Tom BSU-konto!

Nå har jeg gjort det.

BSU-kontoen er avsluttet og beløpet er overført til boliglånet.

Denne dagen har jeg ventet på en god stund nå og det er en skikkelig god følelse at jeg har kommet så langt med økonomien.

Privatlånet jeg hadde til mine foreldre er betalt ned og det frigjorde en del penger hver måned.

Renten som var på BSU-kontoen var ikke lenger den beste, og den var uansett lavere enn renten på boliglånet. Den månedlige betalingen ble også lavere av å gjøre det på denne måten. Så det er nok en ting som frigir litt penger hver måned.

Frem til nå har boliglånet blitt trukket direkte fra BSU-kontoen, men nå skal det gå fra den vanlige regningskontoen. (ja, jeg har flere kontoer som brukes til ulike ting)

Joda, jeg kommer nok til å bruke mesteparten av de “ekstra” pengene til å betale ekstra på boliglånet, men det er digg å ha flere muligheter med hva jeg bruker lønnen min til.

Har du BSU-konto eller har du brukt den opp (eller har du aldri hatt BSU-konto)?

Nytt garn med shoppestopp…

For ikke mange dagene siden ryddet jeg i alt garnet jeg har. Det var mye; det fyller en kommode og en puff.

Heldigvis har jeg visst dette en stund og hadde dermed lovet meg selv å ikke kjøpe noe nytt garn før jeg hadde brukt opp noe.

Likevel, her sitter jeg med en stor, ny haug med garn…

Til mitt forsvar; jeg har ikke kjøpt dette garnet.

Noen gang skjer triste ting og hus må tømmes. Dette gjorde at jeg fikk tilbudet om å overta en del garn, og jeg klarte ikke å si nei.

En hel haug med strikkepinner og heklenåler fulgte også med, så nå trenger jeg nok aldri (?) kjøpe det igjen…

Jeg er spent på hva jeg skal lage av alt dette garnet (og alt garnet jeg hadde fra før), men har en del ideer så jeg gleder meg til å finne ut av det.

Siden det nærmer seg vinter, tenker jeg at snøkrystaller hadde vært et artig prosjekt jeg ikke har testet ut før. Dekorative som pynt, kanskje spesielt på juletreet når tiden er inne. Så nå må jeg bare finne ut av hvordan jeg skal lese et sånt mønster…

Har du en forkjærlighet for garn og håndarbeide?

Nakenbilder på avveie?

Noen temaer er ikke hyggelig, eller enkle å ta opp, eller noe de fleste omtrent engang snakker om.

Noen ting er så ubehagelig å til og med tenke på at en ofte helst vil ignorere det og tenke at det aldri kommer til å skje deg eller noen som står deg nær.

Nakenbilder har stor spredningsfare; akkurat som en skogbrann. Alle hører om det, men håper at det aldri skjer i nærheten.

Heldigvis har noe sånt ikke skjedd med meg, men det skjer med mange.

Grunnen til at jeg nevner det her er fordi jeg nettopp har hørt et foredrag med Mia Landsem hvor hun tar opp dette viktige temaet. Et tankevekkende foredrag fra en ung kvinne, en kvinne som burde sluppet å gjøre jobben hun gjør. Et tema vi må alle bli mer beviste på, lære om, ta tak i, og ikke minst, hjelpe om noen vi kjenner blir utsatt for det.

Hjelp til selvhjelp er alltid lurt og på nettsiden til Landsem har hun mange gode tips. Ta en titt her.

Hobbyprosjekt: Planter #4

Jeg trenger drivhus… men enn så lenge får jeg greie meg med vinduskarmer og bord.

Jeg vet ikke hvorfor den ikke er fornøyd, men cantaloupemelonen som spirte så friskt i starten sliter litt. Foreløpig er det bare ett blad den har tørket ut for å vise sin misnøye, men neste blad har startet. Den har det ikke for tørt, men jeg trodde ikke det var for fuktig heller. Jeg har satt den i vinduskarmen på kontoret; rommet med jevn varme og mest sol. Så om noen har noen tips til hvordan jeg kan hjelpe den taes de imot med stor takk!

Mandarinen/klementinen (?) har fått et svakt gulskjær over seg, men ser ellers ut til å trives i vinduet på kontoret.

Den store paprikaplanten min fortsetter å produsere. De to første paprikaene jeg tok av er spist for lenge siden og de var skikkelig gode og sprø. Siden dagen er kortere tar alt lenger tid nå, så når de neste småtassene er klare aner jeg ikke. Den lille i potten ved siden av bruker også god tid.

De tre advokadoene som delte potte, har nå endelig fått hver sin. Det er kun den største som har noe særlige blader, men kanskje det tar seg opp nå som de bor “alene” og kan få all energien selv?

De to “gamle” advokadoene min er faktisk blitt så høye at de rekker opp til klinka på døra. Som det meste andre har de også tatt vinterpause, så regner ikke med at det blir noen utvikling der før til våren igjen.

Potetfangst! Jeg gjorde noe en egentlig ikke skal gjøre, men jeg var så nysgjerrig at jeg gjorde det likevel. Hadde noen poteter fra butikken som jeg burde spist, men så ble de liggende litt i overkant lenge i kjøleskapet… De fikk groer, så jeg gjorde kort prosess og puttet dem i jorda i et blomsterbed jeg aldri har gjort noe med. Ikke akkurat den største avlingen, men det var litt gøy at det ble noe ut av det.

Det lille “Juletreet” mitt er ikke så mye høyere enn ugresset i potta, men det er ganske seigt. Så jeg håper selvfølgelig at det kommer til å overleve vinteren ute.

Hvordan er det med plantene dine om dagen?

September – sparerate og nettoverdi

Ny måned, forrige måneds tall.

Spareraten klarte jeg å holde bra totalt sett i september også: 51,16%. Ren sparing derimot, er (som vanlig) et sørgelig syn: 3.96%.

Det er utrolig nok helt greit fordi fokuset er på nedbetaling av boliglån. Passer greit siden lånerenten er på vei oppover.

Nettoverdien var heller ikke så overraskende for september, men fremdeles artig å se at den stiger jevnt og trutt.

September er over og jeg er fornøyd med utviklingen av økonomien min denne måneden også.

Det er viktig å holde fokus på ting en er fornøyd med; blant annet fordi om en ikke gjør det er det fort gjort å falle vekk fra den gode utviklingen (sånn er i alle fall jeg…).

Hvilken del av økonomien din er du fornøyd med?