Oppgaver

Nok en skoleoppgave er levert, jeg rakk det nok en gang i siste liten. Oppgaven var veldig stor og vanskelig, og jeg fikk ikke til alt.

Heldigvis er jeg med i en gruppe på facebook med andre studenter som tar samme faget. Der var det mange som hadde stilt spørmål, og fått svar, på hvilke formler som skulle i de ulike cellene i excel-arket. Så noe tok jeg derfra, noe skjønte jeg selv, og noe fikk jeg hjelp av en kollega som tar samme fag til å få til. Det var ikke alt jeg forstod, så jeg har lyst til å se mer på det nå som jeg ikke er så stresset på grunn av innleveringen lenger. Jeg vil forstå hvorfor de ulike formelene er som de er, jeg vil at de skal gi mening for meg.

Det er noe jeg sliter litt med noen ganger. Studiene går litt fort frem noen ganger, og da får jeg ikke nok tid til å sette meg ned for å forstå ting. Jeg liker å forstå det jeg gjør av en enkel grunn: om jeg forstår det, så husker jeg det og kan anvende kunnskapen. Det vil jeg påstå er absolutt en fordel. Å kunne bruke kunnskapen en tilegner seg; er det ikke derfor en studerer? Det er det i alle fall for meg.

Har fått svar på oppgaven jeg leverte i det andre faget, og den fikk jeg godkjent på. Jeg hadde noen feil, men også mye bra. En feil var å ha brukt feil skattesats, ups! Den andre feilen som ble bemerket var at jeg hadde brukt feil formel på skattekostnaden, men det ble ikke sagt noe om tallet var riktig. Det er jo noe av grunnen til at det er så viktig å se gjennom løsningsforslagene når de blir lagt ut så jeg kan se hva jeg gjorde feil og hva jeg gjorde riktig. For meg så er det en god måte å lære på, og jeg tror ikke jeg er alene om det.

Selv om jeg nettopp har levert en oppgave, så er det ikke lenge til nok en oppgave skal leveres.

#studier #studentliv #student

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg