Meningsløs kunnskap?

Jeg kan og vet mye, men ikke alt virker like nyttig til enhver tid… jeg vet for eksempel at den kinesiske mur ikke er en lang sammenhengende mur, mye av den består av kortere deler, og noen av de første delen av den kinesiske muren var store jordvoller. Ikke akkurat den mest nyttige informasjonen, men en morsom faktaopplysning.

Totalt sett vil jeg tro jeg har ganske mye av denne typen kunnskap. Jeg har sett filmer og tv-serier, lest bøker og blader, fulgt delvis med på nyheter og sett dokumentarer mesteparten av livet som de fleste andre. Hvorfor ulike opplysninger fester seg i hjernen min er jeg ikke sikker på. En flues øyne består av tusenvis av små fasetter som gjør at den kan se veldig mye rundt seg (eller at fluene spytter på maten for å løse den opp så de kan suge den i seg når de spiser – derfor takler ikke jeg å spise mat om det har vært fluer i nærheten).

Jeg har alltid vært nysgjerrig, derfor er jeg glad for at foreldrene mine tok meg med til biblioteket helt fra jeg var liten og lot meg få låne alt jeg hadde lyst til å lese. Det har også hele tiden vært blader som familien, hjemmet, illustrert vitenskap og vi menn som jeg har lest meg gjennom. Det har også vært andre blader, og alle har hatt mange interessante artikler som jeg har lest. Mye av informasjonen jeg lærer meg forsvinner ut igjen, men noe blir igjen…

Visste du at det er vitenskapelig bevist at det er fysisk umulig å holde øynene åpne når du nyser?

#kunnskap

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg