Middagsplaner

Når jeg ikke planlegger middagene mine, hender det mange ganger at resultatet blir frossenpizza. Ikke akkurat det lureste. I en periode var jeg veldig flink til å planlegge hva jeg skulle ha til middag de ulike dagene i uka, og så handle inn i forhold til det. Utfordringen med en sånn vane er at så fort en går litt bort fra den, faller den sammen som et korthus noen har pustet litt for hardt på.

Jeg var flink lenge, men nå i det siste har jeg hatt en periode hvor jeg ikke har flink til å planlegge i det hele tatt. Noe av grunnen er at jeg har vært sliten i det siste, og det å tenke hardt er ikke det jeg gjør mest av da. Jeg prøver å ta meg sammen, så nå har jeg lagd middagsplaner igjen. Det er ikke nødvendigvis det mest spennende, men det gjør at jeg slipper å tenke noe særlig på det. Da har jeg tenkt en gang og så er jeg ferdig for en stund. En ekstra fordel med å planlegge middagene for en uke eller to fremover i tid, er at jeg samtidig skriver handleliste. Det gjør det enkelt og billigere enn om jeg handler mange ganger i løpet av en uke (for da tar jeg gjerne med litt ekstra som jeg egentlig ikke trenger).

Denne uka blir det litt ulike ting til middag. Mange ganger blir det en del av det samme flere dager på rad. Det er ulempen med å bo alene; det er mye som kommer i store pakker (og småpakker er ofte dyre). Mange av middagene er jeg ikke så glad i å prøve å fryse, så da blir det mye likt mange dager på rad.

Fordelen med å lage en plan for en hel uke er også at jeg kan bytte på hva jeg spiser hvilke dager i løpet av uken siden jeg allerede har kjøpt inn alt jeg trenger til den uken. Her kommer dermed hva jeg har tenkt til å spise til middag denne uken:

Mandag og lørdag: rester av søndagens middag: marinert kalkunbryst, gratinerte poteter og grønnsaker (gulrøtter, brokkoli og rødbeter)

Tirsdag: Pasta carbonara – min egen variant; det ser ikke mest apetitelig ut, men jeg syns det smaker veldig godt.

Onsdag: Stekte pølser, grønnsaker og enten potetstappe eller makaroni.

Fredag: Fiskepinner, grønnsaker og potetstappe eller makaroni.


Søndag: Laks, grønnsaker og potetsappe eller makaroni.

Torsdag blir det hjemmelagd pizza, men den har jeg vært så ivrig på å spise forrige gangen jeg lagde så glemte helt å ta bilde.

Jeg vet det ikke er mest variasjon, så jeg burde kanskje bli noe bedre på det. Fordelen med at det ikke er mest variert er jo at det blir veldig enkelt når jeg ikke bytter ut så mange ting. Det går raskt å lage fordi jeg vet veldig godt hvordan jeg gjør det. Jeg er dessuten også ganske sær med hva jeg vil spise, jeg vet generelt hva jeg liker og hva jeg ikke liker. Som så mange andre har jeg noen matallergier som gjør at jeg ikke kan spise alt, noen ganger gjør det at matutvalget begrenser seg.

Pleier du å planlegge middagene dine? Har du andre middagsforslag til meg?

#middag #mat #matlaging #middagstips

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg