Det går fremover (og litt bakover?) med plantene

Noe av det jeg liker med å teste ut ting er (selvfølgelig) å se utviklingen.

For omtrent en måned siden hadde jeg en liten oppdatering her på bloggen om noe av det jeg har sådd (du kan lese om det her), så nå tenkte jeg at det var på tide med en liten oppdatering.

Cantaloupemelon

Jeg vet ikke helt hva melonen holder på med, men den er blitt lang? Dessverre har den ikke fått flere blomster etter at jeg måtte flytte den ut, så det blir nok ingen frukt for å si det sånn. Har dessuten lest at den bruke knipes så den ikke blir så lang og det gir den bedre sjanser. Så her er det et forbedringspotensiale (og tips tas imot med stor TAKK!)

“Juletreet” mitt er nå en ett-åring! Så å kalle det juletre er kanskje litt i tidligste laget, men det er viktig å ha store mål.

Den lysegrønne salaten spiser jeg av hver dag, men den gror fortere enn jeg spiser. Ingen fare for at jeg skal slippe opp for salat med det første…

De to som står nærmest skal bli kål av noe slag, og de som er lengst vekk fra kameraet er rødbeter. Jeg tok opp en rødbete for jeg visste ikke hvor lenge de må gro, men den var veldig liten (smakte godt da!). Ifølge min mor burde rødbetene stå til høsten, så da skal de få lov til det.

Paprikaene mine er ikke blitt så store og det bruker mye lenger enn jeg trodde på å bli røde, men nå ser det i alle fall ut som de nærmer seg spiseklare.

Mandarinene er et annet langtidsprosjekt jeg har, men de ser i det minste ut til å trives. Selv om det tar lang tid liker jeg å følge med på når det kommer nye, bittesmå grønne tutter ut for de blir jo til blader.

Karse er et innslag jeg har noen ganger, for på den måten er jeg sikker på at jeg spiser noe grønt hver dag. Jeg har nemlig hørt at det er viktig å starte i det små, og karsen er definitivt liten.

Om du lurer på de to søte små kattepusene jeg også har i vinduskarmen, så er de laget av min søster med en teknikk som heter hakking.

Ruccolaen gikk i stokk og blomst og smakte dermed ikke så godt lenger, så den klipte jeg ned. Den var søt så lenge den stod der, men det var ikke akkurat sånn jeg tenkte det skulle være.

Tross alt er det en greie når en tester ut ting, alt blir ikke som en tenker – i alle fall ikke i min verden…

Så sånn er ståa med hovedsaklig spiselig ting jeg gror om dagen.

Håper du har en fin dag med været du liker.

Her har det nemlig regnet nesten helt frem til nå, så er glad for at solen er i ferd med å titte frem.

Nå skal jeg straks sette brødene i ovnen, så jeg kan spise ferskt brød til kvelds.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg