Når jeg flyttet inn i mitt nye hus i fjor sommer, var det mye spennende å oppdage. For eksempel hvor mye spiselig det var på eiendommen min; rips, solbær, blåbær, tyttebær, bjørnebær, plommer, villbringebær og epler.
Riktignok var det ikke like mye av alt (og med tanke på hvor mye epler det var, var det kanskje like greit for første året?), men jeg høstet en del i alle fall. Solbærbuskene var store og fine, og noen små – et par av de mindre tenker jeg å prøve å flytte i våres for å gi de bedre plass til å vokse seg større.
Solbærsyltetøy er noe jeg ikke har smakt siden jeg var liten tror jeg – og da likte jeg det ikke. Så nå er jeg ganske spent. Endelig fikk jeg kokt noe solbærsyltetøy av det jeg plukket på sensommeren og la i fryseren. Noe jeg la merke til, var hvor mye lukt det gav. En god lukt, men også veldig sterk lukt. Med tanke på at jeg ikke liker sterkt krydret mat, er jeg dermed litt (veldig) spent på om jeg vil like syltetøyet jeg nettopp har kokt.
Om syltetøyet smaker for mye og overdøver alt annet av smaker – så må jeg revurdere; er det for eksempel noe jeg kan legge til som “vanner ut” smaken litt? Foreløpig har jeg ikke smakt på det (må få bakt brød først), men en annen utfordring er at bare ett av fire glass ble forseglet…så det er bare å håpe at jeg liker solbærsyltetøyet veldig godt for glass som ikke blir forseglet har mye kortere holdbarhet…
Så nå er det bare å krysse fingrene!
Hvs du ikke liker solbærsyltetøy, kan du vel lage solbærsaft. Det er godt!
Solbærsaft er godt, men saft av rips og solbær er også godt