Karriereveiledning – hvor vil jeg egentlig?

For en måned siden ble jeg arbeidsløs grunnet nedskjæringer der jeg jobbet. I mange år har jeg jobbet i ulike serviceyrker, og siden jeg ble ferdig med bachelorgraden min har jeg jobbet som bibliotekar i nesten 13 år.

En skulle kanskje tro at siden det er utdannelsen min så ville jeg fortsette som bibliotekar, men det er så mye spennende som er mulig å gjøre at jeg har litt lyst til å prøve noe annet, noe som er nytt for meg. Utfordringen er at jeg ikke helt aner hva jeg vil. Eller, til en viss grad vet jeg hva jeg vil, men foreløpig har jeg ikke penger til å gjennomføre og dessuten er det ikke noe som vil gi meg inntekt heller – så det er jo et problem i dagens samfunn. Tross alt er dagens samfunn lagt opp til at folk har en jobb og tjener penger.

Så hva vil jeg fremover? Det er spørsmål jeg har stilt meg selv lenge, men hvor jeg foreløpig ikke har noen gode svar. Så i dag skal jeg ha et møte – en karriereveiledning – og jeg er spent på hva utfallet blir.

På nettsidene til Utdanning.no fant jeg en liste med yrker og har lest meg gjennom dem – nesten alle i alle fall. Hva høres interessant ut? Hva kan passe? Er det yrker jeg ikke har hørt om før? Hvilke valg og muligheter har jeg egentlig? Det er mye å tenke gjennom og jeg har tenkt mye den siste tiden – så nå er det på tide å få hjelp til å rydde opp i noen av tankene og kanskje komme litt nærmere en mulig løsning 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg