Skolestartuka: Legg slagplanen

Første skoleuka er straks omme, så nå er det på tide å legge slagplanen for tiden fremover.

Den mentale innstillingen din er på topp og du har fått en oversikt over alt som skal skje dette semesteret. Godt mulig du er litt stresset fordi det føles overveldende, men også litt spennende å skulle lære nye ting.

Nå trenger du en kalender. Om du bruker en digital kalender eller på papir spiller ingen rolle, så lenge det føles riktig for deg.

Første steg er å legge inn alle ting som har en fastsatt dato: obligatorisk undervisning, prøver, eksamen, jobb, fritidsaktiviteter, oppgaveinnleveringer, store feiringer (bursdager osv.). Om du er en av de som regner med at du kommer til å møte på alle forelesninger og lignende, fyll inn det også i kalenderen.

Andre steg kommer til å ta lenger tid. Finn oversikten over pensum som skal gåes gjennom. Sjekk i forhold til prøver og innleveringer og sett opp en realistisk plan med tanke på pensumlesing. Her kan det være lurt å tenke på at repetisjon også burde legges inn for å slippe panikklesing før eksamen. (den typen panikklesing gjør uansett at du lærer lite og generelt sett ikke rekker gjennom pensum før eksamen uansett…) Det er med andre ord både pensumlesing og repetisjon som skal inn i planen. I dette steget kan det også være lurt å sette av tid til oppgaveskriving og korte repetisjoner like før prøver.

Tredje steg er et hyggeligere steg. Etter de to første stegene ser planen ganske full ut. I dette steget skal du legge inn pauser; en dag hver uke og en kveld i uka. Dette er tiden du skal bruke til å ta vare på deg selv litt ekstra og gjerne fylle på med positiv mental innstilling.

Siste steg er mest for å minne deg selv på det: variasjon! Sitt gjerne med noe du kan virkelig grave deg ned i, men hjernen trenger variasjon for å ikke sovne. Ikke bytt mellom ting hvert 5. minutt, for da blir hjernen forvirret. Når du har sittet en stund og lest pensum, reis deg opp og gå litt rundt (eller på stedet) mens du tenker gjennom hva du nettopp leste. Da får du både repetisjon, bevegelse for å hjelpe hjernen og kroppen og likevel en minipause.

Belønninger kan dessuten være et hjelpemiddel, spesielt de gangene det går litt trått. Store eller små belønninger ettersom hvor hard oppgaven du jobber med er.

Har du lagt slagplanen for semesteret?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg