Rensede blåbær – når blir de syltetøy?

Bær og andre ting fra hagen må høstes og plukkes når de er klare. Noen av tingene har en bedre tid på, mens noen ting har et begrenset vindu hvor høsting og plukking er ideelt.

Når en ikke nødvendigvis har tid til å gjøre noe mer med det – det vil si lage det til noe annet, kan det være en fordel å ha plass i fryseren… Enn så lenge har jeg det – heldigvis!

Endelig har jeg plukket og renset nok blåbær til å i det minste få fryst en isboks. Det ble 1,2 kilo. Målet er å lage syltetøy, men akkurat nå er det mye som skjer. Dermed blir det til at jeg fryser de ned.

At jeg heller ikke har nok små syltetøyglass er en annen utfordring. Jeg har noen større syltetøyglass, men jeg vil helst unngå å bruke de. Grunnen er enkel: om jeg lager syltetøy på et stort glass, vil jeg mest sannsynlig ikke rekke å spise det opp før det blir dårlig. Om jeg bare lager syltetøy på mindre glass, vil jeg klare å spise det opp uten at det blir dårlig (og jeg vil til og med ha muligheten til å spise variert…)

Uansett, første boks med blåbær er nå i fryseren. Jeg håper at jeg rekker å plukke mer før blåbærtiden er over!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg