Listemani og systemer

Jeg elsker systemer – og lister (skriver en del av de – med mange ulike temaer). Det er noe med å se informasjon samlet foran meg. Eller rett og slett bare få en oversikt – eller klarhet. Lister og systemer kan brukes til så mangt. En liste jeg faktisk kunne tenkt meg å se igjen er en liste jeg skrev for mange år siden – en liste over alt jeg kunne tenke meg å studere. Tenk så artig det kunne vært å se den for å se hvor mye (eller lite?) jeg har endret meg – hvilke interesser jeg fremdeles har og hvilke som har forsvunnet og hvilke som har kommet til.

De fleste lister jeg lager blir etterhvert kastet. Mye fordi en del av det er lister over ting jeg må få gjort og når jeg har krysset ut alt har jeg jo ikke behov for listen lenger. Det blir nemlig mange lister noen ganger og da må jeg rydde opp. Så da blir det til at jeg stryker ut ting jeg ikke trenger lenger eller har gjort og lager så en ny liste med tingene som fremdeles er igjen å gjøre (eller ønske seg).

Når det gjelder systemer blir det jo ikke på samme måte – det er på mange måter helt ulikt lister, men på den annen side er det en form for kontroll. Ved å bruke både lister og systemer gjør at jeg ikke trenger å gå rundt å huske på alt – noe som gjør at jeg kan tenke på andre ting. Hjernen er pussig på den måten – den inneholder enorme mengder med informasjon, men å huske hva jeg planlegger å ha til middag de ulike dagene i uka – nei, det er tydeligvis for mye på en gang? Så lister er tingen for meg i alle fall…

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg