Jeg kaster mat

Reklame | ellos

Å kaste mat er hverken bra for klima, maten eller lommeboken min. Så hvorfor gjør jeg det?

Forresten, når jeg sier at jeg kaster mat tenker jeg ikke på bein fra kjøtt, teposer, fiskeskinn eller skrell fra gulrøtter og andre lignende ting – disse tingene spiser jeg tross alt ikke uansett.

Nei, jeg mener mat som jeg vanligvis burde spist opp. Brød, mais fra boks, brokkoli, den lille resten av ost og så videre. Så hvorfor kaster jeg mat som kunne vært spist?

Vel, fordi den er blitt dårlig og kan dermed ikke spises lenger.

Selvfølgelig burde jeg spist opp maten før den blir dårlig, men det skjer ikke alltid.

Dette er det hovedsaklig tre grunner til (enten alene, men ofte i kombinasjon): at jeg bor alene, dårlig planlegging, og at jeg noen ganger ombestemmer meg for hva jeg vil spise/hva jeg gjør i løpet av dagen. At jeg noen ganger rett og slett glemmer hva jeg har i kjøleskapet (og fryseren) er også en faktor. Siden jeg er et menneske er jeg ikke feilfri og perfekt.

Noen ganger sklir ting ut. Det viktigste da er å innse hva som skjer og ta tak i det.

For meg er enkleste måte å registrere at jeg kaster mye mat på, om jeg stadig må gå ut med matavfallet. Da har jeg gjort en dårlig jobb på ulike vis og det er på tide å gjøre noe med det.

Så ja, jeg kaster mat, men jeg jobber hele tiden med meg selv for å forsøke å kaste så lite som mulig.

Føler du at du kaster lite mat eller har vi noe til felles?

ANDELI//WOOOD//WOOOD

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg