Jeg tror det er en rekord!

Reklame | Magasinet

Siste dagen i november og jeg har nådd et mål jeg ikke trodde jeg ville få til.

Jeg har lagt ut noe på bloggen hver eneste dag i november! Et bilde og noe tekst hver eneste dag. Noen dager er vanskeligere enn andre og da er det viktig å ta med seg de små tingene – som faktisk kan være store ting enkelte dager.

Dette gav meg nok en gang en tanke om de som lever av å blogge – de som legger ut bloggposter hver eneste dag hele året og har gjort det i flere år. Hvor får de alle ideene fra? All inspirasjonen? Motivasjonen til å gjøre dette dag ut og dag inn?

Jeg vet det finnes mange som fremdeles tenker at blogging ikke kan være en “ordentlig” jobb – jeg tror ikke de har testet det for å si det sånn. Uansett hva jeg tenker om enkelte av temaene som tas opp av en del bloggere er det ingen tvil om at det burde regnes som en jobb – med tanke på hvor mye jobb det faktisk er – og jeg aner ikke hvor mye de gjør bak kulissene, men noe sier meg at de gjør mye som ikke syns på selve bloggen deres.

Uansett; jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å legge ut noe hver dag i en hel måned!

Noe jeg ikke har klart like bra er å finne ting som blir klikket på av annonser, så her kommer det en gylden mulighet 😊

Anodisert kjelesett//Kjelesett, komplett tursett//Dovrefjell Tarp

Første søndag i advent

Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede

Det står og skinner for seg selv og oss som er tilstede

Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede

Jeg håper du har en fin første søndag i advent!

Gode samtaler

Noen mennesker er lettere å ha samtaler med enn andre, og i går var en sånn dag for min del.

Joda, på en lesesirkel er hovedmålet å diskutere boken vi har lest – og vi gjorde det til en viss grad. Noen ganger er det utforende å snakke om en bok ikke alle har lest (og jeg var en av de som ikke hadde lest den ferdig…).

Etterhvert i lesesirkelen har vi lest mange bøker, så selv om fokuset alltid starter på boken vi nettopp har lest er det ofte vi drar inn ting fra de andre bøkene vi har lest.

Siden vi har hatt denne lesesirkelen en stund blir det også dratt inn andre temaer som ikke nødvendigvis har en ting med boka å gjøre. Temaene i går var varierende: boka vi hadde lest, andre bøker vi har lest, menstruasjon, politikk, rasisme, matematikk, fordommer, planter og sikkert enda flere ting som ble så blandet sammen at jeg ikke husker alt. Så det var mange alvorlige temaer, men det var også mye humor i løpet av kvelden. Å kunne samles en liten gjeng for å snakke om alt mellom himmel og jord og ha så mye latter iblandet det hele er en fantastisk ting.

Jeg håper alle har noen å kunne ha sånne samtaler med; de gode samtalene med både alvor og mye latter.

Jeg er klar

I disse dager er ikke gjester det jeg får mest av, men i dag blir det folk hos meg.

Selv om det er en stund siden forrige gang, er det nå tid for lesesirkel igjen. Boken til denne gangen var Noe for enhver av Stephen King – den er på over 600 sider og jeg kom ikke lenger enn til side 128 – ups?

Heldigvis har vi ingen regel om at vi ikke får være med om vi ikke har lest ut boka – da hadde vi stadig vært noen færre.

Vi blir fem stykker og jeg la i en ekstra plate i bordet mitt så vi skulle sitte med mest mulig avstand mellom oss.

Håper du gjør noe du liker på denne fredagskvelden!

Nytt hjem

…for bokhyllen min!

Bokhyllen har nå flyttet (mer riktig: blitt flyttet av meg…) fra stua (glemte å ta “før” bilde) til kontoret.

Alle romanene som står i bokhyllen er bøker jeg ikke enda har lest, en eller annen gang skal jeg få lest dem også.

Notatbøker fikk selvfølgelig også plass i bokhyllen – foreløpig bare de fine; jeg har mange andre notatbøker som er mer ordinære også. Noe sier meg at selv om jeg bruker en del notatbøker vil jeg nok ikke ha behov for nye før om et par år…men det er jo så mange fine jeg har lyst på der ute.

Liker du notatbøker? og hvor står bokhyllen(e) dine?

Hvilke 7 slag til jul?

Reklame | Cervera

Det heter seg at en skal bake syv slag til jul – og da er det selvfølgelig julekaker jeg tenker på.

Hvilke syv slag derimot, er det vel ikke like stor enighet om. Jeg syns uansett at en burde holde seg til det en liker av julekaker – det er jo ikke noe poeng å bake kaker en ikke har lyst til å spise??

Så det store spørsmålet: hvilke syv slag kommer jeg til å bake i år? kommer jeg til å bake så mange varianter? kommer jeg egentlig til å bake i det hele tatt?

Aner ikke. Foreløpig har jeg kjøpt pepperkaker og berlinerkranser på butikken…

de Buyer – Mineral B Element Stekepanne 36 cm//Skeppshult – Morter på fot 11,5 cm//Microplane – Mandel/Ostekvern//Smeg – Retro stavmikser Creme

Tiden til jul flyr fort – og det gjør pengene også

Nå nærmer det seg jul med stormskritt, kun akkurat en måned igjen!

Har du begynt å kjøpe julegaver? (eller er du en av de som starter tidlig og dermed nesten er ferdig?)

Jeg har ikke startet, men jeg tror jeg har noen ideer i alle fall. Det i seg selv er ikke alltid enkelt når de jeg kjøper til har det meste de trenger og sjelden ønsker seg noe. Vanskelige folk altså.

Pengene mine flyr ikke så veldig fort når det gjelder julegaver, noe som blir godt hjulpet av at jeg ikke har så mange jeg kjøper gave til. Dessuten setter jeg meg alltid en grense på hvor mye jeg vil gi til hver person.

Noe jeg har tenkt på mange ganger er at jeg burde planlegge dette bedre så jeg kan sette av en liten sum hver måned så det ikke plutselig blir et innhogg i pengene jeg har akkurat når julegavene skal handles. En liten julegavekonto på et vis.

Lønnen i desember hvor en bare trekkes halv skatt er super den, men siden den lønnen kommer i midten av desember vil jeg gjerne være omtrent ferdig med handlingen da for å slippe å stresse for mye.

Flyr pengene dine fortere jo nærmere julen kommer, eller er du smartere enn meg og setter av penger hver måned i løpet av hele året?

Jeg gikk på en smell…

Reklame | Bakeren og Kokken

I mange år har jeg hatt en regel for meg selv for å ikke bli lei, men i år gikk jeg på en smell.

Jeg har begynt å høre på julemusikk! Det er noe jeg vanligvis ikke starter med før enten 1. søndag i advent eller 1. desember – alt etter hva som kommer først.

Smellen var likevel ikke så stor som den kunne vært; foreløpig har jeg ikke begynte å sette ut julepynten. Uansett så er det ikke lenge til helgen (ja, jeg vet det er mandag i dag) og da er det “lov”.

Karamelleriet 2020 White Christmas Julekalender//Princess Bubble Vaffeljern//Åviken Diamond Krumkakejern 908//Design House Stockholm Krus 28 cl – Løvetannpikene

Uten internett??

Plutselig stoppet internettet mitt i dag. Jeg ble mildt sagt overrasket siden jeg via YouTube hører på musikk og ser på videoen omtrent hele tiden når jeg er hjemme.

Full stopp. På alt. Over hele fjøla.

Jeg visste jo ikke at det var en stor greie – jeg hadde jo plutselig ikke internett…

Fordi jeg skal ha et møte via internett i morgen tidlig, ble jeg mildt sagt litt stressa… Trodde det var noe galt med modemet mitt eller noe annet jeg ikke har helt snøring på. Heldigvis kom det etter noen timer en melding fra Telenor om at det var problemer i området og at de ville bli fikset.

Så nå er jeg online igjen. Det er noe med det; hadde dette vært for tjue år siden hadde jeg ikke reagert fordi jeg var ikke så avhenging av internett, men nå? Full panikk en stund…

Heldigvis har jeg musikk både på CD’er og på en ekstern hardisk, og jeg har Charmed på DVD, så jeg er godt dekket med underholdning!

Ny frokostfavoritt!

Stekt egg og bacon har jeg alltid likt, men jeg har alltid slitt med å få stekt baconet helt perfekt. Jeg har alltid brukt stjernebacon, men av en eller annen grunn blir det enten for lite stekt eller så blir det litt i sprøeste laget.

Den nye favoritten derimot har jeg klart å få til bra hver gang så langt. Kalkunbacon hadde jeg ikke prøvd før her om dagen og det er raskt blitt en ny favoritt!