Forbereder det nye året

Hvordan tilbringer du siste dagen i 2020?

Jeg bestemte meg for å bruke litt av formiddagen på noe jeg har utsatt lenge. Da får jeg startet og jeg kan gå inn i det nye året med mye rot på stuebordet – det er ikke jeg som skal ha gjester i dag…

Garn er noe jeg har en del av, men det er sørgelig lite oversikt. Det er mye kaos, så det å finne noe føles litt umulig – spesielt når jeg ikke aner hva jeg har. Derfor: en rolig oppgave jeg kan fortsette med i 2021.

Dette er bare en brøkdel av garnet jeg har og heldigvis har noen av nøstene fremdeles lappene på. En forsvinnende liten del har jeg klart å gjette meg til hva er: om det er bomull eller ull.

Hvordan jeg skal klare å finne ut av hva disse nøstene er, vet jeg ikke så om du har noen tips: rop ut!

For øyeblikket fyller garnet mitt en kommode med seks skuffer, en stor puff og hulrommet i sovesofaen hvor det i utgangspunktet er god plass til to dyner med puter. Så utfordringen er ikke bare å finne ut av hva slags garn jeg faktisk har, men også hvordan i all verden jeg skal få plass til alt på en god måte så det er enkelt å finne igjen det jeg ønsker.

Hovedfordelingen blir bomull – ull – diverse (inkludert uvisst).

Noen nøster er fulle, andre er det bare små nøster igjen av. Uansett så vurderer jeg plastbokser, men jeg har ikke best plass til en haug med plastbokser heller…

Hvordan organiserer du garnet ditt?

Jeg er spent på hvordan det blir til slutt når jeg er ferdig med å organisere garnet mitt, men nå er det nyttårsaften så det kan jeg fortsette med en annen dag!

Jeg har startet

En av årets julegaver var noe som het Click & Grow. En søt liten sak med vekstlys som har plass til tre små beholdere til jord og småplanter.

Det første jeg gjorde når jeg kom hjem til meg selv etter juleferien hos mine foreldre var å starte to av beholderne. Det fulgte med tre ferdigsådde med basilikum, men jeg startet bare en av de – det er begrenset med hvor mye basilikum jeg kan spise på en gang.

Selvfølgelig sådde jeg bladsalat i den andre beholderen – så nå må jeg bare vente i spenning.

Click & grow

Hvor lenge det vil ta før noe kommer opp i det hele tatt vet jeg ikke, men jeg kommer til å sjekke hver dag (om ikke flere ganger om dagen…).

Så vidt jeg forstår lyser den i 16 timer og er avslått i 8 timer hvert døgn. Noe som gjør at når den først er plugget inn trenger jeg kun tenke på å holde beholder med nok vann. Alt annet fikser den selv.

Lyset er på en arm og det er med to forlengere så lyset kan settes høyere etterhvert som ting gror. Når det nærmer seg tiden for å forkultivere tomater og paprika kommer det til å være veldig praktisk.

Har du testet noen vekstlys som du likte godt?

Årets jul og gavene

Årets jul har for de fleste vært noe annerledes enn vanlig og det var det også i min familie. Min søster med familie kom ikke til våre foreldre, så julaften var det mine foreldre, min mormor og meg selv som var samlet. Tror det var første gang min mormor hadde videosamtale – på den måten fikk vi sett søsteren min med familie på julaften selv om vi ikke kunne være fysisk sammen.

Julegavene ble som vanlig delt ut på kvelden og jeg fikk mye av det jeg ønsket meg – noe som gjør at jeg føler meg veldig heldig.

Riktignok er det ikke helt tiden på året for å plukke blåbær, men da kan jeg se frem til høsten når jeg skal plukke blåbær og lage syltetøy. Sytråd er alltid kjekt – en eller annen gang måtte jeg jo slutte å raide syskrinet til mamma… Vekstlys og en plantekasse (den på bildet er en 1:4 modell) gjør at jeg ser enda mer frem til våren enn jeg allerede gjorde. Grønnsaker – here I come!

Håper du har hatt en fin jul så langt og at du tar deg tid til å nyte romjulen når du har mulighet til det.

God jul

God jul til alle!

Jeg håper du har en fin dag med god mat og hyggelig selskap (og kanskje noen pakker). Som vanlig startet jeg julaften med en god frokost og å se Tre nøtter til Askepott. Noen tradisjoner føles nesten hellige og Askepott fortalt med stemmen til Knut Risan er en av dem.

Årets juletre med et lite bilde av en liten meg i bakgrunnen.

GOD JUL

Dagen før dagen

Reklame | Retrogaming.no

Lille julaften. Dagen før dagen.

Dagen med den litt kjedelige middagen fordi det er småting her og der som skal ordnes og fikses så middagen er ikke så viktig (dessuten blir morgendagens middag alltid super). Dagen hvor en krysser fingrene og håper en har husket på alt. Dagen med Grevinnen og hovmesteren (selv om det egentlig er en nyttårs-sketsj). Dagen med diskusjonen om juletrelysene skal være av eller på – for når jeg var liten pyntet vi treet på lille julaften, men selve julefeiringen startet på en måte ikke før på julaften.

Den mest hemmelighetsfulle dagen i året. På julaften fant vi tross alt fram alle pakkene og la dem under treet – en tradisjon fra da jeg var liten som fremdeles er en tradisjon. Da var jo ikke selve pakkene like hemmelige siden vi kunne se dem.

Memory Pak for N64//Captain Premium Kontroller for N64 (Gold) – Hyperkin//Sony Playstation 1 Konsollpakke//12 In 1 Game Card Storage Protector Case Box For NS

Venter på en god klem

Nå i disse Covid-19-tider er det mindre klemming og kosing. Greit nok, men noen ganger trenger vi alle en klem.

Jeg ikke vil risikere å gjøre noe feil fordi jeg vil ikke risikere å være uheldig nok til å smitte andre. Dessuten skjer det jo at reglene endrer seg litt, så det er fort gjort å bomme. Så vidt jeg har forstått kan de som bor sammen med familie eller andre få klemme på den eller de en bor sammen med. En kan også ha en klemmevenn eller to.

De fleste vil jeg tro at har familie eller venner eller andre i nærhet som er i risikogruppen, men terskelen for hvordan vi håndterer dette er nok ulik.

Både mine foreldre og min mormor er i risikogruppen, så den siste tiden har jeg holdt meg unna folk. Jeg har ikke hatt fysisk kontakt med noen på noen uker så jeg skal være helt sikker når det kommer til jul. Da skal jeg få klemme på mine foreldre uten å være spesielt bekymret.

I dagens samfunn merker jeg at de fleste av oss er ikke vant til å vente på omtrent noen ting lenger, så kanskje klemmen jeg skal få i julen blir ekstra god fordi jeg har ventet på den?

Har du ventet på en klem?

Juleferien starter

I dag var siste arbeidsdag før juleferien for min del, så føler meg heldig.

Det er alltid litt pussig med siste dagen før ferie; å gjøre ferdig ting, å ha ting en ikke blir helt ferdig med og vite at det er masse å gjøre med en gang en kommer tilbake på jobb etter ferien.

Fikk herlig julekort av sjefen; det lå på pulten min når jeg kom på jobb i dag. Skikkelig julete.

Planer for juleferien har jeg ikke så mye av, men litt tid med familie, litt gåturer om været tillater det, skriving og strikking er vel det som kommer til å stå øverst på listen. Ta livet som det faller seg.

Den siste advent

Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede

Det står og skinner for seg selv og oss som er tilstede

Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede

Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede

De står og skinner for seg selv og oss som er tilstede

Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede

Så tenner vi tre lys i kveld, for lengsel, håp og glede

De står og skinner for seg selv og oss som er tilstede

Så tenner vi tre lys i kveld, for lengsel, håp og glede

Vi tenner fire lys i kveld og lar dem brenne ned

For lengsel, glede, håp og fred, men mest allikevel for fred

på denne lille jord, hvor menneskene bor

Om jeg skal la alle lysene brenne ned i dag, tenkte jeg det var greit å starte tidlig – det siste startet jeg jo ikke før i dag så det kommer til å ta lenger tid enn dagen er lang.

Jeg håper du har en fin siste søndag i advent.

Prøver noe nytt…

Reklame | KitchenTime

Å prøve noe nytt innimellom er viktig.

Denne nye tingen har jeg aldri gjort før, men en YouTuber jeg følger gjorde at jeg fikk lyst til å prøve. YouTuberen er Anne of All Trades. Om du vil bli inspirert og motivert og er nysgjerrig på det å starte en gård, lære trearbeider, ha de søteste gjeitene – så er dette damen å følge.

Mitt forsøk er foreløpig i startfasen (og der har det vært i snart en måned nå…).

Jeg vil lage sleiv – med krok. Ikke det at jeg trenger kroken, men jeg fikk en innfall – mulig jeg angrer litt på det innfallet, men sleiven angrer jeg ikke på.

Med kniven jeg har kan jeg forme vedkubben til noe som ser ut som en sleiv, men jeg har ikke verktøy til å grave ned i det tykke stedet så det blir en ordentlig sleiv. Heldigvis har jeg en far som har diverse verktøy, så satser på at han har noe jeg kan låne og bruke.

Rett skaft//Krokete skaft//Buet skaft

Tid lar oss lære

Å lære noe kan går fort eller sakte (og noen ganger føles det som om læring ikke skjer i det hele tatt).

Fordelen med tid og at en selv blir eldre er at i løpet av tiden som kommer og går er det mye som skjer. Tid gir oss mulighet til å få erfaringer, lære av andre og oss selv og tid kan gi oss forståelse.

Noen ganger kommer forståelsen litt senere fordi det er ikke alltid en forstår ting en står midt i. Noen ganger trenger vi tiden det tar for å få avstand for å klare å se på det med erfaringens briller og få en bedre forståelse for hva som egentlig har skjedd.

Enkelte ganger vil vi for mye, for fort og resultatet blir deretter. Mens andre ganger kan fort og mye være en bra ting.

Det er hele tiden vurderinger vi må gjøre, men det er viktig å ta lærdom av det vi har erfart – både for å kunne gjenta bra ting, men også for å vite hva vi skal unngå av ikke bra ting.

Jeg har en tankefull lørdag i dag. Det er grått vær med regn ute og jeg sitter og funderer over livet mens jeg strikker – noe som tar tid fordi jeg strikker votter med mønster. Det er nemlig alltid tid for å lære noe nytt, noe en ikke har gjort før. Ta lærdom av det som går bra: jeg har forstått hvordan jeg skal strikke tommel, og ta lærdom der det er et forbedringspotensiale: ved mønsterstrikk strikker jeg utrolig mye strammere og må dermed ha tykkere pinner.

Har du latt tiden gi deg et nytt perspektiv på noe i det siste?