Hvordan gjennomføre STORE mål?

På mange måter er det likt å gjennomføre enten det gjelder små eller store mål, men noen ganger kan de store målene føles mye mer uoppnåelig. Så da begynner en fort å spørre seg om det i det hele tatt er realistisk?

Det enkle svaret er JA, selvfølgelig er det realistisk, men bare fordi noe er enkelt betyr ikke det at det er lett å gjennomføre.

Jeg skrev om å gjennomføre små mål her, så nå tenkte jeg at jeg ville se litt større på det.

Å bryte ned store mål til små og så gjennomføre det som delmål er ofte en lur måte å starte på. Med tanke på hvor mange små mål et stort mål kan bli til, kan det fort bli litt mye. Det er fort gjort å glemme å se på både delene og helheten. Kanskje du må oftere minne deg selv på hvorfor målet ditt er målet ditt.

For det er en greie med store mål, mye kan endre seg på veien. Om du har et gigantisk mål kan det dermed være lurt å innimellom ta en sjekk. Er du fremdeles på riktig vei, eller har målet ditt endret seg ettersom du har endret deg?

Ikke bli fortvilet om du noen ganger syns du kommer til kort, eller om målet har endret seg – det er en del av livet. Eller, ikke det å komme til kort, men å huske at store mål tar LANG tid. Da er det viktig å se på alt du allerede har gjort – hvor langt du faktisk har kommet.

Noen ganger må du justere planen din og det kan det være mange grunner til. Uforutsette ting kan skje, du endrer deg som person og ønsker andre ting enn du gjorde for fem år siden (eller ett år siden for den saks skyld).

For det er jo greia med mål og store planer. De burde endres. Det er svært sjeldent at alt går akkurat som du tenker hele tiden og det å revurdere planer du har lagt og store mål du ønsker, er en del av planen. Eller, det burde være en del av planen.

I økonomien snakkes det om budsjett og regnskap. Budsjettet er planen du lager deg. Regnskapet er for å kunne se hvordan det er gått. Neste budsjett du lager, lager du ved å sammenligne forrige budsjett og regnskap. Hva stemte; hva stemte ikke? Hva gikk bedre enn du trodde, og hva gikk dårligere enn du trodde? Hva er en realistisk vei videre?

Uansett hvilke mål du har, vil jeg anbefale å lage en plan. Det betyr ikke at du må følge planen slavisk – det ville nemlig ikke nødvendigvis vært den beste ideen. En plan er til for å endres!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg