Gjesping

… er noe jeg gjør når jeg er trøtt, eller kjeder meg, eller når andre i nærheten av meg gjør det (da føles det tilnærmet umulig å stoppe).

Flere artikler jeg har lest påstår at mennesker gjesper for å få mer oksygen til hjernen. Det er en tanke som står sterkt, for jeg har hørt mange nevne det når en gjesper og sier en egentlig ikke er trøtt. Etter et kjapt søk på internett fant jeg ikke ut noe mer, for det virker som det å forske på gjesping ikke har vært en stor greie. Gjesping er ikke livstruende, så hvorfor forske på det? (bortsett fra å stille min og andre sin nysgjerrighet?)

Noe jeg har lagt merke til med meg selv i det siste når det gjelder gjesping er at så fort jeg setter meg ned for å lese pensum, så begynner jeg å gjespe. Det distraherer meg veldig fra lesingen og jeg begynner å tenke og fokusere på andre ting; se ut av vinduet for eksempel. Ja, pensumet er til tider litt tørt, men det er også veldig interessant, så jeg kjeder meg ikke (det hender riktignok at jeg blir forvirret og føler at jeg ikke forstår noe, men det er jo ikke det samme som å kjede seg). Jeg blir heller ikke magisk trøtt når jeg setter meg ned med studiene. Så hvorfor begynner jeg å gjespe hver gang?

Den som bare hadde visst svaret på det… skulle ønske jeg gjorde det. Jeg har nemlig den uvanen at jeg ekstremt lett å distrahere, og mitt poeng når jeg setter med ned for å lese pensum er å fokusere.

Jeg kan sitte i sofaen, ved stuebordet, kjøkkenbordet, på kontoret, sitte eller ligge ute i sola; det spiller ingen rolle – jeg gjesper når jeg begynner å lese pensum, og jeg fortsetter ofte å gjespe også.

Så om noen har noen tips til hvordan slutte å gjespe bare fordi jeg skal lese pensum, ville jeg blitt veldig takknemlig.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg