Reklame

På postkassen min har jeg en lapp hvor det står nei takk til reklame.

Det gjør ikke at jeg ikke ser reklamen andre steder. Reklame finnes overalt føles det som. Det er reklame for det meste, det meste ting jeg ikke har behov for. For eksempel har jeg meny-appen, og der kommer det reklame i form av rabattkuponger. Fordelen med dem er at om det er ting jeg pleier å spise, er det positivt å få rabatter, ulempen er at ofte er de ikke tilpasset meg og hva jeg pleier å handle.

Når det gjelder reklame på facebook og andre nettsteder pleier jeg å klare å overse mesteparten, men jeg vil tro at mange av dem likevel sniker seg inn i underbevisstheten min. Det er jo tross alt overalt. Vi kan ikke velge om vi blir påvirket av det eller ei, det er noe som går automatisk i hjernene våre tror jeg. Derfor syns jeg det ble nesten litt komisk når jeg satt og så på tv-programmet Luksusfellen. I reklamepausen var det blant annet reklamer for spillselskaper og kredittkort.

Selvfølgelig håper jeg at folk lærer såpass mye i løpet av å se programmet at de klarer å ikke blir for påvirket av reklamen i pausene. Likevel vet en jo at mange ikke klarer å la være å bli fristet. Reklamen er jo tross alt laget for å friste oss. De vil ha oss til å kjøpe ting og bruke penger på akkurat deres produkter. Det er jo veldig forståelig, de skal jo selge for å tjene penger.

Selv om det kanskje høres selvmotsigende ut, ser jeg faktisk fordel av noe reklame. Rabatt-kupongene i meny-appen hvor jeg likevel har planer om å kjøpe varene. Jeg ble oppmerksom på plastbokser på Nille som var på tilbud, noe som var veldig praktisk fordi pappesken jeg hadde julepynten i holdt på å revne og jeg hadde behov for nye esker og kunne dermed kjøpe dem på salg. Jeg bruker også kredittkort når jeg fyller bensin for da får jeg noen prosent avslag. Dette er som sagt ting jeg uansett skulle ha, så det å se hvor jeg kunne tjene på det og bruke reklamen på den måten er jo en fordel. Det er bare så synd av mange ikke tenker på den måten.

Det viktigste er vel uansett å tenke over trenger du virkelig det som det reklameres for? Har du egentlig penger å bruke, eller handler du på kreditt? Om du handler på kreditt, betaler du alltid tilbake med en gang? Har du en lapp med nei takk til reklame på postkassen? (noe som også sparer miljøet fordi da blir det mindre søppel) Husk å bruke hodet før du styrter av gårde for å handle noe det reklameres for!

#reklame #kreditt #kredittkort #salg

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg