Første bøtte med villbringebær!

Nytt sted, nye muligheter.

Jeg tok ikke tiden, men bøtta var ikke så stor. Gammel bøtte det har vært 1,5 kg honning i. Det er fordelen med å ta vare på ting; de kan brukes på nytt til nye ting. Denne gangen ble det villbringebær.

Bærene er søte, gratis og enkle å plukke. Innser at jeg må rense de bittelitt da jeg tror det ble med et lite dyr eller to. Ganske vanlig egentlig – når en plukker bær kan det ofte bli med litt “ekstra” en helst ikke vil ha med. Proteiner er bra det altså, men jeg trenger ikke ha det i syltetøyet.

Så da blir det store spørsmålet: skal jeg bare røre de med sukker, eller skal jeg koke de til syltetøy (også med litt sukker)? Jeg spiser ikke mest syltetøy, så sånn sett er det nok mest fornuftig å koke det til syltetøy for da vil det være holdbart.

Enn så lenge har jeg satt det i kjøleskapet, men må gjøre noe med det senest i morgen så de ikke blir dårlig. Det hadde vært kjedelig – å bruke en del tid på å plukke bær og så mugner det? Nei, jeg får koke litt syltetøy i morgen (jeg må bare lokalisere noen tomme syltetøyglass først…).

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg