Det føles litt utrolig…

I over en måned har jeg jobbet på. Hver eneste dag (om jeg ikke husker helt feil?). Stort sett mange timer hver dag.

 

Selvfølgelig har jeg ryddet, vasket og pakket for å få huset klart til flytting. Det er helt utrolig hvor mye ting det egentlig har vært i huset mitt. Jeg mener, jeg visste det var fullt, men likevel?

Uansett, det er noe jeg ikke er ferdig med, så hvor utrolig det vil føles til slutt er jeg faktisk ikke sikker på. Noe jeg derimot nå vet hvor utrolig det føles er noe annet. Noe jeg har jobbet med siden 28. juni.

Riktignok ble jeg ferdig i går, men det var også mye annet som skjedde i går.

Det jeg ble ferdig med var ullpleddet mitt. Et nydelig pledd strikket i Drops Fabel Long Print i fargen 917 (eller Havdyp som det står på nettsidene). Jeg hadde regnet meg frem til at jeg ville trenge 14 nøster, så jeg hadde kjøpt 16 for å være på den sikre siden.

Målet var et pledd som var 90 x 120 cm. Vel, jeg traff ikke helt på målene, men nærme nok tenker jeg. Resultatet var nemlig 104 x 132 cm og jeg brukte bare 13 nøster! Så istedefor å ha igjen to nøster (som er perfekt mengde til et par sokker), sitter jeg nå igjen med tre nøster. Neste utfordringer blir dermed hva jeg skal gjøre med det siste nøste som ikke vil inngå i hverken pleddet eller sokkeparet (sokkene har jeg allerede startet på…)?

Jeg har pakket vekk en del av garnet mitt som en del av flytteforberedelsen, men jeg har også lagt av en del garn så jeg har noe tilgjengelig. På den annen side, med tanke på hvor mye jeg koste meg med å strikke dette pleddet er jeg nesten fristet til å kjøpe mer garn og strikket et pledd til…. Det blir den drøm så nok må vente en god stund – jeg har nok garn til å strikke mye og dessuten har jeg ikke noe sted å bo fra 1. september så da ville det ikke vært smart å investere i enda mer garn jeg ikke har plass til…

Er jeg i ferd med å bli svindlet??

Jeg har (endelig) begynt å legge ut ting til salgs via Facebook Marketplace. De postene deler jeg i tillegg i det jeg regner for passende grupper for å få flest muligheter.

Tross alt har jeg solgt huset, men jeg har (foreløpig) ikke noe nytt sted å flytte så det er på tide å kvitte seg med møbler og ting. Dette (selge ting på nettet) er ganske nytt for min del, så jeg blir litt usikker på hvordan jeg skal forholde meg til de fremmede menneskene (jeg satser på at de i det minste er mennesker og ikke bot’er…).

Nå har jeg fått svar på et par ting, men svarene er urovekkende like.

Derfor lurer jeg på om jeg er i ferd med å bli forsøkt svindlet? Er det noen som har gjort dette som kanskje kan hjelpe meg med noen tips og triks?

To-åringen er klar!

I fjor sådde jeg paprika. De grodde, fikk frukt jeg spiste og levde et greit nok liv (selv om de nok helst ville ønsket seg en større potte…).

Gjennom vinteren ble potten med paprikaene stående sammen med andre grønne inneplanter så jeg vannet den også automatisk. Når det nærmet seg våren tenkte jeg at jeg fikk vel endelig suse meg til å å kaste den, men da var det begynt å komme nye blader på den ene av plantene (de to andre var fullstendig døde).

Så nå har jeg en paprikaplante som i år er to-åring og den har endelig blitt klar med paprika nummer to av året.

Den jobber hardt med paprika nummer tre, men den har en litt mer pussig fasong og vil nok ta lang tid før den er klar. Om den klarer seg en vinter til å den litt for lille potten aner jeg ikke, men jeg vet heller ikke om det ville vært noen god ide å potte om nå som den er midt i vekstsesongen…

Hva tenker du? Burde jeg ta sjansen og potte om så den får større potte eller burde jeg bare la den være til den er ferdig med årets produksjon?

Blomster som sår seg selv i blomsterbedet

I fjor sådde jeg løvemunn i blomsterbedet – en nydelige blomst som også holder lenge om du klipper den av og setter den i en blomstervase. De kommer i mange farger og insektene elsker dem.

Løvemunnen jeg hadde for et par år siden kjøpte jeg. Den var mørk lilla og når den var avblomstret på høsten så tok jeg frø av den. I fjor sådde jeg en del av de frøene og den kom opp med flere ulike farger. Jeg sparte en del av de frøene også, men i år rakk jeg aldri å så noen.

Heldigvis er løvemunn en plante som vet hvordan den skal holde seg i livet. Like enkelt som å ta vare på frø er det å bare la de være. Riktignok ble de sådd veldig tett i år siden de gjorde det selv, så det er begrenset hvor mye som kommer (dessuten er det noe som spiser på dem…det hjelper ikke akkurat med groingen for å si det sånn…). Ringblomsten har også sådd noen av seg selv for å prøve å overleve.

Jeg flyttet et par av dem til et annet bed og der har de bedre plass og det er veldig tydelig at de liker livet bedre enn de som står supertett og dessuten blir spist på.

Når de plantes tett så ser det nesten ut som om den kommer med to ulike farger på samme plante, men det er to planter – en rosa og en dyp lilla ser det ut til å bli.

Jeg er veldig spent på hvor mørk den dype fargen er og det vil jeg finne ut av når den endelig slår ut i blomst.

Ledningsrot…

Opprydding tar tid – spesielt når jeg kommer over ting jeg ikke vet hva er… Diverse ledninger jeg ikke aner hva brukes til eller hva de hører til. Hva gjør en med sånt lissom??

Et kaos midt i alt det andre kaoset jeg har om dagen. Innrømmer at jeg begynner å bli litt sliten av kaos nå.

Burde jeg bare kaste alle ledningene? De har tross alt bare eksistert i en skuff veldig lenge (hvor lenge er det ingen som vet…maks rett over ti år for det er så lenge jeg har bodd her…). Tydeligvis har jeg ikke hatt behov for dem i alle fall. Hvordan kan en finne ut av hva ledningene er ment til?

Hadde jeg hatt god lagringsplass ville jeg ikke tenkt over det engang, men bare puttet dem i en eske og latt de være. Nå derimot, er plass stadig vanskeligere og jeg må ta avgjørelser – aller helst kvitte meg med mest mulig. Avgjørelsen burde på en måte helst vippe til den siden som sier: kast. Da vil i det minste neste spørsmål bli enklere: hva slags avfall regnes ledninger som?

Hvor er mitt nye hus?

Jeg begynner å få dårlig tid føler jeg. Kanskje ikke så rart egentlig…

Huset jeg bor i er solgt og overtakelse er 1. september. Så nå om dagen er det rydding, pakking og vaskingen har så vidt startet. Å få solgt en del ting har jeg bare så vidt startet med, men foreløpig går salget dårlig.

Mesteparten av møblene har jeg tenkt til å selge, men er litt i stuss på hva som vil fungere best. Enn så lenge har jeg lagt ut et par ting på Facebook, men har ikke best lykke enn så lenge i alle fall. Kan det ha noe med at det er juli og folk er i feriemodus?

Noe som har begynt å gjøre meg litt stresset (og stresset blir litt mer for hver dag som går) er å finne et nytt sted å bo… For det har jeg ikke foreløpig. På den lyse siden: jeg har i det minste fått finansieringsbevis fra banken, så sånn sett er det muligheter. Utfordringen er at det er begrenset med hvor mye som legges ut for salg av boliger i juli. Den biten vil bedre seg i august, men med tanke på at jeg må være ute 1. september… Mulig det blir mer spenning enn jeg skulle ønske med akkurat den biten…

Hvor jeg ønsker å bo er det flere som har spurt meg om og jeg er ikke helt sikker. Absolutt sør for Lillehammer, men helst sør for Gjøvik/Hamar. Vest for Oslo. Øst for Kristiansand. Helst ikke høyere enn kanskje 300 meter over havet. Landlig. Et sted hvor jeg har mulighet til å få meg en jobb. Nok plass til å ha en stor kjøkkenhage (men aller helst et småbruk så det er plass til dyr – og gjerne litt skog – jeg liker å hogge ved – og det varmer godt om vinteren).

Alt dette burde ikke være så fryktelig vanskelig tenker kanskje noen, men jeg er alene og pris er en faktor… Så hvor mitt nye hjem er vet jeg foreløpig ikke (vet du om noe – så rop ut!), men jeg håper inderlig at jeg finner det snart…Bilen min er ikke akkurat stor nok til å bo i (dessuten – hvis en bor i bilen – hvor går en på do??).

Fra kaos til noe bedre?

Nå som jeg rydder meg gjennom alle tingene mine fordi jeg skal flytte har jeg innsett flere ting. En av tingene er hvor mye jeg faktisk har (jøss, et hus med tre soverom har blitt fyllt opp over ti år – hvem ville trodd?).

Jeg har alltid vært en samler av det meste, og ark med diverse alt mulig på har vært en av de utallige tingene. Alle disse arkene har selvfølgelig blitt satt i permer og når det har vært fullt har jeg kjøpt nye permer. Det virket som en god ide på tidspunktet jeg gjorde det, men nå kan jeg trygt si at det ikke nødvendigvis var det beste valget.

Fordelen nå var at jeg kunne gå fra kaoset med flere farger, hull på ryggen i ulik høye og ulike merker til at alle nå (som ikke allerede er pakket bort for de aner jeg ikke hva var) er like.

Dette er det flere fordeler med. Det rett og slett ser bedre ut når alle er like, og med tanke på hvor mye jeg har kastet er det så utrolig mange færre permer totalt sett – noe er er utrolig herlig.

Nå som jeg har gått gjennom alt er neste skritt og pakke det ned (burde sikkert rette så det står riktig på ryggen på alle permene, men det er ikke værre enn å bare åpne permene og se…).

Heldigvis er dermed nok en steg i pakkingen av huset tatt, for det er absolutt mange nok igjen… ønsk meg lykke til?

For en generaltabbe!!

Jeg er for tiden i flyttemodus. Eller, pakkemodus er vel mest riktig enn så lenge. Salgsmodus har for så vidt også startet (dårlig avsetning foreløpig – noen som har tips??). Vaskemodus må vente litt til da det er mye ting i veien…

Hvor jeg skal flytte er fremdeles uvisst da jeg foreløpig ikke har klart å finne noe nytt. Noe som nærmer seg stadig mer upraktisk. Om jeg ikke finner noe sted å flytte blir jeg nemlig hus- og hjemløs 1. september… HJELP!!

Dagens generaltabbe er i forbindelse med pakkingen – som foreløpig har gått veldig bra. Har fremdeles en del ting igjen å pakke, men jeg skal tross alt være her i rett over en måned til.

Jeg har flatpakkede esker jeg teiper opp så de kan fylles. Generaltabben består i at jeg plutselig var tom for teip…og det er søndag…. Yikes!

På den annen side, jeg har strikketøy, tekopp og det er sol og fint vær. Så kanskje jeg burde bruke denne ufrivillige pakkepausen til å gjøre litt hagearbeid, gå en tur eller i det minste sette meg ut med tekoppen? (ikke ta med strikketøyet ut i sola for jeg holder på med et ullteppe og jeg er kommet til nøste nummer 11 så det begynner å bli god størrelse på det…)

Søndagsbamse?

Noen ganger trenger vi alle en kos. Om du bor samme med andre så er kanskje de tilgjengelig for en kos eller to?

For de av oss som bor alene er det ikke alltid like enkelt – vet ikke helt hva naboen hadde sagt om jeg plutselig banket på døra og spurte om jeg kunne få en kos?

Mulig det er derfor jeg innimellom liker å krølle meg sammen med et mykt pledd. En bamse eller to er heller ikke å forakte.

Nå som jeg er voksen er det ikke alle bamser som passer like bra. For eksempel er disse som jeg har lagt ut til salgs litt for små til mitt bruk. (facebook-gruppen: Kjøpe – Selge – Bytte – Gis bort – Sandefjord – Forresten – noen som vet hvordan jeg linker direkte til den spesifikke salgsposten i en facebookgruppe??)

Heldigvis har jeg et par som er større og den største passer perfekt som søndagsbamse jeg kan klemme på.

Har du mennesker å klemme på når du har behov for det eller tyr du noen ganger til en bamse? Har forresten hørt at både hunder, katter og andre dyr kan fungere bra også 😊

Skolestart snart?

For de som har søkt høyere utdanning er svarene gitt. Om en kom inn eller ikke, kanskje en må søke restplass om det er noe som frister. Har du ikke søkt skoleplass i det hele tatt er det likevel mulig å søke på restplasser om det skulle friste.

Jeg er en av de heldige. Med tanke på at jeg kun søkte på ett studie, følte jeg at jeg hadde flaks siden jeg faktisk kom inn.

Betyr det at alle utfordringer er borte? Absolutt ikke, det medfører faktisk flere utfordringer enn det løser.

Akkurat når jeg starter på skole vet jeg foreløpig ikke, men jeg satser på at jeg får greie på det etterhvert. Uansett så gleder jeg meg samtidig som jeg også er ganske nervøs fordi det er så mye usikkert om dagen.

Fra 1. september har jeg ikke lenger noe sted å bo siden jeg har solgt huset mitt. Når jeg starter på skole vil, så vidt jeg kan forstå, dapengene mine stoppe – så da vil jeg heller ikke ha noen penger. Så hvor jeg skal gjøre av meg og hvordan jeg skal tjene penger er foreløpig uvisst, men det meste ordner seg??