En stille hobby

Jeg tror det er sunt å ha ulike hobbyer. Har innsett at de fleste av mine lager lite lyd: strikke (litt klirring fra pinner), hekling, blogging, puslespill og YouTube. YouTube er den som lager mest lyd – jeg snakker tross alt. Å gå tur i skogen er også ganske stille – noe som gjør at jeg kan høre alle lydene fra naturen: det rasler i løvet, vinden blåser, fugler kvitrer og det kommer noen ganger rare lyder fra skogen – som ofte er et rådyr, et ekorn eller en frosk – små slanger lager lite lyd…

Nå om dagen er det puslespill som er min stille hobby. Likevel, det trenger ikke være stille rundt meg. Hør på podcaster, musikk, se på TV (for de som har det). Ofte har jeg musikk i bakgrunnen mens jeg pusler og tenker. For det er en greie; om jeg har mye å tenke på er det behagelig å gjøre det mens jeg pusler. Alle puslespillene jeg har har jeg lagt flere ganger, men jeg tror jeg snart ønsker meg ett nytt ett.

Takk for at du er innom!

Feriepenger og NAV

Personlig økonomi er – etter min mening – et interessant tema, og det dukker stadig opp nye ting jeg ikke vet om. Hadde jeg lett litt etter informasjon ville jeg nok funnet det, men det er vanskelig å lete etter informasjon jeg ikke vet om.

Jeg er vant til å jobbe og å få feriepenger om sommeren – noe som gjør at jeg vanligvis får utbetalinger også i juli. Så var det dette med NAV – et system jeg (heldigvis) ikke kjenner så godt til. (riktignok er jeg i ferd med å bli noe bedre kjent med det nå om dagen, men det vil endre seg så jeg igjen vil slippe å forholde meg til det)

Noen skjemaer (les: Meldekort) er uvante for meg og selv om det følger med forklaringer, er jeg likevel alltid litt usikker på om jeg har klart å gjøre det riktig. Nå om dagen er det fordi jeg har en jobb, men jeg jobber mindre enn vanlig og dessuten har ferie. Alt dette gjør at jeg får litt mindre penger, og i juli ble det ingen penger fra NAV…

Heldigvis for meg går det likevel greit. Jeg bruker aldri opp hele lønnen min fordi jeg “må” ha noe i bakhånd i tilfelle det skjer noe – og det har det jo gjort. For de som ikke har ekstra, eller mulighet til å spare opp til ekstra, må dette være veldig vanskelig og jeg er alltid imponert av hva folk likevel får til.

Innser også at dette helt sikkert vil påvirke hvordan feriepenger blir til neste år også. Akkurat hvordan finner jeg ut av når vi kommer så langt.

Takk for at du leser.

Nok planter nå?

En del av meg tenker at det aldri vil bli nok planter.

Den noe mer fornuftige delen av meg ymter frempå at det begynner å bli litt fullt…

Likevel; det er jo ikke som jeg bare kan kaste levende planter?!  Eller, teoretisk sett vet jeg at det er mulig, men jeg har ikke hjerte til å gjøre det. Dermed er stua stadig overfylt. Nå har jeg dessuten nettopp pottet om noen aloe vera fordi det var trangt og de begynte å se sørgelige ut. Om alle overlever flyttingen er alltid et stort spørsmål (flesteparten pleier å klare seg fint!). Hva jeg skal gjøre med alle plantene jeg ikke egentlig har plass til – det er et annet spørsmål…

Hva gjør du når du ikke har plass til alle plantene dine?

Håndarbeidspause?

Når det er varmt om sommeren tar jeg ofte en umerkelig håndarbeidspause. Både strikking og hekling forsvinner fra radaren – jeg vet de er der, men jeg tenker ikke så mye over dem. Selv om det er mykt med garn (jeg elsker mykt tøy), føles det også varmt. Varmen om sommeren er noe jeg koser meg med, men jeg orker ikke følelsen av å smelte og dermed blir det lite håndarbeid når det er varmt.

For meg er strikking og hekling noe jeg gjør resten av året; om høsten, om vinteren og om våren. Så nå om dagen har jeg en “automatisk” pause fra håndarbeidet og så har jeg noe å se frem til når høsten og kjøligere tider kommer. Enn så lenge fantaserer jeg om det jeg vil lage; ser på mønster og innser at jeg har mye å lære. På starten av dette året lærte jeg meg å strikke votter; nå ser jeg på vanter, luer, pannebånd, gensere, sokker med mønster og cardigans – sommerhåndarbeidsdelen er å velge hva jeg skal starte med…

Takk for at du leser.

Jeg fant en rød tomat!

Endelig! Nå skjer det ting med kjøkkenhagen. Joda, fremdeles er det ting som blir spist av andre enn meg, men det skjer også spennende ting jeg har ventet på en god stund nå. Bare sjekk ut videoen under her:

Takk for at du leser og ser på.

Problemer i kjøkkenhagen

Å ha en kjøkkenhage er ikke alltid enkelt – spesielt ikke når det er så mye jeg ikke vet.

Jeg tror den ene tomaten har fått griffelråte, men er ikke sikker på om det er det som er problemet. Bønnene sliter; de blir spist av noe (ikke meg foreløpig) og de blir stadig mer gule og sykelige. Margertene har det heller ikke så godt, men jeg har spist en del av ertene selv og det har smakt veldig godt.

Det er mye å lære når en har kjøkkenhage, men heldigvis liker jeg både hage og det å lære så det går greit. Dessuten, alt som har gått feil i år har jeg lært mye av så satser på å gjøre det bedre neste år.

Takk for at du er innom – både blogg og YouTube (husk å abonner på kanalen – det er gratis)

Stranda på søndag

I dag har jeg vært på stranda! På en måte i alle fall. Jeg badet ikke, men jeg kjente på vannet – så det teller!

Stranda var Skjellvika i Sandefjord. Så vidt jeg kunne se av menneskene som badet, så det ut til å være langgrunt.

Jeg kjente på vannet og det kjentes faktisk deilig ut. Nesten så jeg fikk lyst til å vasse i det minste.

Nå er jeg hjemme igjen fra stranda, og ganske utslitt. Dette var min tredje sykkeltur i år, men den varte til gjengjeld i tre timer! så jeg føler det var litt av en bragd. Noen sier meg at jeg kommer til å være litt øm i morgen…

Ha en fortsatt strålende sommersøndag!

Sommerjobb når det regner

Sommer er sol, varme og utetid. Noen ganger i alle fall. I dag regner det så det frister ikke like mye å være ute. Dermed blir det innejobbing. Noen ting blir tross alt utsatt når det er for varmt til å holde seg inne. Så når det regner om sommeren, blir det ofte vasking inne. Det skal jo gjøres det også, og regnværsdager er perfekt fordi det ikke frister å gå ut uansett (syns jeg i alle fall).

Vaske kjøkkenskaper for eksempel. Kan innrømme at jeg ikke gjør det hver uke for å si det sånn, så det var på tide.

Nå venter jeg bare på at siste rest skal tørke helt før jeg stabler ting inn igjen i skapene. Når jeg har gjort det kan jeg gjøre favorittdelen av vasking av kjøkkenskaper – kunne si meg ferdig!

Håper det etterhvert blir opphold i regnet sånn at jeg i det minste kan gå en liten tur i dag, men frem til det er det sikkert noe mer jeg kan rydde eller vaske…

Hva pleier du å gjøre inne når det regner ute?

Blåbær? Nå?

Ja! Eller, jeg smakte bare på ett, men det smakte neste klart til spising. Trodde ikke blåbær ville klare helt enda, men det var godt.

Etter masse regn er en tidlig morgentur nesten litt magisk. Det er stille, fargene har et helt eget skjær fordi det er så mye fuktighet og verden føles annerledes.

Helt vanlige blomster (mange av de regnes ofte som ugress) viser seg frem i all sin prakt.

Jeg syns ofte ikke bilder klarer å vise frem fargene og herligheten godt nok, men jeg gjør stadig nye forsøk. Uansett så er målet å nyte naturen så godt jeg bare kan.

Jeg håper du har en fin dag i naturen.

Margertene er klare, nesten…

I går morges spiste jeg de første margertene fra hagen! (jeg burde sådd så mange flere…) Noen spiser på bønnene mine, så det blir mindre bønner til meg.

Ukens hagetur kan sees i videoen under.

Takk for at du leser bloggen og ser på videoene (og abonnerer på YouTubekanalen min).