Våren er her – det snør…

Der jeg bor hadde vi dugnad ute på lørdag, og i går kveld kom det snø… Det snødde noe i dag morges også, men det er heldigvis ikke mye som er blitt liggende og det smelter nå sakte og sikkert bort.

Været i Norge føles noen ganger som om det er for spesielt interesserte. Jeg er kanskje ikke så interessert, men  likevel fascinert av det hver gang. Vinterens siste krampetrekning er forhåpentligvis over for denne gang.

Våren er på vei – med hagearbeid, litt solbrenthet og varme fra sola.

Takk for at du leser.

Dette er slutten…

I dag er slutten her – slutten på påsken altså. Andre påskedag og jeg har nettopp innsett at jeg ikke pyntet til påske, men da slipper jeg jo også å rydde vekk pynten.

Jeg håper at du har hatt en fin påske; litt fri, litt sosial omgang (med passende distanse), god mat og masse frisk luft. Pyntet du til påsken i år så du nå må rydde det vekk igjen?

Neste “store” ting vil kanskje noen si er fridagene i mai og sommeren, men jeg gleder meg mest nå til siste frostnatten er over så jeg kan begynne å plante litt ute. Ulike blomster, paprika, tomater, rødbeter og masse mer – som jeg ikke egentlig har nok plass til…

Resten av påsken (så, i dag) skal jeg nyte fridagen; lese litt i hagebøker, sitte ute om det blir varmt nok i sola (nekter å risikere forkjølelse) og lage noe godt til middag (laks og fløtegratinerte poteter kanskje?).

Takk for at du leser.

Levert!

Ja, jeg vet det er påske og at mange (forhåpentligvis) koser seg med fint vær og frisk luft. Det har jeg også gjort denne påsken.

Noe annet jeg har gjort i påsken er å sjekke skattemeldingen min. Det er alltid litt spennende å se om jeg får igjen noe eller om jeg må betale. Tendensen for meg er at jeg har fått igjen penger, men jeg er alltid spent likevel.

Å finne frem alle papirer og finne alle tall jeg skal sjekke tar alltid litt tid – det er jo så mange steder det kan være. Heldigvis er det mye som er digitalt som ligger der det skal ligge, noe som i alle fall jeg syns gjør det enklere.

I år ble skattemeldingen en liten nedtur for meg. Jeg sjekket alle tallene og leverte. Så gjorde jeg den siste biten med en gang så jeg ikke skulle risikere å glemme det. Tross alt er faktisk en av mine prioriteringer med økonomien å betale regninger i tide. Så siden jeg fikk restskatt betalte jeg den like godt med en gang så jeg ikke trenger å tenke mer på den (det var lite nok til at jeg hadde de ekstra pengene og muligheten til å gjøre det).

Så, skattemeldingen er sjekket, levert og restskatten er betalt.

Nå er det på tide å nyte resten av påsken.

Takk for at du leser.