Med et nytt hus med stor hage, er det mye å oppdage – og heldigvis for meg – mye spiselig å plukke.
Denne gangen har jeg plukket aronia (kalles også svartsurbær). Det har jeg aldri hatt før, ei heller lagd noe av før. Så vidt jeg har forstått er saft det store å lage av disse bærene. Å blande de med litt plommer når de saftes har også blitt anbefalt.
Om jeg vil like saften aner jeg ikke. Når jeg får tid til å safte de vet jeg heller ikke, men nå er de i alle fall plukket. Fryseren er en genial oppfinnelse, så foreløpig får de kose seg i fryseren frem til jeg har tid til å gjøre noe med de.
Å ha plukket de er uansettt første steg på veien. Kanskje jeg får en ny favorittsaft?
Busken jeg har er ikke den største, og jeg har bare en (så vidt jeg vet), men jeg plukket omtrent 3 kg så det burde absolutt bli nok til en smak i alle fall. Om jeg liker resultatet kan jeg jo prøve å ta noen kvister og formere de til neste år. Skjønt, jeg vet ikke om det heller vil fungere. Det er noe av det som er litt artig med stor tomt – det er så mye en kan prøve på!
Har du aronia og lagd saft av det før? Hvordan smakte det??