Ny jobb [2]

Fredag 10. august var introduksjonsdag for nyansatte på den nye jobben min. Mandag 13. august var første “ordentlige” dag på jobb, men det var også en dag med mye informasjon.

En ting jeg syns ble veldig hyggelig første ordentlige dagen var at de spanderte lunsj på alle sammen. Det var hamburger og pølser som var en helt fantastisk greie; spesielt siden jeg var veldig sulten når det endelig var på tide med lunsj. Været var varmt med masse sol. Siden det ikke var nok benkeplass til alle ble det til at en del av oss satte oss på det brunsvidde gresset. Noe som igjen gjorde at jeg ble sittende med noen jeg visste hvem var og andre jeg aldri hadde møtt før.

Noe av det jeg syns er litt skummelt med ny jobb er alt det sosiale; mest fordi jeg foreløpig ikke akkurat er best på small-talk. Hva spør du folk om? Hva snakker du med de om når du ikke vet noen ting om dem bortsett fra at dere skal jobbe i de samme bygningene fremover? Hm, kanskje jeg skal se om det finnes en bok “smalltalk for dummies”?

Jeg er spent på å ta fatt på oppgavene mine, må bare få litt mer informasjon om hva som blir mine hovedoppgaver. Uansett så blir det å låne ut skolebøker en stor ting i starten så vidt jeg kan forstå. Dessuten må jeg lære meg et datasystem som er helt nytt for meg, så det blir en interessant utfordring. Spesielt med tanke på at det systemet jeg har jobbet med til nå er det eneste biblioteksystemet jeg noen gang har jobbet med. Etter omtrent ti år med ett system lære seg et nytt system helst i løpet av den første uken kan bli en spennende opplevelse. Heldigvis er jeg ikke så bekymret for å teste ut nye ting (stort sett kan noen andre mer enn meg og kan dermed fikse det om jeg gjør noe galt).

For meg er det nok en fordel med den nye jobben, det er gratis parkering (så lenge jeg kommer tidlig nok). Innser at det nok ikke er en ting de fleste tenker på, men jeg ser på det som en ekstra bonus. Ekstra bonus føler jeg også det er at nå har jeg en egen jobb-PC. På den måten slipper jeg å risikere å måtte ta med min egen PC når jeg skal på kurs. For mange kan det være at det er en selvfølge, men noen ganger har det bare vært luksus på min gamle jobb. Skjønt, det er ikke noe som har plaget meg nevneverdig da jeg ofte liker å ta notater for hånd.

Totalt sett tror jeg at dette blir en utviklende ny jobb hvor jeg for øyeblikket er mest spent på å ta fatt på alle oppgaver som kommer mot meg.

Har du startet med noe nytt i det siste?

#tanker #jobb #arbeidsliv #nyjobb #smalltalk

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg