Nytt år, nye muligheter?

Mange lager seg nyttårsforsetter hver år. De jobber hardt med dem de første to ukene, kanskje hele januar om de er standhaftige, men de fleste slutter eller gir opp eller klarer ikke etterhvert som tiden går. Jeg tror noe av det er fordi de vil gjøre alt på en gang. De vil fikse alt på en gang og starter alt for hardt. Min mening er at for å få vaner som varer må du ta det sakte og bygge deg opp til å klare mer etterhvert. Mange gir opp dette også fordi det tar tid å komme dit de helst vil være. Burde kanskje ikke kaste stein i glasshus fordi jeg har gjort det samme utallige ganger selv. Riktignok er det en forskjell.

Jeg kaller det ikke nyttårsforsetter og jeg gjør det heller ikke bare den ene gangen i året. Jeg setter meg store mål og små mål gjennom hele året. Noen får jeg til, mens andre forsvinner nesten før jeg har startet. På starten av 2016 bestemte jeg meg for å lese 120 bøker og tegneserier, for øyeblikket er jeg på 113. Dette var et av de store målene mine. Jeg hadde rukket det målet med god margin om jeg ikke hadde begynt å studere. Det var et annet mål jeg satte meg et stykke ut på våren; søke på, komme inn og gjøre det godt på studiene. Jeg søkte og kom inn, jeg har jobbet med studiene (kanskje ikke så hardt som jeg burde), men foreløpig vet jeg jo ikke hvordan det har gått. Sensuren på eksamenen jeg hadde får jeg ikke før henholdsvis 3. og 11. januar, så det er ikke bare førjulstiden som er ventetid når en er student.

Et av veivalgene et av stedene jeg går tur innimellom 🙂

I desember satte jeg meg også et mål; jeg skulle gå tur hver dag. For mange kan det virke som et lite mål, men for meg var dørstokkmila lang, høy og vanskelig. Totalt har jeg gått tur 16 av 30 dager i desember… Så klarte ikke helt det målet med andre ord. Ble vanskeligere enn jeg trodde når jeg satte meg målet. Likevel, dette er et mål jeg vil fortsette å prøve å nå.

For å hjelpe meg selv med å få gode vaner har jeg lastet ned en app på mobilen; HabitBull. Den har en gratisvariant hvor en kan tracke 5 vaner; en kan velge om det er bare ja/nei til vanen eller om en skal gjøre det i en viss tid. Det er også mulig å velge om disse vanene skal foregå hver dag; eller så kan en velge dager. Tilslutt kan en dessuten legge inn at en skal få en påminnelse. Mine vaner jeg vil lage meg er (selvfølgelig) å gå tur hver dag – det blir en ja/nei vane. Dessuten vil jeg ha en vane med å studere tirsdag til søndag hver uke; der har jeg satt et foreløpig mål på 1,5 timer hver dag. Jeg har ikke testet ut appen noe særlig foreløpig siden jeg fant den i dag… Spent på om den klarer å hjelpe meg å lage nye vaner?

#vaner #mål #gåtur #studier #studentliv #student

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg