Hvordan binde opp tomatplanter

Dette er første gang jeg har tomatplanter, så det er mye å lære.

Det første jeg gjør hver morgen er å ta en kjapp tur ut på verandaen for å sjekke ståa til plantene som er der. Jeg vet at tomatplanter må bindes opp, men jeg trodde behovet ikke være helt der enda så jeg ble litt overrasket når jeg kom ut på morgenen.

Den ene tomatplanten var veldig klar for at noe skulle gjøres. Jeg var ikke så klar… dessuten hadde jeg ikke så god tid før jobb.

Heldigvis var det bare en som var falt over. Noe annet jeg ikke hadde tenkt på var om jeg i det hele tatt hadde noe å binde dem opp med.

Heldigvis har jeg alltids noe. Gamle blomsterpinner – og en kort bambuspinne – som vil holde helt i starten nå. Lett å se at jeg må skaffe noe mer eller noe annet. Hvor høye tomatplantene kommer til å bli vet jeg ikke, men garantert høyere enn nåværende blomsterpinner… Dermed må jeg finne noen gode løsninger fremover.

Tips tas imot med stor takk! Hvordan binder du opp dine tomatplanter?

Grønt til lunsj

Jeg våknet tidlig i dag, så det er “allerede” lunsjtid. Ulempen var at jeg spiste opp resten av brødet jeg hadde til frokost, så jeg måtte ta opp nytt fra fryseren – men det har jo ikke tina ennå.

Dermed blir det ny variant av lunsj. Jeg tar hva jeg har. Egg fra kjøleskapet, grassløk fra hagen og en sommerkotelett for at jeg skal ha nok mat til å bli mett.

Tenk, når jeg var liten var jeg ikke så glad i grassløk så da fikk jeg alltid eggerøre uten grassløk. Nå lager jeg med.

En av fordelen med å våkne tidlig er at jeg får gjort ting, så har allerede filmet hagen min. Videoene er redigert og lagret (noe som tar lang tid…).

Jeg har nemlig en YouTubekanal: link.

Håper du har en fin søndag!

Jeg gir bort grønne planter

Noen ganger må en innse at nok er nok. Jeg har for mange grønne planter, så har (endelig?) bestemt meg for at noen må vekk.

Jeg har ikke hjerte til å kaste levende planter, så dermed tenker jeg at jeg kan gi bort noen. Grønnrennere er en plante jeg har noen av (14 stykker for å være nøyaktig), så å få gitt bort 4-5 stykker ville vært en god ide. Kanskje jeg nesten får tilbake stuebordet mitt på den måten?

Med tanke på hvor mange planter jeg har totalt sett, vil det på mange måter ikke være synlig om jeg gir bort noen. Det er jo ikke som om det vil bli tomt…

Tror du noen kan se at jeg liker fargen grønn?

Takk for at du leser.

Enkel hjemmelaget dekor

Jeg er ikke akkurat den som dekorerer mest i huset, men noe smått her og der syns jeg kan gjøre seg. Noe av grunnen til at jeg ikke føler jeg trenger så mye dekor har sikkert sammenheng med at jeg har mye ting.

Fargene grønt og hvitt passer så godt sammen syns jeg, så en hvit heklet løper med noen grønne planter på gjør mye ut av seg uten at det blir for mye. Denne løperen har jeg heklet i flere ulike farger (hvit, blå, gul og sort – mangler rød til jul…).

Den sorte løperen er ikke like enkel å se fordi det er rett og slett litt i overkant mange grønne planter på bordet. Jeg har ikke hjerte til å kaste planter som lever, så jeg må få suset meg til å solgt (eller gitt bort) noen av dem.

Uansett, jeg er glad i heklede løpere fordi jeg føler de kan pynte opp uten at det blir for mye stæsj ut av det. At de er pynt i bakgrunnen som kan passe til mye forskjellige uten at de tar over og blir det eneste fokuset.

Bruker du løpere som dekor?

Jakten på Huset: Finansieringsbevis

Det er i boks. Finansieringsbeviset altså (ikke Huset – leter fremdeles etter det). På en måte skulle jeg ønske at jeg kunne låne mer, at jeg hadde mer å rutte med, men jeg skal jo leve også. Dermed er jeg fornøyd med tallet som er på finansieringsbeviset jeg nå har fått.

Et finansieringsbevis gjelder i tre måneder, og så er det mulig å fornye det to ganger (så totalt ni måneder). Vil jeg finne Huset før den tid? Vet ikke, men det er veldig praktisk å vite hva jeg har å forholde meg til. Det er lissom ikke noe poeng å se på hus ti-millioners-klassen…

Selv om tallet mitt er 2.600.000,- håper jeg å bruke mindre. Hvorfor? Vil jeg ikke få mindre hus om jeg bruker mindre penger? Vil ikke huset være i dårligere stand jo billigere det er?

Alt er relativt. Jeg har ikke behov for det største huset så lenge jeg har plassen jeg ønsker. Tilstanden på huset vil selvfølgelig være en greie, men til den prisen forventer jeg ikke at alt er strøkent. Så lenge ting fungerer og er brukbart er det mulig å leve med ting en stund til jeg får samlet opp nok penger til å få ting sånn jeg ønsker.

Uansett, nå har jeg et tall, så det er bare å fortsette letingen! Ønsk meg lykke til?

Takk for at du leser.

Hvordan selge ting på nett

Det er mange som selger alt mulig forskjellig på internett. Til hvilke priser ting blir solgt er vel mer variabelt.

Selv har jeg solgt lite på nett. Et keyboard som jeg i etterkant innså at jeg kanskje kunne fått mer penger for, men sånn går det når en er nybegynner.

For øyeblikket har jeg noen krus jeg gjerne skulle solgt, men er usikker på hvor det beste stedet å gjøre det er. De seks krusene er store og holder godt på varmen med varm drikke i seg. Jeg føler de er perfekte for gløgg en kald vinterkveld, men også for kalde drikker midt på sommeren.

Dessuten har jeg fem krus jeg tenker passer best som ølkrus/ølmugger. Hvorfor det ikke er seks vet jeg ikke, men alle har hver sin tekst.

“Øl i kaggen gjør magen ren, gir vett i skallen og marg i ben”

“Hva er mindre enn ikke no’? En halv pils delt på to”

“Jeg er ingen danna pærrson, for jeg har drekt før jæ’ kom hit”

“Det eneste som kan redde ungdommen fra toppidretten er alkohol”

“Man har ikke mer moro enn den man drikker selv (og knapt nok det)”

Selv om jeg liker alle krusene, så har jeg rett og slett ikke plass til alt. Dermed blir målet å få solgt litt ting så jeg føler jeg har bedre plass i huset.

Spørsmålet blir da: selger du ting via internett? I så fall; hvilke nettsider benytter du deg av? Har du tips til hvor jeg enklest kan få solgt ting på nett?

Takk for tips og at du leser bloggen.

Hvorfor regner det når jeg tenker å filme ute? [video]

Tanken var å filme ute på søndag, men det regnet (og så dro jeg til foreldrene mine). I går regnet det når jeg kom hjem og i dag har det regnet. Så foreløpig denne uken får jeg bare vist frem hvordan kjøkkenhagen ser ut inne. Du finner YouTubekanalen min her.

Takk for at du leser bloggen og ser på (og abonnerer på?) YouTubekanalen min.

Ønskeliste fra foreldrenes hage

I helga var jeg hos foreldrene mine en tur (en sjelden foreteelse). Vi tok en tur rundt i hagen for å se hvordan ståa var. Grønnsaker er generelt kommet lenger hos meg, men de har ting jeg ikke har.

Rabarbara for eksempel – jeg har ikke, men mine foreldre har mye…

Så jeg fikk med meg noen stilker hjem, så i morgen blir det å lage rabarbarasuppe!

I det ene blomsterbedet hadde de de søteste gule blomstene. Tror jeg ønsker meg sånne også, jeg mener – se så nydelige de er!

De hvite var ikke så verst de heller.

Så det var litt av min helg. Jeg håper du har hatt en fin helg!

Takk for at du leser.

Våren er grønn!

De siste dagene har det regnet og vært sol om hverandre. Planen på morgenen i dag var å filme til YouTubekanalen min, men jeg tror ikke kameraet mitt er vanntett…

Likevel var det tid til å stikke hodet (og kameraet) utenfor døra når det var litt opphold fordi jeg elsker å se naturen mens det regner eller like etter. Det er så grønt og friskt og levende.

Solbærbusken min for eksempel – det føles som den lyser grønt etter å ha fått en del regnvann. Det er bare mer liv i alt (noe som gjorde at jeg startet dagen med å ta livet av 15 snegler…).

Takk for at du leser. Jeg håper du har en fin pinsehelg!

Penger brukt og nesten følelse av å være fyllesyk

Jeg kan ikke nekte for at jeg har vært fyllesyk noen ganger, så jeg kjenner følelsen.

Nå kan jeg få nesten samme følelse uten alkohol – det er bare å legge seg alt for sent og dermed få alt for lite søvn. Kroppen blir helt i ulage og nekter å samarbeide. Det eneste kroppen ønsker er å sove mer fordi den føles helt utslitt. Vel, jeg vet det er sånn det blir, men noen ganger er det verdt det.

Hvorfor føler jeg meg så ødelagt i dag? Fordi jeg var hos ei venninne i går. Høres uskyldig ut ikke sant?

Det er også så uskyldig. Jeg hentet henne på jobb før vi gikk innom en klesbutikk fordi jeg hadde behov for noen singletter – så jeg brukte penger. Mer penger ble brukt når vi kjøpte take away før vi dro hjem til venninnen min. Mat, snacks, flere episoder av Brooklyn Nine-Nine og timesvis med skravling. Elsker sånn rolige kvelder.

Eneste minuset er at jeg ikke var i seng før nærmere klokka to på natta – noe som er LANGT over min vanlige leggetid for å si det sånn. Likevel våknet jeg i ganske normal tid i dag. Noe som gjorde at det ble mye mindre søvn enn vanlig. Jeg innrømmer det – jeg tror jeg begynner å bli eldre siden manglende søvn gjør at jeg omtrent føler meg fyllesyk. Hehe.

Takk for at du leser og jeg håper du har en fin start på pinsehelgen!