Snacks av tørkede epler?

Når en har mye av noe som en gjerne vil bruke, kan det være greit å ha flere måter å benytte seg av det på.

For min del gjelder det epler om dagen. Jeg har gitt bort epler til mine foreldre, min søster får også noen epler, men jeg har fremdeles mye epler å ta av (fire ti-liters-bøtter ferdig plukket, og fremdeles mer på treet…). Enn så lenge har jeg holdt meg til å lage eplemos med og uten kanel. Skjønt, etter at jeg lagde med kanel har jeg innsett at det er det jeg kommer til å fortsette med fordi det var absolutt favoritten.

Min mor lagde god eplekake, men jeg er ikke så glad i biten av eple i sånn kake. Så jeg har tenkt til å prøve å lage muffins med eple, og fant en oppskrift med revne epler, men har foreløpig ikke rukket å teste de ut.

Noe annet jeg har testet – og som tar litt tid – er å tørke epleskiver. Siden jeg bare lufttørker de, blir de ikke helt tørre og dermed er de litt seige. Jeg hadde en tanke om at jeg kunne teste å tørke de over vedovnen, og min far var med på ideen og lagde dermed et hengende “tørkestativ” til meg. Epleskivene blir fremdeles seige, men jeg mumser stadig på de… Så selv om de ikke er helt tørre, så er de gode. Om de er holdbare…det er muligens et helt annet spørsmål…

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg