Siden det var epleår i fjor, og jeg var ny til å ha epletrær (ja, flertall – det er tre stykker på eiendommen) endte jeg med å gi bort en del og å putte en del i fryseren. Det jeg la i fryseren var oppkuttet.
Fremdeles er det vinter ute, men det går fort mot vår (jeg har allerede sådd de første frøene for i år). Med tanke på hvor mye jeg puttet i fryseren i høst som jeg foreløpig ikke har gjort noe med, er det på tide å ta tak.
Et par gamle nugattibokser jeg hadde fyllt med oppdelte epler er nå blitt til muffins med eple og kanel. Dobbel porsjon denne gangen; går litt raskere når en kan lage mer på en gang. Så nå er det bare å nyte noen ferske eplemuffins mens resten blir puttet i fryseren.
Å ha noe lettvint kos i fryseren er gull verdt. Ta opp et par stykker og legge de i en pose på benken tidlig på dagen så de kan tine til etter middagen – her snakker vi enkel dessert!