Helgekos

Før jeg kunne kose meg med fri fra jobben denne helgen (og benytte muligheten til å studere), måtte jeg stå opp tidlig for å dra på jobb. Det er noe med det å stå opp nesten samtidig med sola, en helt egen stemning.

Før jeg rakk å dra på jobb, ble det lyst.

Mye av helgen skal brukes til studier, men det blir også tid til lesesirkel med jentene (noen av de samme og noen andre enn de i går), gåtur med ei venninne og en tur til foreldrene så jeg kan både få middag og hjelp med studier.

Håper alle har en fin start på helga, husk at uansett hva du gjør er det viktig å ta pauser 🙂

Jentene :)

Det å få tid til alt en ønsker er ikke alltid like lett. Likevel klarte jeg å få samlet fem av jentene i kveld.

Det ble en hyggelig kveld med masse skravling og latter. Vi snakket om masse forskjellig, og siden vi ikke alltid får tid til å se hverandre så ofte, er det ekstra hyggelig de gangene det skjer 🙂

Strikketøyet som ligger på hjørnet av bordet er de sokkene jeg nå har jobbet på i over en måned og jeg er fremdeles ikke ferdig med første sokk. Sånn går det når jeg vil gjøre alt i tillegg til jobb og skole. Nå er det bare litt rydding før jeg går og legger meg, vi skulle alle tross alt på jobb i morgen…

#hygge #jentene

Livet, været og sånt

Nå er bildekket fikset 🙂 I går stod jeg og ventet på bussen mens det blåste og regnet, jeg ble kald og våt siden jeg ikke hadde med regnjakke til jobb. Tenkte ikke over at det kom til å bli dårlig vær fordi jeg på formiddagen hadde klipt grasset. (På den store flaten, kantene og busker må taes en annen gang).


Det var sol og fint vær, men grasset var litt fuktig, så klippingen ble ikke akkurat perfekt. Likevel, endelig ble det gjort 🙂

For å bevise at høsten lar vente på seg; jeg har noen nydelige roser ved husveggen som jeg aldri gjør noe med (og de trives uansett 🙂 )

Jeg skulle gjerne hatt mer tid i hagen, men om dagen går det stort sett bare i studier (og jobb selvfølgelig). De siste par dagene føles det som det jeg har gjort stort sett har vært jobb og frustrasjon med bilen. Sånn er livet noen ganger.

Har vurdert å skaffe meg busskort, det kan jeg få billigere nå da jeg er student. Det er en tanke jeg ikke har tenkt før, men det kan spare meg penger. Tror nok ikke det kommer til å spare tid, men kanskje jeg kan bruke de fem til ti minuttene på bussen til å lese en side eller to i en bok hver dag så jeg kanskje får lest litt romaner igjen 🙂

#hage #bil #studier #jobb #livet #bøker

Bilen – igjen…

Det er bare to uker siden bilen var på verkstedet og ble fikset, det ble ikke så dyrt som jeg trodde 🙂

Derfor tenkte jeg at det ikke kom til å være noen problemer med bilen med det første. Jeg tok feil. Når jeg skulle kjøre hjem fra jobb i går kveld, så jeg det. Det høyre bakdekket var flatt… Med lys olabukse og vissheten om at jeg aldri har klart å skifte dekk uten å bli ganske møkkete, var det likevel et lite lyspunkt. Kollegaen min kjørte meg hjem 🙂 Ulempen nå er at bilen står på jobb, og jeg får ikke skiftet dekk før i kveld når det er plass i garasjen der den står.

Jeg har heldigvis skiftet dekk mange ganger før, så det burde ikke være noe problem. Det jeg ikke liker er å kjøre med det lille reservedekket (det er jo ikke plass til ordentlige dekk som reservedekk i nyere biler –  helt tåpelig etter min mening!). Forhåpentligvis får jeg ordnet med nytt dekk i morgen.

I dag har jeg dermed valget mellom enten å ta buss til jobb, eller så kan jeg benytte muligheten å gå til jobb. Siden det er fint vær tror jeg faktisk at jeg skal velge det siste alternativet 🙂

#bil #dekk #bildekk

Hva har jeg gjort?

For en uke siden stilte jeg et spørsmål: hvordan bruker jeg tiden min? (les om det her)

Hele forrige uke registrerte jeg hva jeg gjorde til enhver tid. Den uka var en utrolig bra studieuke for meg, så det ble kanskje ikke den mest riktige uka sånn sett. Uansett burde nok en sånn undersøkelse gå over lenger tid enn en uke for å få brukbare tall…

Jeg hadde med meg papirene overalt og fyllte dem ut. Etter å ha regnet sammen, var det mange ting jeg var fornøyd med, men også ting jeg ser at jeg kan jobbe litt med. Jeg vil prøve å slutte å bruke snooze-knappen på vekkerklokka så mye… Totalt sett brukte jeg hele 6 timer (!) på å snooze… Om jeg istedenfor legger meg noe tidligere, har jeg kanskje ikke så stort “behov” for det?

Jeg brukte ikke så mye tid på internett som jeg trodde, men jeg jobbet som sagt mye med studiene denne uka. Arbeidsuker hvor jeg jobber lørdag er alltid litt lenger enn andre arbeidsuker, så det varierer mellom ukene. Jeg har lyst til å bruke noe mer tid på bloggen og på fysisk aktivitet (som jeg bare brukte 1 time på denne uka…). Utfordringen blir jo å finne mer tid. Jeg har totalt 2 timer jeg har satt spørsmålstegn på; jeg aner ikke hva de timene gikk til.

Alt i alt var jeg mye bedre med tiden min enn jeg trodde – så det var en hyggelig overraskelse 🙂

Hva tror du at du bruker mye av tiden din på?

#tidsbruk #planlegging

Uke 38

Denne uka har gått med til jobb og studier. Jeg klipte håret på mandag, og spilte rollespill sammen med venninner på fredag. Rollespill er nerdete og utrolig gøy! Det er mange kvaliteter en må utvikle når en spiller rollespill: å leve seg inn i en annen verden, se verden fra et nytt synspunkt, bygge opp en karakter, kreativitet, samarbeid med andre, være løsningsorientert, kunne se både små og store linjer i en historie, kunne ta kalkulerte risikoer og se for seg mulige utfall av valg en tar, empati, kulturforskjeller, ta avgjørelser og sikkert mange flere som jeg ikke lister opp her. Jeg tenker dermed at det er sunt å spille litt rollespill – du utvikler ikke bare karakteren du spiller, men du lærer mange ting du får bruk for både i privatlivet, men også kan ha nytte av i arbeidslivet (selv om jeg tror ikke så mange egentlig tenker over det).

Studier

Det er fremdeles ikke kommet tilbakemelding på første oblig i virksomhetens økonomi. Fristen for den andre obligen i det faget er i morgen. Jeg leverte, og fikk tilbakemelding på første oblig i grunnleggende regnskap – eneste kommentar til den oppgaven var: Strålende! Det gav godfølelse resten av den dagen og litt til 🙂 Jeg har sett streamer denne uka, jeg har lest litt pensum, og jobbet masse med oblig 2 i virksomhetens økonomi.

Fysisk aktivitet

Ingenting i løpet av hele uka! (Fikk en irriterende muskelkrampe på ene siden av ryggen på torsdagen, så da holdt det med å bare bevege seg i det hele tatt…)

Økonomi

Dette er jo generelt et område som fascinerer meg, så her har jeg lest en del blogger denne uka. Jeg har også betalt inn litt ekstra på huslånet. Jeg har dessuten regnet litt på hvor mye jeg har spart; både ved å sette penger inn på sparekonto, i fond og ekstra nedbetaling på lån. Totalt sett begynner denne summen å bli ganske stor i år, så jeg er spent på hva totalten kommer til å være når jeg kommer til nyttår og kan regne sammen alt. Jeg har hatt en delvis spareplan for meg selv, men har lyst til å gjøre den mindre tilfeldig etterhvert.

Mål for neste uke

Målet for den fysiske aktiviteten har jeg fremdeles ikke nådd, men jeg prøver meg igjen… En gåtur på minst 20 minutter, en dansetime, og en styrkeøvelse hver dag.

Jeg føler jeg ligger langt på etterskudd med studiene, så her blir det pensumlesing, se på streamer og gjøre oppgaver for harde livet. I grunnleggende regnskap må jeg lese kapittel 6, 7, 8, 9 og 10, se på streamene fra kapittel 3-10 og gjøre oppgavene i boka. I virksomhetens økonomi blir det å lese kapittel 5-9 og et hefte om personaløkonomi, se streamer fra kapittel 6-9 og gjøre multiple choice i kapittel 6-9. Med tanke på at jeg bruker omtrent 10 minutter (!) på å lese og ta notater fra hver side – ja, dette kommer til å ta mange timer. Jeg har ingen obliger neste uke, men det er to obliger som skal leveres i uke 41 – så jeg får vel se litt på dem også 🙂

Sånn sett kan det virke som det eneste jeg kommer til å gjøre neste uke er studier, men neida, det blir også tid til å samle jentene flere ganger 🙂

Har du spart ekstra penger denne uka?

#studier #ukemål #rollespill

Lørdagskveld allerede??

Denne uka har gått utrolig fort. Var på jobb i dag også, og har rukket å studere litt etterpå. Det er et ordtak som sier: “uten mat og drikke, duger helten ikke”, så jeg måtte ha litt middag før jeg fortsetter med studier.

Det ser kanskje ikke mest fancy ut, men mat trenger ikke være fancy for å smake godt (og gjøre meg veldig mett…). Bakt potet med masse grønnsaker, litt kjøtt og ost på toppen – det er middagen sin det!

Etter en god middag er jeg nå klar for fortsatt ha panikk for skoleoppgaven som har innleveringsfrist på mandag. Siden jeg jobber på mandag må jeg gjøre ferdig oppgaven i morgen. Da er det jo en fordel om jeg kommer lenger i kveld, sånn at jeg kanskje faktisk blir ferdig i morgen…

Grenseinntekt. Vinningsoptimum. Tidsavgrensninger. Variable kostnader. Variable enhetskostnader. Kostnads- og inntektsforløp.

Det er mange nye ord for meg, mange nye formler å lære seg, mange ting i et excel-ark jeg aldri før har hørt om en gang.

Jeg er veldig spent på hvordan dette kommer til å gå…

Ha en fin lørdagskveld!

#studier #middag #oppgaveinnlevering

Nyheter

Jeg kan like gjerne innrømme det med en gang, jeg følger ikke så mye med i nyhetene. Misforstå meg rett, det er viktig å følge med, se hva som rører seg både på stedet en bor, rundt om i norges land og i resten av verden. Det er bare så mye at jeg blir helt overveldet mange ganger.

Det er så mange alvorlige og triste og skremmende nyheter som er overalt. Det er også gode og hyggelige nyheter, men de blir ikke nødvendigvis blåst opp like stort som det negative. Hvorfor?

Tiltrekkes vi mennesker så mye av død, sorg og lidelse at det er det som er mest verdt å skrive om? Alle de tragiske tingene som skjer i verden? Eller er det bare jeg som fokuserer på at media ofte har negative ting de fokuserer på? Skriver de egentlig mange positive saker som jeg bare overser fordi jeg blir sliten av alle de forferdelige tingene som skjer i verden? Er det mitt fokus det er noe i veien med?

Jeg blar meg gjennom flere nettaviser hver dag og leser overskriftene. Noen ganger klikker jeg meg inn på artiklene også (om de ikke er bak betalingsmurer), men stort sett prøver jeg å klikke meg inn på morsomme, hyggelige eller lærerike artikler. Likevel føler jeg alltid at jeg er sliten av negativitet når jeg sier meg ferdig med å se på nettavisene.

Vi trenger både positive og hyggelige ting, men det er også viktig å holde seg oppdatert på alle de ikke hyggelige tingene som skjer rundt om i verden. Kanskje det er balansegangen der jeg sliter med?

Kan det være en av grunnene til at jeg liker å lese andres blogger, de skriver ofte positive eller tankevekkende artikler. Selvfølgelig er det negative artikler også, men jeg føler likevel at bloggere har en mer positiv framstilling av sin verden. Eller er det her også bare at jeg leser bare det jeg ønsker?

Verden er stor og det skjer så ufattelig mye over hele kloden hver eneste dag, hver eneste time, hvert eneste minutt – det er ikke mulig å få med seg alt, og jeg har heller ikke tenkt til å prøve. Jeg vil prøve å få meg med de største tingene som skjer både av positive og negative, og fokusere på de positive tingene i mitt liv.

Blir du noen gang sliten av nyhetene? Ignorerer du dem? Følger du med?

#hverdagsliv #tanker #funderinger

Godkjent

Jeg er ikke vant til å få tilbakemelding på oppgaver før innleveringsfristen har gått ut… Denne gangen har jeg fått det, jeg fikk godkjent første oblig i faget grunnleggende regnskap. Det som gjorde meg litt stolt av meg selv var kommentaren som fulgte med: Strålende!

Tenk det, jeg fikk et supert ord som tilbakemelding – med utropstegn! Det er viktig å kunne klare å føle seg stolt av noe en har gjennomført og gjort bra.

Så en del av meg føler at jeg ikke trenger å gjøre noe mer i dag…

Likevel – jeg har en oppgave som skal leveres senest mandag, så jeg kan jo jobbe litt med den – det burde gå fint (selv om den er stor og vanskelig). Det er viktig å tro på seg selv, og starte ting med troen på at dette kan en klare, at dette kommer til å gå bra.

#studier #oppgave #godkjent

Treg om morgenen…

I dag startet jeg prosjektet med å skulle finne ut av hva jeg faktisk bruker tiden på i løpet av en uke. Jeg startet med å bruke snooze-knappen lenge, godt over en time! Når jeg endelig fikk stått opp, var det frokost og studier. Jeg skrev ferdig det jeg trodde jeg kunne av oppgaven før jeg sendte den til mammaen min. Hun er utdannet revisor og kan jobben sin, så det er flaks for meg 🙂

Jeg dro til frisøren en tur før jeg dro på jobb. Der ble jeg resten av dagen. Etter å ha satt opp en utstilling, hatt problemer med jobbmailen, spist lunsj og jobbet en del mer var det tid for å komme meg hjem. Nå er det middagstid, og så kanskje noe mer studier om jeg rekker det før det er på tide å legge seg.

#jobb #studier #tidsplanlegging