, men glemmer å tenke på at naturen faktisk er en del av det hele?

Leste nettopp en artikkel i Stavanger Aftenblad som etter min mening (og ifølge kommentarfeltet, mange andre sine meninger) hadde gode poenger. Link her.

Research og valgets kvaler…

I lang tid nå har jeg sett etter hus, gjerne et småbruk. Å finne det jeg ønsker til den prisen jeg har mulighet til derimot, det er et prosjekt i seg selv. Foreløpig har jeg ikke hatt mest hell, selv om jeg har vært og sett på noen hus. Nå har riktignok de husene jeg har sett på av ulike grunner ikke falt helt i smak – noe som i det fleste tilfellene spilte mindre betydning da budrundene ble litt i overkant heftige… Flere av husene jeg har sett på har tross alt blitt solgt over en million kroner over prisantydning… Yikes!

Lenge tenkte jeg at jeg kun ville se i nærmeste område, men det har jeg slått fra meg – ganske grundig… Noen krav har jeg tross alt likevel, for eksempel vil jeg kunne gro grønnsaker, ha frukttrær og bærbusker og ikke dra helt nord i landet. Jeg kan godt dra på ferie til Nord-Norge, men jeg vil ikke bo der – ingen sol om vinteren og lyst hele døgnet om sommeren? Det er ikke tilpasset meg, så jeg vil ikke flytte dit for så å klage over noe jeg er fullstendig klar over (jeg vil heller klage over ting som kommer helt overraskende på meg – jeg føler det er mer rettferdig).

God morgen!

I dag er andre dag i ferien min og jeg våknet tidlig – uthvilt og klar for en ny dag. En skulle tro at jeg kom til å sove lenger på morgenen når jeg ikke må stå opp, men så lenge jeg er uthvilt er jo ikke det noe problem. Det var mye regn i går, så jeg satt mest på PC’en og så etter hus. Hva dagen vil bringe er jeg litt usikker på, men jeg tenker at jeg skal bli ferdig med puslespillet – det er tross alt ikke så mye igjen.

Jeg håper du har en fin dag i dag!

Ovenfra og ned

På formiddagen i dag rakk jeg en tur på hagesenteret og fikk kjøpt et par nye planter til blomsterbedet mitt. Jeg syns det er vanskelige å bestemme seg for hva jeg vil ha, så derfor tar det tid å gjøre alt helt ferdig. Riktignok tror jeg at jeg er ganske ferdig nå (selv om det er mye jord som syns). Noen av plantene tror jeg at vil bli større og spre seg noe (klokkeblomsten), mens andre trenger bare å vokse litt mer (tagetes). Dagens innkjøp var klokkeblomst og pelargonia. Jeg rakk å plante de ut i blomsterbedet før det begynte å regne, men det var også alt jeg rakk ute i dag. Derfor blir dagens hagebilder tatt ovenfra og ned – ut vinduet…

Rosa pelargonia med blomkarse til venstre og sinnia i startgropen på høyre siden.

Å få lyset riktig var umulig, men klokkeblomsten på venstre side er en nydelig blåfarge. Pelargoniaen er rosa, ringblomsten øverst har ikke kommet til blomstringsstadiet, coleusen øverst i høyre hjørne er snart ferdig spist av snegler og løvemunnen nederst i høyre hjørnet har heller ikke begynt å blomstre.

Petuniaen (den blå) liker vann, men føler seg litt utmattet tror jeg – både av mye regn på kort tid, men også fordi den hele tiden blir spist på av snegler…

Det har regnet så hardt at løvemunnen har mistet et par blomster. Klokkeblomsten er nok derimot fornøyd vil jeg tro med å bli vannet inn så godt. Tagetesene (fløyelsblomstene) fikk flytte ut i blomsterbedet i går, så jeg venter nå i spenning på om de blir spist av snegler eller om de klarer seg og vokser seg store og begynner og blomstre.

Løvemunnen ser veldig annerledes ut ovenfra og ned enn den gjør når en ser på den fra siden (som jeg vil tro er mer vanlig?). Den kjøpte jeg forresten i fjor og plantet i bedet. Regnet med at den ikke ville overleve vinteren, men den kom igjen så den er tydligevis flerårig? Den klarte til og med å frøså seg selv med et par i blomsterbedet (som er utenfor bildet). Tror jeg ønsker meg løvemunn i flere farger – jeg trenger bare en plante av hver farge fordi det er superlett å spare frø for å få nye planter. Skjønt, ingen av de jeg sådde fra frø har begynt å blomstre enda, men jeg satser på at de kommer med blomster snart? 🙂

Ikke klar for flytur i morgen

Nå om dagen er det mange som drar på ferie – og noen av dem reiser med fly. Eller, skal jeg si at de ikke får reist med fly? Vel, jeg starter offisielt feriedagene mine i morgen og jeg er ikke klar for flytur – noe som er helt greit da jeg ikke har planer om å fly noe sted. Det blir hjemmeferie for min del og disse tider er det kanskje like greit. Det er for så vidt lenge siden jeg fløy forrige gang og det var ikke den heldigste opplevelsen så jeg har i ettertid ikke følt noe stort behov for å fly noe sted.

Om tog hadde vært billigere hadde jeg vært fristet til togferie litt forskjellige steder i Norge. Tog er etter min mening en god måte å reise på om en ikke skal alt for langt og en er villig til å betale for et sete… Det er enkelt å ha utsikt (så lenge været er greit) og det er stort sett behagelig seter. Bil er også en fin reisemåte – bortsett fra at bensinen er så dyr om dagen at det fort blir en dyr affære… Uansett – jeg trenger ikke være klar for flytur siden jeg ikke har noen langtrekkende planer for øyeblikket.

En kan jo begynne å lure

Innimellom slår det meg og jeg begynner å lure – hva er gærn’t med folk lissom?

I går hadde jeg siste arbeidsdag før ferie. Avspaserte faktisk litt fordi jeg hadde en frisørtime – bare en liten stuss av tuppene så det er nok ikke så lett å se forskjellen. Gjorde ingenting resten av dagen i går og rakk å strekke ut og vanne litt ute før jeg sjekket nyhetene i dag. Jeg har aldri gått i Pride-paraden og tenker ikke så mye over den typen ting. Så lenge to personer liker hverandre – og aldersforskjellen ikke er kriminell – tenker jeg så fantastisk at to personer har funnet hverandre. Hvilket kjønn de har spiller vel ingen rolle så lenge de begge er enige om at de liker hverandre?

Så var det nyhetene som møtte meg på formiddagen i dag – hva er galt med folk? Generelt å gå (eller springe?) rundt med skytevåpen (eller kniv) og angripe mennesker – skremme, skade og drepe – er ikke greit!

Jeg tenkte at denne dagen skulle være en fin start på ferien min, men jeg innrømmer det glatt – en del av dagen har gått med til å lese kommentarfelt rundt forbi om hendelsene. Jeg klarer ikke helt å ta inn over meg det som har skjedd. Hva noen skriver i kommentarfelter. Jeg funderer på hvorfor denne personen kunne gjøre en så avskyelig ting – hva var grunnen? Selvfølgelig flyter det teorier rundt på nett og noen virker mer logiske enn andre. Som sikkert mange andre har jeg mine meninger om dette, men syns det er vanskelig å formulere tankene på en god måte.

Ups – igjen?

Noen ganger gjør jeg ting som ikke alltid er like gjennomtenkte. Forrige gang var det når jeg la et 3.000 brikker stort puslespill på spisestuebordet – det tok litt i overkant lang tid og etterhvert ønsket jeg å kunne bruke bordet igjen. Denne gangen er det kjøkkenbordet…

Det er fullt av planter som jeg har pottet opp og som jeg nå burde plante ut. Skjønt, jeg burde sikkert venne de til utelivet før jeg faktisk planter de ut så sjokket blir mindre… Riktignok skal ikke alt ut. De høye, tynne er sinnia – en type blomst – men de er ikke blitt veldig solide så jeg er litt redd de ville knekke når de flytter ut.

Tagetesene (fløyelseblomst er et annet navn på dem) er mye kortere og mer solide. Utfordringen med de er at sneglene er veldig glad i dem så jeg vet ikke hvor mange av dem som vil overleve å bli plantet ut.

Basilikumen derimot, den regner jeg med at kanskje skal fortsette å bo på kjøkkenbordet. Eller kan den overleve ute? Jeg er litt usikker så det må jeg sjekke mer før jeg eventuelt flytter den ut. Uansett, til helgen tenker jeg at jeg bare må ta tak i dette så jeg får tilbake kjøkkenbordet mitt…