Fra virkeligheten (2)

Jeg syns kattunger er veldig søte, men når kattene er fullvokst er jeg ikke så glad i dem.

Noen katter er mer plagsomme enn andre, selv om de nok ikke mener å være det. I en periode leide jeg en leilighet som lå på bakkenivå. Siden jeg var vant til å alltid sove med vinduet åpent, fortsatte jeg med det. Jeg hadde ikke sett så mange katter i det nabolaget, så jeg tenkte ikke noe over det.

Du kan tro jeg skvatt en natt. Det var sommer, forholdsvis varmt og i øyeblikket jeg våknet tenkte jeg at jeg kanskje hadde våknet fordi jeg var tørst. Likevel, det var noe som ikke stemte. Dyna føltes så tung, som om det var noe som trykket den ned. Når jeg åpnet øynene så jeg rett i ansiktet på en fremmed katt som hadde satt seg midt på magen min, over dynen.

Selvfølgelig skrek jeg, jeg mener, jeg bodde alene på den tiden, og var ikke vant til at noe satt på dynen min, hvertfall ikke en katt. Katten reagerte ikke før jeg prøvde å komme meg ut av senga. Da først begynte den å gå mot ansiktet mitt. Siden jeg fremdeles var i halvsøvne tok det jo litt tid før jeg reagerte ordentlig, men da kan du tro at katten fikk fart på seg. Ned på gulvet, opp i senga igjen før den forsvant ut vinduet. Etter det hadde jeg vinduet bare i luftestilling når jeg sov, jeg hadde tross alt ikke lyst på mer kattebesøk midt på natten.

Nå har jeg ikke lenger soverom på bakkeplan. Så nå begynner jeg å lure på hva det er med katter og soverommet mitt. I fjor sommer hadde jeg nemlig plutselig nok en gang en katt i senga. Jeg er usikker på hvem som skvatt mest, jeg eller katten. Nok en gang i halvsøvne gjorde jeg det eneste som virket logisk der og da: jeg hveste til katten! Katten fikk litt panikk stakkars, den hoppet ned av senga, måtte ha flere forsøk på å komme seg opp på kommoden (den var litt høy å hoppe opp på tydeligvis), før den kom seg ut vinduet. Hvordan den i det hele tatt hadde klart å komme seg opp på taket og inn på soverommet mitt er jeg fremdeles litt usikker på.

Det jeg lurer på er jo selvfølgelig: hva er det på mine soverom som er så spennende for katter?

Heldigvis oppbevarer jeg puslespillene mine i esker så kattene ikke får tak i brikker derfra. Jeg har såvidt begynt å pusle på mitt nye puslespill, veldig fornøyd med det kjøpet – bildet er så fint:

#katter #katt #puslespill

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg