Den månedlige pengesjekken

Noen ganger glemmer jeg det, men jeg prøver å sjekke hvordan tilstanden på økonomien min er den siste dagen hver måned. Hvor mye kom inn på konto i løpet av måneden? Hvor mye penger gikk til faste utgifter (også kalt regninger)? Hvor mye penger gikk til variable utgifter (mat, klær, bensin, og alt mulig annet)? Hvor mye sparte jeg i løpet av denne måneden? Jeg sjekker også lånene mine – studielån og boliglån er de jeg har. Kredittkortet får også en sjekk med hva som gjenstår så jeg kan få betalt det ned.

Før var jeg fornøyd når det var penger igjen på slutten av måneden, men etter at jeg begynte med en månedlig pengesjekk er jeg mer bevisst. Bevisst på hva jeg bruker penger på, hvor mye som faktisk går og hvor mye jeg har igjen. Nå har aldri jeg vært en som bruker penger jeg ikke har, men jeg føler likevel at med en slik sjekk har jeg mer kontroll. Dessuten er det gøy å se at sparekontoen øker og lånene minsker.

Å vite at jeg har en liten buffer i tilfelle noe skulle skje gjør at jeg sjeldent bekymrer meg for penger – noe jeg vet ikke er tilfellet for alle. Dessverre! Med det mener jeg ikke at alle nødvendigvis trenger å ha i overflod, men å slippe å bekymre seg for en høyere strømregning for eksempel, eller å vite at en har litt ekstra til julegaver og julemat – burde ikke bare være for noen. Jeg har ingen forslag til hva jeg kan gjøre for å hjelpe, men jeg tror at å ha en oversikt og litt kontroll er en start (skjønt, om det ikke kommer nok penger inn vil jeg tro det fort kan føles umulig).

Noe jeg har skrevet om før, og som jeg stadig tenker på, er hvordan en kan gjøre små (eller store?) ting for å få mer penger inn. Foreløpig har ikke jeg klart å få det til, men kanskje snart?

Hjemmelagd eller restaurant (evt. take out)?

Dagens spørsmål – hver dag et nytt spørsmål.  Noen morsomme, noen alvorlig, noen enkle, noen som kanskje får deg til å tenke.

Dagens spørsmål er:

Foretrekker du hjemmelagd middag eller spiser du helst på restaurant (eller velger du oftest take out)?

Jeg liker alle tre variantene av ulike grunner. Noen ganger er det deilig å spise på restaurant – andre både lager maten og rydder opp etterpå. Take out er fantastisk når en er sliten eller bare vil skravle med en venninne over et godt måltid uten å måtte bruke tid på å lage mat. Hjemmelagd – vel, når det kommer til min mors middager er det lite som overgår dem. Marinert kalkun, grønnsaker, poteter og saus. Egentlig alt hun lager som også har saus er vel favoritten…

Feil farge til fortsettelsen

Jeg har mye garn, men en del av det er ikke i fulle nøster lenger fordi jeg har brukt noe av det. Det kan skape problemer – sånn som nå. Jeg hadde startet å hekle på en juleløper og ble neste halvferdig (mangler en liten runde på tuppen). Siden jeg hadde mer rødt heklegarn tenkte jeg at selv om det ikke var på samme nøste ville det ikke være noe problem. Det er et problem.

Selv om det ser ganske likt ut på bildet, er det en tydelig fargeforskjell i virkeligheten. Desverre. Hadde jeg fremdeles hatt lappen for garnet jeg har brukt kunne jeg dratt til en butikk for å få et nytt garn med samme fargekode. Her er som du kanskje skjønner neste problem – jeg har ikke lappen for garnet jeg har brukt. Det var tross alt restegarn. Så mon tro om denne juleløperen aldri vil bli ferdig… Vel, kanskje de to delvise nøstene jeg har kan brukes til noe, hehe. Heldigvis har jeg mer garn så jeg kan alltids lage noe annet.

Hva slags kalender bruker du?

Dagens spørsmål – hver dag et nytt spørsmål.  Noen morsomme, noen alvorlig, noen enkle, noen som kanskje får deg til å tenke.

Dagens spørsmål er:

Hva slags kalender bruker du? Mobilen, papirformat eller er du en rebell som ikke bruker kalender?

Jeg vet ikke hvor mange år det er blitt, men jeg holder meg til kalender i papirformat. Joda, noen ganger irriterende å drasse rundt på den, men jeg syns det likevel er enkelt å holde oversikt på den måten. Noen år kjøper jeg bare ny 7.sans helt lik den jeg har hatt, mens andre år velger jeg med en annen en. Har faktisk hatt størrelser helt opp i A5! – riktignok når jeg var student og jobbet samtidig så det var mye å holde styr på. Nå derimot holder jeg meg til en veldig liten en. Bare akkurat stor nok til å skrive opp planer, jobb og viktige ting å huske – andre gjøremål har jeg andre lister til.

Årets første snø!

Det er noe helt eget med den første snøen, og det føles litt ekstra passende i dag siden det er første søndag i advent. Jeg våknet og stod opp mens det fremdeles var mørkt ute.

Med glitrende lys på busker i nabolaget (og noen utelys) føltes denne stille søndagsmorgenen ganske magisk. Inne tenkte jeg stearinlys og drakk den første tekoppen for dagen. Noe av dagens plan er å pynte litt til jul – må bare på loftet og finne frem julepynten…

Shotteglass på lørdagskvelden?

En periode i livet festet jeg mye, og syns det dermed var artig å samle på shotteglass fra rundt i verden. Riktignok reiste ikke jeg så mye, men det hendte at venner av meg var ute på tur. Dermed har jeg shotteglass fra mange steder i verden. Har jeg brukt noen av dem? Nei, men jeg tenkte det var en gøy ting å ha. Dessuten samlet jeg på mye forskjellig, så hvorfor ikke samle på shotteglass?

Fra rundt omkring i Norge til mange steder i utlandet (Orlando Florida, Tyrkia, New Zealand, Tyskland, Polen, Island og haugevis av andre steder).

Noen av shotteglassene er mer spesielle – mindre av det helt tradisjonelle utseendet. Uansett, jeg funderer nå på om jeg skal kvitte meg med samlingen. Det er sjeldent jeg fester lenger, og dessuten brukte jeg dem ikke. Hadde jeg hatt er godt sted å stille dem ut hadde det vært artig, men det har jeg ikke. Så jeg lurer på om det er på tide å ta farvel med samlingen av shotteglass (kanskje bortsett fra noen på det siste bildet fordi de har et spesielt utseendet).

Hva ville du gjort med en sånn samling?

Tallenes tale

Jeg vet ikke om jeg vil si at tallenes tale alltid er klar, men dere som titter innom bloggen min har klart å holde meg på topplisten for fjerde dag på rad! (hvor lenge vil det ta før dere blir lei av at jeg sier: Tusen Takk!!?) Litt nedover har det gått fra i går, men jeg er strålende fornøyd med 97.plassen!

Å blogge har jeg gjort i mange år, men generelt hatt så få lesere at jeg på mange måter har surret rundt i min egen verden. Nå som flere har tittet innom har jeg lyst til å ha noe å si (bortsett fra å mase om at jeg ønsker meg småbruk). Politikk er faktisk en av tingene, men jeg føler alltid at jeg ikke har nok kunnskap – eller så blir jeg redd for at folk skal feiltolke meg. Skjønt, en eller annen gang må en ta sats, hoppe og håpe at det går bra (det gjør tross alt stort sett det – går bra altså).

Jeg håper du har en fin lørdag så langt – jeg har spist frokost, drukket te og fyrt opp i ovnen 🙂

Navlebeskuelsen fortsetter

Nok en dag hvor jeg innehar en plass på topplisten på blogg.no. Denne dagen har jeg i tillegg rykket opp – fra 96. plass til 90. plass! Antall sidevisninger derimot, der var det lite endring å spore (95 i dag mot 94 i går). Uansett syns jeg det er utrolig hyggelig at folk titter innom. Jeg har dessuten lagt merke til at antall sidevisninger på plass 91 ofte ikke vises? Noen som vet hva greia med det er?

Ellers i dag har jeg ryddet litt og innsett at den røde juleløperen jeg startet å hekle muligens aldri vil bli ferdig – rødt garn er ikke alltid rødt garn og noen ganger er det mer synlig enn andre. Dermed har jeg ikke nok av det røde garnet jeg startet med. Fryktelig kjedelig når jeg var halvferdig. Så jeg la det vekk og har nå startet på en lilla adventsløper istedefor (skjønt, jeg må få tak i et nøste til med akkurat samme farge… ønsk meg lykke til?)

Jeg håper du har en fin fredagskveld 🙂

 

Har du en lang ønskeliste til jul?

Dagens spørsmål – hver dag et nytt spørsmål.  Noen morsomme, noen alvorlig, noen enkle, noen som kanskje får deg til å tenke.

Dagens spørsmål er:

Har du en lang ønskeliste til jul?

For en liten stund tilbake overnattet jeg hos mine foreldre, og siden det nærmet seg jul lurte mine foreldre på hva jeg ønsket meg. Det lurte for så vidt jeg også på siden jeg har det meste jeg trenger. Jeg klarte likevel å komme opp med noen ting som min mor skrev ned. Akkurat hva det var husker jeg ikke, så denne julen blir det nok en overraskelse hva jeg får til jul.

Jeg har dessuten en liten ønskeliste gående på Amazon bare fordi jeg kan 🙂 https://www.amazon.com/hz/wishlist/ls/3U1VU33P7P10F?ref_=wl_share

To dager på rad?

I går var bloggen min på topplisten – 96.plass med 78 sidevisninger.

I dag var jeg på samme plass på topplisten, men med hele 94 sidevisninger! Meget uventet, men litt gøy også. Det er noe med å se sitt eget navn dukke opp på listen – tross alt har jeg blogget her siden sommeren 2016 så det begynner å bli en stund utenfor listen. Hehe.

At noen stikker innom her (si gjerne hei 🙂 ), er utrolig hyggelig – så TUSEN TAKK!