Studier og strikk

Ofte sliter jeg med å holde fokus når jeg ser på forelesningsstreamer. Konsentrasjon er ikke alltid på topp for å si det sånn. Jeg sitter med permen på fanget og hører etter og prøver å forstå. Det fungerer en stund, men så begynner hjernen min å vandre alle andre steder.

Derfor har jeg stor nytte av å strikke mens jeg ser og hører på forelesningsstreamene. Det kan sikkert høres litt uvanlig ut, at jeg følger bedre med når jeg multitasker. Hadde jeg prøvd å gjøre andre ting hadde nok det stemt veldig godt, men sokker er noe av det jeg har strikket mye av og ikke trenger å tenke når jeg gjør. Jeg bare strikker og det føles litt som det går av seg selv.

For meg er det fordelen – det krever ikke mye tankearbeid, men jeg må jo passe på så jeg ikke mister noen masker. Det gjør at jeg klarer å holde fokus uten egentlig å gjøre noe særlig. Når jeg da kombinerer det med å se på forelesningsstreamer fungerer det som en rød tråd for å holde fokus. Det er ikke få ganger jeg stopper nesten midt i en maske fordi jeg hører noe på streamen jeg vil skrive ned.

Pause streamen er nemlig en annen ting jeg gjør. For å ikke gå glipp av noe mens jeg noterer, er fordelen med streamer at de kan pauses. Så det gjør jeg, jeg pauser til stadighet. Det gjør jo at jeg ofte bruker omtrent dobbelt så lang tid på hver stream enn det den egentlige lengde er, men det er helt greit for da får jeg med meg det som blir fortalt.

Hvordan holder du fokus når du studerer?

#student #studentliv #strikking #sokker #studier

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg