Noen dager er mer produktive enn andre.
Med tanke på hvor mye epler jeg har, tenkte jeg at her er det muligheter for å teste ting. Om det ikke funker – vel, da har jeg i det minste testet. Jeg har hverken dehydrator eller lyst til å la stekeovnen være opptatt i 24 timer, så da gjør jeg det på den mer primitive måten. Jeg skrelte eplene og skjærte de i skiver. Så nå ligger det noen epleskiver til tørk på rist – hvor lenge de må ligge og hvordan de blir smakende til slutt – aner jeg ikke. Noen av de har nå faktisk tørket på benken i omtrent 24 timer; foreløpig er de ikke tørre, men litt seige og definitivt mye mer syrlig enn når de er ferske. Mon tro om jeg kan strø litt kanel på noen før jeg tørker de på benken; tror du det vil smake godt??
Siden jeg hadde spist opp alle horna jeg hadde bakt for en stund tilbake, var det på tide med en ny ladning. Denne gangen var jeg smart nok til å fryse de i mindre poser med bare to i hver pose. Da kan jeg ta ut en og en pose av fryseren når jeg trenger det – istedefor å ta ut en full pose, ta to stykker ut av posen og så putte posen tilbake i fryseren igjen. På denne måte trenger jeg bare å åpne fryseren en gang – og de kan tine på benken i posen uten at jeg trenger å gjøre noe mer.
Eplemos er det også blitt mer av. Første runde ble det litt mye sitrondråper i, så neste ladning (som var større) hadde jeg litt mindre sitrondråper i (tror jeg – jeg målte ikke noen av gangene), men jeg la til en dæsj med kanel. Foreløpig har jeg ikke rukket å smake på eplemosen med kanel, men du så godt det luktet!