Sommerferie og planer

Nå starter sommerferien for min del. Lange dager hvor jeg kan våkne av meg selv og bare ta ting som det kommer.

Nyte livet, sola, se venner og familie og ta livet som det faller seg.

Selv om jeg ikke har spesifikke planer om å dra langt avsted, har jeg lyst til å utforske litt. Kanskje ta meg en dagslang sykkeltur (med niste selvfølgelig) for å oppdage nye steder. Finne steder jeg kan kjøre til og ta meg lange gåturer.

Ta en ordentlig sommer-rengjøring av huset. Jajaja, jeg vet det vanligvis kalles for vårrengjøring, men bedre sent enn aldri er det ikke? Uansett, gjøre “må”-ting jeg ikke nødvendigvis har energi til ellers – for i ferien har jeg ingen andre “må”-ting.

Bruke tid på ting jeg liker som gir meg energi er vel egentlig den største planen jeg har.

Sitte på verandaen i sola og lese bøker (etter at jeg har smørt meg med solkrem selvfølgelig – vil ikke se ut som en kokt hummer…).

Har forresten laget en video hvor jeg snakker om bøker jeg kan tenke meg å lese i sommer.

Så det blir noen fornuftige ting i sommer, men hoveddelen av sommeren skal være avslapning og hygge.

Hva er dine favoritt-ting å gjøre om sommeren?

Håndarbeidsprosjekt: heklet sengeteppe

Noen ganger setter jeg meg mål som er større enn jeg tenker, men som jeg trives med. Å hekle et sengeteppe husker jeg ikke lenger når jeg fikk ideen til og hvorfor jeg ønsket det, men nå har jeg fortsatt på prosjektet.

Det stod på vent i mange år fordi, vel, jeg var ikke helt sikker på hvordan jeg ønsket å sette det sammen. Siden det var heklet tenkte jeg at det burde hekles sammen, men i oppskriften stod det at det skulle syes sammen.

Feste tråder på håndarbeider er noe jeg aldri tidligere har likt og dermed ble dette arbeidet bare liggende. I omtrent ti år!

For omtrent en måned siden tok jeg det frem igjen.

Jeg tenkte at jeg var ferdig, men vet at jeg ikke alltid har riktig fasthet i forhold til mønsteret og ville dermed prøve det på sengen min før jeg sydde fast siste og avsluttende mønsteret før jeg lagde kant rundt det hele.

Takk og pris for det!

Det viser seg at enten har senger blitt større, eller så har jeg heklet litt i overkant fast (stramt).

Uansett, jeg må hekle to mønster til for at det skal bli stort nok til sengen min. Det er helt greit siden det er lenge siden jeg har heklet og jeg savner det.

Jeg vet at jeg har flere mønster for heklede sengetepper og selv om dette har tatt, og fortsetter å ta, lang tid, har jeg litt lyst til å lage ett til. Det skjer nok ikke med det første siden jeg ikke har flere senger enn min egen i huset så jeg trenger jo ikke et sengeteppe til…

En uvant dag i fjellet

En lang kjøretur frem og tilbake, hyggelig tid med familie, men også en litt trist dag.

Utsikt

Min farmor gikk bort i fjor høst. I går var familien samlet for å ta et siste farvel.

Utsikt

Nydelig vær og nydelig utsikt gjorde at det føltes som en verdig avslutning.

Hvor mye tjente jeg på bloggen i mai?

Reklame | Footway

Nok en måned uten utbetaling. Kanskje ikke så rart siden en må nå et mål på kr 500 for å få utbetaling – og jeg bare tjente kr 3,94 i løpet av mai måned.

Heldigvis for meg spiller det ingen rolle da jeg har en vanlig jobb jeg tjener penger på.

De som bare var nysgjerrige på tallet kan nå klikke seg skuffet bort – det var tross alt et veldig lite tall så det er liten grunn til nysgjerrighet.

Med mindre du er som meg, for jeg er nysgjerrig uansett og jeg liker tall. Noen ganger sammenligner jeg meg med andre og lurer på hvordan de klarer å tjene mer enn meg. På den annen side, de færreste skriver om det de tjener på bloggen (spesielt når det er så lite) så det er vanskelig å få sammenligningsgrunnlag.

På en måte ikke så rart, fordi for ganske mange virker det nesten til å være litt tabu-belagt å snakke om penger og spesielt hvor mye (eller lite) en tjener. Hvorfor er det så farlig å snakke om?

Tross alt er vi forskjellige og gjør ulike ting på ulike måter noe som gjør at resultatene aldri kommer til å bli helt like.

Uansett, jeg har testet ut en ny ting på bloggen for å se om det får opp tallet mitt. Jeg har endelig funnet ut hvordan jeg kan legge enkle reklamelinker, så jeg er spent på om det kommer til å ha noen betydning. Kan innrømme at jeg gjorde det mest for å se hvordan det fungerte, og siden jeg hadde det gøy med å finne ulike ting kommer jeg nok til å gjøre det flere ganger.

Likevel, det er ikke alltid lett å finne noe som passer til innholdet i innlegget…men jeg klarte til slutt å finne favorittskoene mine!

Converse

Jeg syns det er viktig å gjøre ting som en syns er underholdende!

Tross alt er det derfor jeg blogger, jeg elsker å skrive og dette er en måte å underholde meg selv på – om noen andre blir underholdt også er det superhyggelig.

Blir du underholdt av å lese om tall?

Blomster og minner

Reklame | Euroflorist, Tretti, Aimn

Fredslilje

Jeg vet ikke om du har lagt merke til det, men jeg elsker planter. Jeg har haugevis av grønne planter – og en fredslilje (alle andre blomster dør av en eller annen grunn). Selv planter som noen ganger kommer med blomster, blomstrer ikke hos meg. Selv om de ikke blomstrer, ser de likevel ut til å trives godt med tanke på at de alle vokser og gror.

3-pack Scrunchie P/P/W//Søte klokker//Toyota SUPERJ34PE. 7 stk. på lager//Majestetisk eleganse

Jeg så det bildet med scrunchies og forsvant rett ned i minner over hvor mange forskjellige jeg hadde når jeg vokste opp. Så det er litt rart å se at de nå dukker opp igjen her og der (eller har de gjort det en stund uten at jeg har klart å få det med meg?).

Symaskin har jeg aldri hatt; når min søster fikk det så fikk jeg et keyboard jeg ønsket meg. Supert den gangen, men nå ville jeg nok heller valgt en symaskin (om jeg hadde hatt et sted å ha den og noen kunne lært meg å bruke den…).

Utviklingen fortsetter inne og ute uten drivhus

Livet og verden utvikler seg enten vi vil eller ikke, og når det kommer til planter er jeg veldig glad for at det vokser og gror.

Om du vil se utviklingen av planteprosjektene mine, så har jeg to andre bloggposter om det. Den første er Plantelykke og den andre er Det spirer og gror.

Foreløpig er salaten ganske liten, men den vokser! Dessuten er det tydelig at det er salat (jeg har smakstestet – den er godkjent).

Joda, ugress kommer opp overalt og det er noen ganger helt greit. Grantreet mitt ville jo blitt veldig ensomt om det stod helt alene i potten. Det er vanskelig å få det frem på et bilde, men treet er nå over ett år og ser ut til å trives. Så om ti år kan jeg kanskje virkelig ha eget juletre i stua.

Hva melonen holder på med er jeg litt usikker på, men den blir i alle fall lang. Den har hatt noen blomster, men de virker til å komme til ulike tider og kan dermed ikke være til hjelp for hverandre. Nå får den i alle fall frisk luft siden jeg har flyttet den ut (det var ikke lenger plass i vinduskarmen).

Mandarinene er fremdeles litt utrolig at klarer seg så bra syns jeg, og jeg skjønner at disse to er langtidsprosjekter for å si det sånn.

For paprikaen sin del venter jeg bare på at den skal få nok lys så den blir rød og jeg kan spise den. Det er noe eget med å spise egengrodd paprika. Jeg har gjort det før og den har alltid mer farge (kjipt for matboksen) og er enda mer sprø og skikkelig saftig.