Dagens husmorsyssel

Vet ikke om jeg egentlig vil kalle meg husmor – jeg er ikke mor, men jeg har et hus, så usikker på om det teller. Uansett, dagens syssel er brødbaking. Jeg spiser ikke mest brød, men foretrekker hjemmebakt. Når jeg var liten føltes det litt som luksus med kjøpebrød fordi vi alltid spiste hjemmebakt, nå derimot, foretrekker jeg hjemmebakt brød. Grunnen er enkelt: jeg vet hva som er i det og det metter mye bedre enn kjøpebrød. Eneste ulempe er at det tar lang tid.

Deigen skal heve, brødene skal heve, brødene må stekes og så må de avkjøles til slutt. Så det blir en del timer ut av det. På den annen side er det overraskende lite jobb med det egentlig. Å lage deigen tar ikke lange tiden, ei heller å bake ut brødene. Så selve jobbingen er enkel og lite, men totalen er mye tid. Noe som er helt greit fordi det er lett å gjøre alt mulig annet innimellom. Avslutningen er jo alltid best: nybakt brød som fremdeles er lunkent, gjerne med brunost og syltetøy på. Ganske perfekt kombinasjon etter min mening. Jeg deler alltid brødene i to før de legges i fryseren, eller, et halvt brød lar jeg være oppe – jeg skal jo tross alt spise litt også.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg