Ferskt fra pinnene

Er det noe jeg koser meg med om dagen så er det strikking. Bruke opp litt garn og lage praktiske ting samtidig? Ja takk, begge deler – vi har vel alle litt Ole Brumm i oss?

Garnet er ikke nytt (mesteparten av garnet jeg har er mange år gammelt…), så selv om en fremdeles kan få tak i garnet – ser det ikke ut til at fargen er i salg lenger. Så når jeg bare hadde to nøster var det begrenset med hva jeg kunne lage. Så hva passer godt til en mindre mengde garn? Pulsvarmere! Den eneste ulempen med dette er at jeg ikke fikk brukt opp begge nøstene – så nå har jeg 43 gram igjen av garnet i fargen jeg ikke kan få tak av mer i og det aner jeg ikke hva jeg skal bruke til.

Mønsteret fant jeg hos Drops design (de har så mange gratis mønster at det er helt fantastisk!) – og siden jeg hadde garnet mønsteret faktisk er lagd for (noe som føltes smått utrolig) tenkte jeg hvorfor ikke? Som tenkt, så gjort – så et par lilla pulsvarmere – som er myke, varme, ikke klør og ser pene ut, er nå klare.

Krisestemning?

Å våkne opp med vondt i halsen og vite at jeg er tom for honning? Føles litt som en krise. Grunnen er enkel – om jeg har vondt i halsen er det te med honning som gjelder. Er det en egentlig krise? Nei, men som sagt kan det fort føles litt sånn. Heldigvis åpner butikken klokka åtte, så nå er det bare å tusle avgårde så jeg kan få kjøpt litt honning.

Kunne jeg gått bittelitt tidligere så jeg var der i det de åpnet dørene? Ja, men å stresse når jeg ikke må er ikke helt min greie. Dessuten tror jeg ikke stress er bra for helsen – eller vondt i halsen for den saks skyld. Så da blir det litt senere når jeg har brukt litt av morgenen til å suse rundt (og skrive her – burde sikkert gått på butikken først…).

Uansett, jeg håper du har en fin morgen uten noen slags kriser! 🙂

Sortering på middels nivå

Jeg klarte ikke å dy meg; jeg hadde gavekort på Norli og jeg hadde igjen penger fra julegave – så jeg gav meg selv en “trøstegave” siden jeg nå er arbeidsløs. Nytt puslespill! Hele 3.000 brikker så dette vil ta en god stund å legge. Dessuten; sortering er alltid et aber første gang jeg legger et puslespill. Hvilke farger er det egentlig lurt å sortere ut? Jeg mener – kanten (og de fire hjørnene) sier seg selv, men resten? Må jo bli kjent med bildet før det kan sorteres noe særlig. Syns jeg i alle fall. Så første sortering blir enten dårlig eller middels. En god førstesortering tror jeg aldri jeg har klart, men en gang må bli den første?

Sortering av andre ting i livet kan variere mye, men første gangen er (nesten) alltid den vanskeligste uansett hva det gjelder syns nå jeg. Skjønt, jeg har mer problemer med å finne et hus å kjøpe nå enn jeg hadde første gangen. Mulig jeg er litt i overkant selektiv blitt, men der fortsetter jeg å krysse fingrene – kanskje finner jeg et småbruk av middels sortering som passer meg perfekt snart? Det er lov å drømme seg bort – samtidig som en jobber mot målet en ønsker å oppnå. Enten det er å pusle ferdig et nettopp åpnet puslespill, finne en god jobb, eller andre målsetninger.

Første arbeidsdag uten jobb

Teknisk sett har jeg ikke hatt jobb nå siden tirsdag forrige uke, men forrige uke var også vinterferieuken. Fordi arbeidstiden min var lagt på en måte som fulgte skoleåret ville jeg hadde vinterferie i forrige uke – så den uken føltes ikke halvt om halvt med vinterferie og så arbeidsløs. Forrige uke føltes bare som en vanlig vinterferie. Denne uken derimot – er virkelig første uken som arbeidsledig.

Så hva skal jeg gjøre nå? Vel, prøve å finne ut av hva jeg vil (Karrieresenter – here I come!) – det er det viktigste. Jeg har meldt meg arbeidsledig hos NAV – så nå er det bare å vente fem uker på svar for å se om jeg får arbeidsledighetspenger? Det NAV-systemet er lett å bli forvirret av – og jeg føler ikke at jeg har dårlig leseforståelse – så jeg begynner jo å lure litt på hva de egentlig forventer av folk noen ganger?

Uansett; nå som jeg ikke har rutinen fra jobb lenger får jeg lage meg min egen rutine. Tross alt så liker jeg rutiner, jeg må bare finne noen jeg liker godt og som gjør at jeg får mest mulig fornuftig ut av dagen. Det er en fordel med å være uten jobb – jeg slipper å bli skremt livet av når vekkeklokken skremmer meg ut av søvnen på morgenen…så i dag våknet jeg og stod opp omtrent halv syv – så om dette forsetter blir det bra!

Enten du har en jobb å gå til eller ikke av ulike grunner, håper jeg du får en fin dag i dag!

Veldedighet + strikking = godfølelsen

Min mor er i en strikkegruppe og noe av det de gjør er å strikke babytepper til sykehuset. Jeg hadde aldri strikket babyteppe før – og det var så vanskelig å velge hva jeg skulle strikke av eget garn – så jeg sa jeg kunne strikke et teppe jeg også. Hvorfor ikke lissom? Jeg liker å strikke – og jeg kunne bidra med noe positivt samtidig.

Så jeg fikk garn og har brukt tid på å strikke. Det ble større og tyngre enn jeg forventet at det ville bli, men jeg fulgte målene jeg hadde fått oppgitt så godt jeg kunne. Målene skulle være 75 x 90 cm – og det jeg har lagd ble omtrent så stort.

Garnet er mykt og godt så jeg håper den som ender opp med teppet blir fornøyd!

En latterlig første innveiing!

Endelig er første innveiing foretatt. Hadde jeg vært mer gjennomtenkt i slankeprosjektet hadde innveiingen vært foretatt for flere uker siden – når jeg egentlig startet på prosjektet. Til mitt forsvar har jeg aldri slanket meg før så jeg har aldri tenkt over hvor mye jobb det (tydeligvis) er. Uansett, nå er første innveiing foretatt og jeg begynte bare å le når jeg først regnet sammen sluttresultatet. Jeg mener, jeg visste det var en del og jeg har bare fokusert på en liten del av garnet jeg har. Ullgarnet står i sentrum og det skal det få gjøre ut mars-måned i alle fall.

Ulempen nå er at jeg har fått vondt på toppen (?) av håndleddet – altså delen ved håndbaken og strikkingen må derfor enten få helt litt pause eller være forsiktig og saktegående. Om det er all strikkingen som er syndebukken aner jeg ikke – kan sikkert være andre ting også (puslespill, oppvask, vasking av hus – det er mange muligheter). Resultatet er uansett det samme, jeg har vondt og strikking må ha en liten pause (dessverre).

Så den ene pause-hobbyen min ble dermed første innveiing av ullgarnet mitt. Jeg har annet garn også: bomullsgarn, syntetisk garn, diverse garn jeg ikke aner hva er, broderigarn og vevgarn – ikke noe av det er tellt med i denne omgangen. Heldigvis? For når jeg så det endelige tallet begynte jeg som sagt bare å le…

Om jeg kan trekke fra noe på grunn av magebåndene vet jeg ikke, men ullgarnets startvekt ved første innveiing er 4.286 gram – altså nesten 4,3 kg!! Det tilsvarer nesten 86 fulle nøster… Det er mye av garnet som er mellom 20 og 45 gram – hva lager man av det lissom når det er lite som likt??

Bare nesten to måneder…

Til jul i fjor – guri, det høres lenge siden ut – fikk jeg et puslespill. En skulle tro at jeg ville blitt ferdig med det mye tidligere – til tross for at det har hele 2.000 brikker. Noen ganger tar ting tid, men nå er jeg faktisk ferdig med det. At jeg har filmet prosessen og lagt det ut på youtubekanalen min har gjort at det har tatt ekstra lang tid. På den annen side – jeg har tross alt jobbet, strikket mye og gjort andre ting også enn bare å pusle puslespill så det er kanskje ikke så rart at det har tatt nesten to måneder?

Ikke vet jeg, vi pusler alle i ulikt tempo. Min mening er at det viktigste er å trives med det – og det har jeg absolutt gjort. Bortsett fra kanten – noe som vanligvis er ganske greit å gjøre. Kanten føltes litt som en krise til tider – rett og slett fordi det var så mye av omtrent helt like brikker så å finne hvem som faktisk passet sammen var et overraskende langtekkelig prosjekt. Heldigvis ble kanten ferdig og jeg kunne nyte resten. Nå er jeg ferdig så neste (og siste del) blir å pakke det sammen igjen. Jeg gjør nemlig det, tar puslespillene fra hverandre, legger de i poser og tilbake i esken igjen så jeg kan pusle de ved en senere anledning.

Puslespillet er fra Schmidt og tittelen er House of four seasons. Visste du forresten det? at de fleste puslespill har titler?

Perfekt slankeprosjekt!

Jeg har startet slankeprosjekt! Tenkte aldri over at innveiing burde være med i prosjektet, men føler likevel at jeg har startet bra. Har heller ingen helt spesifikk startdato, men har holdt på kanskje i en måned eller noe? At jeg heller ikke har ført i pennen (eller rettere sagt – på bloggen) hvordan utviklingen går – vel, forbedringspotensialet er stort.

Inspirert av Strikkekjerring har jeg lyst til å foreta innveiing, men det skjer ikke i kveld – kanskje i løpet av helgen?

Uansett, et perfekt slankeprosjekt (som hadde meg bekymret en liten stund) var pulsvarmere. Jeg hadde ett nøste av BabySilk fra Du store alpakka og mønsteret fra Drops (drops 86-3 modell nr z-165) påstod at 50 gram skulle være nok. Fargen er forresten 324 – men jeg er ikke sikker på om garnet er å få tak i lenger? Det består av 80% babyalpakka og 20% silke – så det er utrolig mykt. Når jeg var ferdig med første pulsvarmere veide jeg den – akkurat 25 gram – dette blir perfekt tenkte jeg – tok den ferdige pulsvarmeren av vekta og la på garnet som var igjen…24 gram – tydeligvis hadde dette 50 grams garnnøste minsket til 49 gram ved å ligge veldig lenge? eller kanskje det bare hadde vært 49 gram i utgangspunktet? Så på slutten av nummer to strikket jeg bittelitt strammere – og tror du ikke at det akkurat ble nok (uten at det merkes i det hele tatt at jeg var litt nervøs for garnmengden på slutten).

Strikket forresten disse på pinne 3,5 mm og de ble ca 20 cm lange. Eneste ulempen nå er at jeg allerede har flere par pulsvarmere og trenger egentlig ikke flere…så om noen har lyst til å kjøpe et par nystrikkede pulsvarmere av meg – skrik ut 🙂

Våren er avlyst, vinteren tok over…

Våknet tidlig i dag – først i 4-tiden (da stod jeg ikke opp for å si det sånn…) – syns jeg kjente igjen lydene fra utsiden, men sovnet igjen. Da jeg våknet igjen litt over seks, tenkte jeg like godt at jeg kunne stå opp og det var da jeg så det: alt det hvite. Verden var blitt hvit i løpet av natten og det var brøytebilen jeg hørte i 4-tiden. Fremdeles er verden hvit: tåke som gjør sikten dårligere, bakken er hvit – det gjør verden lysere, og snøen som ikke daler pent, men som blir blåst fuktig sidelengs og etterhvert lander på bakken. Fritt for å slippe å gå tur ute i dag (noe som egentlig er litt ergelig – nå hadde jeg rukket å gå tur tre dager på rad).

Heldigvis for meg hadde jeg vinterferie i starten av uken, nå er jeg riktignok arbeidsløs – noe som absolutt er mindre heldig, men jeg slipper i det minste ut i dette været. Ingenting er så galt at det ikke er godt for noe… så i dag blir det strikking (som alle andre dager), puslespill og filming – litt vasking også (når jeg blir rik så vil jeg ha vaskehjelp…).

Håper du får en behagelig dag!

Offisielt arbeidsløs

Nå er det offisielt: jeg er arbeidsløs. Arbeidsgiver måtte spare penger og kutte stillinger og dessverre var min stilling en av de som ble kuttet. Så fra å være ansatt har jeg nå fått en ny rolle: arbeidsledig. Dette er en rolle jeg ikke har hatt før – først gikk jeg i barnehagen, så på barne- og ungdomsskolen og videregående – etter en sommerferie var det å starte å jobbe – og siden har jeg gjort det (jobbet altså). Så dette er noe helt nytt.

Kan innrømme at jeg en stund har hatt lyst til å prøve noe nytt, men arbeidsledig var ikke akkurat det jeg tenkte å teste… Skjønt, jeg er jo ikke sikker på hva jeg lyst til å teste – så dette er usikkerhetstesten?

Jeg vet det finnes utallige ulike jobber, men jeg vet jo ikke hva de er og hva de består i så å skulle søke opp informasjon er ikke enkelt. Så hva har jeg lyst til? Litt mennesker, men ikke for mange. Kontor og logistikk kanskje? Noe hvor jeg kan bruke hue, men kanskje også litt praktiske oppgaver? Gjerne noe med faste oppgaver, men ikke for faste arbeidstider (jeg er lei av å føle som å få hjerteinfarkt hver gang vekkeklokka ringer om morgenen…hjertet løper løpskt når jeg blir skremt ut av søvnen på den måten og det tar så mange timer å roe det ned igjen at noen ganger føles det som om hele dagen er ødelagt). Flere har faktisk foreslått at jeg burde starte opp for meg selv, men dessverre har ingen foreslått hva jeg faktisk skal gjøre… (tips mottas med takk!?)

Uansett, jeg må finne noe å gjøre som gir meg en inntekt jeg kan leve med…