De vokser og koser seg

Er det noe jeg liker godt er det å se at ting spirer og gror, og nå er vi over på voksestadiet.

Jeg er usikker på hva jeg skal bruke basilikumen på, men det nærmer seg tiden for at jeg kan starte å spise av den ene salaten i alle fall. Elsker den typen bladsalat, så dette har jeg sett frem til lenge!

Den salaten som er til høyre i dette bildet derimot, ser det ikke ut som kommer til å bli noe å spise. Tynn, stranten, rett og slett misfornøyd. Karsen til venstre i bildet burde jeg kanskje ha spist opp allerede, men alt til sin tid. De to i midten vet jeg kommer til å ta lang tid, det er nemlig paprika. Håpet mitt med de to er at når de blir større og jeg har pottet de om et par ganger, så vil det være varmt nok ute til at de kan bo ute og etterhvert produsere paprika.

Langtidsplanlegging er en greie når jeg gror spiselige ting for så vidt jeg vet har paprika en grotid på 120 dager…

Jeg håper du har en fin søndag og takk for at du leser!

Siste helgen i januar

Reklame | Outnorth

Det er siste helgen i januar, så de fleste har kanskje gitt opp nyttårsforsettene sine (de som satte seg forsetter i alle fall). For resten av oss som enten ikke gjør det i det hele tatt, eller som setter oss mål – hvordan går det etter en måned?

Ett av mine store mål er småbruk – ikke kommet noe sted med det målet foreløpig, men det er også ganske stort så det vil uansett ta tid. For å komme noe sted med det trenger jeg mer penger, så jeg gjør så godt jeg kan med å bruke minst mulig (og noen ganger legger jeg ved linker du kan klikke på nederst i blogginnlegg – som i dette).

Jeg har vært litt ute, når det er sol og kaldt, så fornøyd med det.

Satte jeg meg egentlig andre mål? Det er jo noe av utfordringen – bare det å huske hvilke mål en egentlig har satt seg. Jeg får kanskje se mer på det så jeg kan minne meg selv på målene mine.

Takk for at du leser!

Hverdagshansker//Hverdagsryggsekker Rød//Women’s Jacket langermede//Backpack friluftsryggsekker Sort

Hva har du gjort i dag?

Jeg håper du har hatt en fin dag!

Om du skal være sosial i kveld og resten av helgen håper jeg du husker å holde god nok avstand. Gjør noe du liker, noe du koser deg med, noe som gir deg energi, noe som får deg til å smile og le.

Før det ble mørkt i dag, rakk jeg å gå en liten tur ute i kulda. Så lenge jeg har på nok klær så jeg holder varmen, er det en god følelse av frihet og natur og frisk luft. Må innrømme at jeg foretrekker å gå mens det fremdeles er lyst ute, spesielt nå om vinteren. Får sett naturen best da.

Den magiske, fantastiske naturen – vi må passe på så vi beholder mest mulig av den – det er godt for både sjelen og klimaet.

Takk for at du leser!

Har tatt meg vann over hodet

Ikke like bokstavelig som på bildet, men jeg har ikke puslet på en stund. Så å begynne på et av de største puslespillene jeg har var kanskje ikke det mest gjennomtenkte…

Et sjørøverkart på 3.000 brikker. Jeg har puslet dette en gang før, men det er flere år siden. Som vanlig er det alltid et prosjekt bare det å finne flest mulig av kantbrikken. Grunnen til at jeg pusler kanten først (eller, mesteparten av den i alle fall), er at det gir meg en ide både hvor stort det faktisk blir, men også hvor de ulike elementene omtrent hører hjemme.

Takk for at du leser. Pusler du puslespill noen ganger?

Uten mobil?

Lenge var jeg veldig avhengig av mobilen og sjekket den sikkert hvert tiende minutt – ikke veldig praktisk for å si det sånn.

Når jeg går tur, pleier jeg å la mobilen være hjemme så jeg ikke blir fristet til å se på den til stadighet. Ulempen er at jeg heller ikke pleier å drasse rundt på kameraet mitt, så det blir lite bilder når jeg går tur. Senest i dag var det mange bra bildemuligheter på min lille gåtur, men uten mobil eller kamera blir det lite bilder.

Andre ganger jeg er glad for at jeg ikke er avhengig av mobilen var for eksempel i jula – jeg tilbrakte tid med mine foreldre og min mormor uten å bli distrahert. Å nyte tiden vi har med andre mennesker er noe som noen ganger føles som om det er i ferd med å forsvinne.

Misforstå meg rett: jeg elsker å ha en mobil med internett, men jeg liker også å kunne legge den vekk og være i øyeblikket med andre mennesker.

Husker du å legge vekk mobilen og kun være sammen med andre mennesker noen ganger?

Brannvarsleren!!

Jeg bor i et borettslag hvor det en gang i året tas en livsviktig sjekk.

Brannslukningsapparatet sjekkes og brannvarslerne (eller heter det egentlig røykvarslere?) får nye batterier. Vi hadde fått beskjed, men jeg skvatt når det ringte på døren fordi jeg hadde helt glemt at det var i dag. Heldigvis var jeg hjemme…

Så nå har røykvarslerne (eller er det brannvarslerne?) fått nye batterier og jeg kan fortsette å sove trygt om natten.

Takk for at du leser!

Hvor nytt er batteriet i din(e) røykvarslere?

Er det dødelig?

Jeg har mange planter og de overlever enten omtrent alt, eller så dør de et par uker etter at jeg har fått tak i dem. Paraplyplanten min, som jeg har hatt i flere år, har i det siste begynt å miste blader og jeg skjønner ikke hvorfor.

Det er noe nytt den har begynt med og det bekymrer meg. Jeg vil jo ikke at den skal dø, så hvor mye av bladene kan den miste før det er dødelig?

Skjønt, den har foreløpig mange blader igjen å ta av – heldigvis. Kanskje den er lei mørketiden? Den har riktignok ikke klaget over det før, men en gang er den første for alt.

Takk for at du leser (og om du har tips til hvordan jeg kan hjelpe planten min, kan du gjerne skrive dem i kommentarfeltet nedenfor).

En hyggelig overraskelse

Jeg elsker å se vekster spire og gro, men jeg er noen ganger litt utålmodig.

Derfor trodde jeg at paprikaene jeg hadde sådd ikke ville komme så jeg sådde et par frø til. Dagen etter så jeg det; de to paprikafrøene jeg hadde gitt opp var på vei opp av jorda… Absolutt en hyggelig overraskelse etter min mening.

Så da har jeg lært det; disse paprikaene bruker to uker før de spirer (og jeg må slutte å være utålmodig). Om de overlever og om de andre to kommer til å spire vet jeg ikke, men det er alltid spennende å følge med.

Basilikumen blir stadig større – så jeg har satt på en arm så de ikke skulle kose helt med lyset. Vet ikke helt hva bladsalaten mener om det, men jeg har en følelse av at den kan komme til å strekke seg litt. Spesielt den yngste – det er halvannen ukes forskjell på dem.

Tenker dessuten at bladsalatene, selv om de startet fint i Click & Grow, så tror jeg at de ikke kommer til å ha plass til røttene sine lenge. Veldig usikker på hvor lenge jeg kan ha dem der før jeg er nødt til å plante dem om. Siden jeg ikke har andre vekstlys, funderer jeg veldig på hva jeg skal gjøre og hvordan det vil gå med dem. Tips tas imot med takk!

Enn så lenge nyter jeg i alle fall at det spirer og gror på kjøkkenet mitt.

Takk for at du leser.

Holder varmen med nytt sjal

Jeg vet ikke med deg, men jeg blir ofte fort kald og fryser om vinteren. Så hvordan holde på varmen?

Varme klær – dette tenker jeg at burde være en selvfølge. Utrolig mange sverger til ull i diverse varianter, men jeg syns generelt at ull klør. Ullsokker derimot, de har jeg utenpå et par bomullssokker så de elsker jeg. Jeg har strikket mange par, men sliter de også ut etterhvert. Om du bare er litt grøssen er mitt “nye” triks å slenge et sjal over skuldrene – utrolig hvor stor forskjell det utgjør.

Så jeg heklet meg et trekantsjal – blått i garnet Drops Alpaca. To nøster ble brukt helt opp. Det er utrolig mykt og akkurat passe varmt. Jeg likte det så godt at jeg lagde ett til:

Samme garn, samme mengde, men et lilla rektangel i stedefor en trekant. Like mykt som det første. Begge to, selv om det er ullgarn, er såpass delikate at de passer over finere tøy også – i alle fall etter min mening.

Gå tur ute – selv om det er kaldt ute, er det bare å ta på seg nok klær. Klærne hjelper jo å holde på varmen, men ved å bevege deg får du opp blodomløpet – tross alt en grunn til at vi svetter om vi trener. Mye svette er ikke målet her, men å få opp varmen i kroppen.

Fyre opp i vedovnen – om du har det selvfølgelig. Jeg elsker varmen vedfyring gir – den er helt ulik strømfyring.

Kos deg med en tekopp mens du sitter under et mykt og varmt pledd.

Har du noe håndarbeid du koser deg med om dagen?

Takk for at du leser!

Er det min feil at vinteren forsvant?

Jeg har vært uten vintersko i flere år nå etter at de forrige ble utslitt. Så jeg har tuslet rundt med mine vanlige joggesko, noe som tidvis har vært en smule kaldt…

Har jeg lett nøye og masse etter noen nye jeg liker? Vel, ikke akkurat. Dermed var det litt flaks at jeg tilfeldig dro innom for å se om jeg kanskje kunne finne noen nye vintersko jeg likte. Jeg fant noen jeg ville ha, men måttte få tilsendt størrelsen min. Heldigvis for meg var det salg hos Eurosko, 30 % avslag, så de kostet meg kr 699,- De var dessuten i skinn – foretrekker det fremfor syntetisk.

Dagen jeg fant skoene var det kaldt og snøvær. Dagen jeg hentet skoene fra butikken derimot, var det nesten mildt ute – og det regnet – masse! Hva skjedde lissom??

Så nå som jeg endelig har vintersko så føles det ikke som vinter lenger… Jeg lover på tro og ære at jeg ikke hadde noe med været å gjøre! Det er ikke min feil – jeg har ikke makt nok til å styre været (selv om det noen ganger sikkert kunne vært kjekt. Bare tenk deg: om vinteren når det snør, så holder veiene seg alltid tørre og snøfrie – så ingen trenger å bekymre seg for å skli av veien fordi det er stålis eller underkjølt regn.).

Takk for at du leser!