Endelig gjennomført – vil det smake godt?

Villbringebærene jeg plukket for flere dager siden, har endelig blitt omgjort til syltetøy.

Det ble ca 500 gram bær etter at jeg hadde renset vekk de som ikke så helt bra ut. I følge boken jeg har, skulle det derfor være 150-200 gram med sukker. Jeg fulgte boken til punkt og prikke siden dette ikke er noe jeg har gjort ofte.

Boken jeg har er fra 2002, men det er 6. opplag så den er skrevet for lenger siden enn det vil jeg tro (men det finner jeg ingen informasjon om i boken). Noe sier meg at jeg kommer til å bruke denne boken mye i årene som kommer. Tipper at noen av tingene vil gå automatisk etterhvert og at jeg ikke vil behøve å slå opp hvordan jeg for eksempel lager syltetøy.

Resultatet ble nesten nesten ett og ett halvt glass med syltetøy. Nå skal jeg vente til det er avkjølt. Forhåpentligvis vil glassene forsegles – det er en fordel om det skal oppbevares over lengre tid. Jeg har brukt glass jeg tidligere har kjøpt på butikken fulle med syltetøy, nå er det jeg som fyller de med syltetøy. Har sett diverse informasjon rundt omkring om at en må kjøpe den og den typen glass, men i min familie har vi alltid brukt brukte glass – så det har jeg tenkt til å fortsette med.

Så nå blir det spennende – blir syltetøyet godt? og hvordan blir konsistensen? rennende? fast? jeg kokte det ikke lenger enn det som stod i boka så jeg regner ikke med at det blir så fast at det kan skjæres med ostehøvel – mulig det blir mer rennende enn jeg ønsker 😂 Uansett, nå er første omgang over. Resultatet vil avgjøre om jeg prøver å gjøre det helt likt neste gang, eller om jeg vil prøve å endre noe.

2 kommentarer
    1. Hvis du har plass i fryser, holder syltetøyet seg best der. Eller det er så godt at du snart har spist det opp 😃

      1. Fryse ferdigkokt syltetøy? Hm, den var ny. Siden det ikke var ferdig til lunsj, og jeg ikke spiser villbringebærsyltetøy til middag – så venter jeg med smakstesten til i morgen 😊

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg