Gjør det!

I løpet av livet tar en mange valg; noen enkle, noen vanskelige og noen som omtrent føles umulige. Selv de siste, de umulige, de tar vi også. Ofte kan det føles som om valgene blir tatt for oss. Mens andre ganger igjen føles det som om det ikke finnes noe valg. Og så finnes det de gangene frykten tar helt overhånd og en velger ikke det en kanskje egentlig ønsker, noe som gjør at det blir stående igjen som en av de tingene du aldri gjorde.

Mange ting kan stoppe deg; familie, venner, samfunnet, deg selv. Den siste syns jeg er den mest irriterende. Hvorfor skulle jeg ville stoppe meg selv fra noe jeg syns høres spennende ut og har lyst til å gjøre?

Svaret i mitt tilfelle har ofte vært frykt. Frykt for det ukjente, frykt for om jeg kommer til å klare det, frykt for hva andre kommer til å si om valget mitt, frykt for om jeg kommer til å angre på det.

Ofte har jeg psyket meg selv så ut at jeg aldri får gjennomført de tingene jeg hadde lyst til å gjøre. Skulle virkelig ønske at jeg ikke hadde gjort det.

Mange ting er det ofte bra å tenke gjennom før du gjør, men på et eller annet punkt må du gjøre det. Eller så må du legge det helt fra deg og helst aldri tenke på det igjen. Er det reelle ting som stopper deg er det kanskje en grunn til det, men om det er din egen frykt og usikkerhet som stopper deg; prøv å gjør noe med det. Det kan føles vanskelig, ja, helt umulig til tider, men mye kan du få til om du jobber med deg selv.

Jeg har gjort mange rare og merkelige ting opp gjennom livet, noe av det angrer jeg til en viss grad på, men jeg ville likevel ikke vært det foruten. Grunnen til det er fordi jeg lærte noe og jeg vokste på opplevelsen som person (håper jeg i alle fall).

Å angre på noe er ikke en gøy følelse. Jeg sier ikke at en burde gjøre eller prøve alt, det er tross alt noe som heter rimelighetens grenser. I løpet av livet kommer en alltid til å ha ting en skulle ønske en ikke hadde gjort, eller skulle ønske at en hadde gjort. Noe jeg skulle ønske jeg hadde forstått tidligere i livet er at ofte kan det være bedre å angre på ting du har gjort, enn ting du ikke gjorde og dermed gikk glipp av.

Etter videregående fikk jeg en mulighet jeg alltid kommer til å angre på at jeg sa nei til. Jeg kunne vært au pair hos en familie i en forstad til Paris. Jeg var for redd; for språket, for det ukjente, for om jeg ville klare det. Jeg klarte ikke å tenke langt nok til å innse at jeg kunne prøvd og om det ikke fungerte, kunne jeg faktisk dratt hjem igjen. Språket kunne jeg lært meg, det ukjente ville blitt kjent, og når det gjelder å klare ting – om en jobber for det er det utrolig hva en kan få til. Jeg ville vært supernervøs i starten, men jeg ville fått det til. Jeg skjønner det nå; jeg skulle bare ønske jeg hadde forstått det tidligere.

Så; om du har noe du er redd for å gjør, noe du ikke vet om du kan klare, en frykt for det ukjente – prøv å gjøre noe med det.

Dette er noe jeg må minne meg selv på til stadighet. Ikke frykt det ukjente, men møt det med et åpent sinn og et nysgjerrig blikk – du vet aldri hvor det kommer til å lede til slutt.

#tanker

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg