Lenge til mat…

Jeg har sådd basilikum og noen av frøene har spirt! Kjempegøy (og praktisk siden jeg er nesten tom for tørket basilikum). Den eneste ulempen nå er det er lenge til de er spiseklare. På pakken stod det at de skulle være klare på 70 dager, og ifølge mine beregninger vil det være i månedsskiftet april-mai. Skulle ønske jeg hadde sådd de før, men jeg måtte jo kjøpe de først. Trodde dessuten det ville være flere av frøene som ville spire, så for et par dager siden puttet jeg i noen flere frø – om det er optimalt tviler jeg på, men tenkte det ville være verdt et forsøk.

Fire små frø spirte, men den ene sliter og jeg tror den er i ferd med å dø. Kanskje ikke egentlig så rart, jeg har hatt hærmygg. Det er umulig å få tatt bilde av dem, men før de blir til mygg er de små larvelignende saker. Når de er i det stadiet er de bittesmå og elsker å gnage på røtter… Så innimellom stirrer jeg jorden i senk mens jeg står klar med en pinsett til å gripe og drepe dem. Om det er virkningsfullt er vanskelig å si for de små djevlene hopper! og blir dermed nesten umulig å få has på. Likevel, det er verdt et forsøk tenker jeg og krysser fingrene og håper at basilikumen overlever så jeg kan nyte den etterhvert.

2 kommentarer
    1. Jeg ha aldri forsøkt å så basilikum før, men takk for tipset. Det minnet meg faktisk på at jeg må så kattegress igjen, for frk Pus har begynt å interessere seg for plantene mine igjen 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg