Hvertfall noen dager til

Nå har jeg smakt på blåbær rundt omkring hver dag jeg har gått tur. De gikk fra å være veldig ikke klare til å nærme seg veldig. I dag når jeg gikk tur ble det nesten ikke grimase i det hele tatt når jeg smakte på noen av blåbærene langs der jeg gikk. De trenger likevel hvertfall noen dager til. Spørsmålet blir om jeg finner nok til å lage syltetøy. Alt i butikkene blir så dyrt om dagen, så det å kunne lage noe selv kan være gull verdt fremover. Skjønt, å lage blåbærsyltetøy er ikke helt gratis – syltetøyet må kokes og glassene må steriliseres og strøm er dyrt…dessuten liker jeg å ha i en god slump med sukker – det gjør jeg av to grunner: søthet på syltetøyet og for å hjelpe med konserveringen så det (forhåpentligvis) ikke blir dårlig når det lagres. Å lage syltetøy som spises samme dag er ikke noe stress, men skal det lagres og spises utover høsten og vinteren er det viktig at det lages på en måte som gjør det trygt å spise.

Markjordbærene er det mye færre av – og de er definitivt mye mindre. Der jeg går ville det ikke blir nok til å lage syltetøy til en eneste brødskive, men det er godt som snacks langs stien.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg