Sliten søndag

En skulle tro at jeg ville vært full av energi denne søndagen – eller kanskje ikke; det har tross alt vært vinterferie og det var utrolig mye jeg ønsket å gjøre i løpet av bare en uke.

Jeg startet uken med å være forkjølet og det tok litt tid før den gikk over. Føles nesten som om den fremdeles sitter i kroppen.

Heldigvis føler jeg meg ofte bedre etter at jeg har spist middag når jeg mangler energi – ganske naturlig – mat gir energi.

Middagen er dermed spist mens jeg har sett på BookTube videoer og jeg slapper nå av med en tekopp.

Ellers denne uken har jeg gjort veldig lite av det jeg tenkte jeg skulle – sånn er livet noen ganger. Det jeg har fått gjort er å bowle med foreldrene mine og det ene tantebarnet mitt – jeg blir alltid støl i rumpa!

Resten av dagen blir nok brukt til å lese ferdig Dracula av Bram Stoker.

Hva gjør du denne søndagen?

Vinterferie!

Kommende uke er det vinterferie, i alle fall for min del. Jeg har en stillingsprosent som gjør at jeg har ferie i vinterferien og det har jeg jo selvfølgelig lyst til å utnytte til det fulle.

Jeg innså at jeg hadde litt i overkant mange ønsker for hva jeg ville gjøre i løpet av uken, så jeg må foreta noe prioriteringer – finne ut hva som er viktigst for meg. Dessuten vil jeg faktisk gjennomføre disse tingene.

Planlegging er noe jeg ikke har særlig problemer med, men gjennomføringen er det stort sett litt værre med for å si det sånn. Så i løpet av dagen i dag kommer jeg til å sette meg ned (burde sikkert gjort det i går, men det føltes som en vanlig lørdag) for å planlegge alle dagene i vinterferien.

For øyeblikket er det (heldigvis) ikke snø, så måking ser ikke ut til å bli en del av planen.

Noe av det jeg ønsker å gjøre er å bake litt så jeg har brød og rundstykker i fryseren og slipper å stresse med det den nærmeste tiden. Vaske litt av huset er også alltid en god ide. Jeg vil jobbe med matematikken jeg nevnte forrige søndag (se her). Jeg vil gå tur, lese, filme til YouTube og slappe av.

Ved å se på denne listen og legge til noen flere ting kommer uken til å gå fort. Jeg vil jo tross alt være litt sosial også 🙂

Har du noen planer for den kommende uken?

Studere igjen?

Jeg startet denne bloggen fordi jeg ville skrive om det å være student ved siden av full jobb – bare for å være sikker på å ikke ha for lite å gjøre… Det er flere år siden og mye har skjedd siden den gang.

Fremdeles har jeg lyst til å studere, men mindre lyst til å legge et slikt press på meg selv. Defor følger jeg ikke studier nå. Om jeg skal studere mer i fremtiden, vil det med stor sannsynlighet ha noe med økonomi å gjøre (startet tross alt på bedriftsøkonomi forrige gang).

Jeg sluttet av flere grunner, men en av dem var fordi jeg ikke hadde nok kunnskap i matematikk. Derfor prøver jeg nå å lære meg selv.

For tiden jobber jeg på en videregående skole, og siden ikke alle 1T mattebøkene var utlånt, har jeg nå en hjemme. Det er vanskelig og frustrerende for å si det mildt. Tross alt er det omtrent 20 (!) år siden jeg lærte matematikk på videregående.

Heldigvis har jeg en smart niese som går på videregående. Hun er ferdig med 1T og supersnill som har sagt ja til å gi meg tips når jeg står fast og er desperat…

Fordelen med å gjøre dette på måten jeg har valgt er at jeg ikke har noe tidspress på det og kan jobbe med det når jeg har overskudd.

Ulempen er at jeg ikke har noen lærer til å forklare meg ting jeg ikke forstår; på den annen side har jeg niesen min, så ulempen min er ikke egentlig så stor.

Dessuten liker jeg å bruke og utfordre hjernen litt; jeg tenker at den er litt som resten av kroppen – den må brukes for å holde seg bra. Så jeg driver med hjernetrim en gang i blant.

Har du noe du har lyst til å lære som du kan starte med å lære deg selv?

Vannlekkasje…

Noen ganger tenker jeg at det er veldig praktisk å bo i borettslag. Akkurat nå om dagen for eksempel.

Det har nemlig vært vannlekkasje og jeg måtte ikke gjøre noe bortsett fra å si ifra. Styret var de som holdt kontakt med rørlegger for å fikse alt sammen.

Så er det jo også det, at alt går ikke nødvendigvis som planlagt. Noe som gjorde at alt ikke ble helt supert med en gang. Litt kloakk som ikke holdt seg der det burde og heller kom opp av et sluk. Her var jeg nok en gang heldig, for den biten skjedde ikke hos meg.

Selve vannlekkasjen ble fikset; det  var supert, men så fikk jeg en ny lyd i huset jeg ikke er så fornøyd med. Så det var fremdeles noe som ikke stemte helt. Heldigvis var det et rørleggerfirma som var på saken og de visste hva de holdt på med. Ekstra lyder er nå borte og alt med vannlekkasjen er fikset (så vidt jeg vet).

Hvor mye det ville kostet om jeg måtte betale det selv aner jeg ikke, men jeg aner at det ville vært dyrt. Da ville jeg nok fått følelsen jeg kaller for “vondt i lommeboka”.

Så jeg håper du enten har en stor bufferkonto eller andre muligheter om noe skulle skje med det; men aller helst håper jeg på at du slipper sånne utfordringer!